Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Ortostatisk blodtrykk

  En ting jeg lurer på; 3.måling, blir det 3 minutter etter 2.måling? eller etter tilsammen 3 minutter? #dum 🤔
 3. Feil lønn

  Er det forbehold i tilbudet, f.eks at du må dokumentere timer..? Dersom tilbudet på 418 er gitt uten forbehold så er det det som gjelder, tror jeg.
 4. Abort og reservasjonsrett

  Det er som ved religion, som det er ved abort og reservasjonsrett. Det er helt feil at helsepersonells religiøse/personlige overbevisninger skal nekte å gi kvinner lovbestemt helsehjelp. En får i slike tilfeller finne en annen jobb, eller kanskje jobbe som noe annet. På lik linje forventer jeg at muslimske sykepleiere serverer svinekjøtt til pasientene. Mine kolleger som er muslimer bruker f.eks. hansker, noe som er helt innenfor. Sykepleiere må utføre jobben profesjonelt og ut fra lovens bestemmelser.
 5. Praksis tips

  Jeg har ingen erfaring med nyre og lungepasienter. Håper noen andre her kan svare angående det. Når det gjelder pedagogiske funksjon så vil det si informasjon, veiledning og undervisning til pasienten, samt studenter og nyansatte. Alle pasienter har behov for informasjon om sin sykdom, hvordan de skal forholde seg nå og i fremtiden. Enkelte steder har man også undervisning til pasientene. Gjerne i form av mestringskurs. Vår pedagogiske funksjon er ganske viktig. Etter min mening kan ikke pasienten få for mye informasjon. De er viktig de forstår sin egen sykdom og hvordan man skal forholde seg. Jo mer de vet jo tryggere blir de på at de gjør det som er riktig, og at den behandlingen de får er forsvarlig. Har møtt mange pasienter som har fått alt for lite informasjon. Nå kan det være at de ikke har fått med seg det som er sagt, det er derfor lurt å gjenta og spørre pasienten om de har fått informasjon. Jeg er også for at pasienten får med seg informasjon skriftlig. Skrev nå kanskje mer enn det du lurte på, men jeg synes dette er et så viktig.
 6. Abort og reservasjonsrett

  Noen som vet om sykepleiere reservasjonsrett når det gjelder abort? Fant dette i Sykepleien i dag: Hva tenker dere om dette, er det riktig at sykepleiere skal ha reservasjonsrett? Det er jo ingen som tvinger deg til å jobbe på en gynekologisk avdeling, og som student må det vel være greit om man ber om å få slippe praksis på en gynekologisk avdeling hvis man har problemer med dette.
 7. Praksis tips

  Hei. Har nylig begynt på praksis i medisin avdeling, sykepleierstudent. Lurer på 2 spørsmål, Sykepleiens pedagogiske funksjoner og ansvar Og Hva er viktig å følge med / ved nyre og lunge syke pasienter. som generelt vet jeg hva bør gjøres, men likvel stitter stor pris på om dere kommer med litt forslag og tips. hadde vært supert! Takk på forhånd. Missleo-
 8. Last week
 9. Oi! Dette har ikke jeg tenkt på. Er dere bevisst på dette? Skal du berolige en pasient skal du ikke si du må ikke være redd, eller det er ikke farlig.Pasienten kan da legge fokuset på redd og farlig. Du skal heller si det går bra, vi hjelper deg osv. https://sykepleien.no/meninger/innspill/2018/01/derfor-er-det-feil-si-du-ma-ikke-vaere-redd
 10. 5 halveringer om ikke Venus står i tredje hus og sist fredag i måneden er et peimtall
 11. Svaret er nr.3: 5 halveringstider :-)
 12. Bli med i en konkurranse hvor du kan vinne et stetoskop fra Gymo

  Svar: Alternativ 3 - 5 halveringstider
 13. Bli med i en konkurranse hvor du kan vinne et stetoskop fra Gymo

  4. halveringstider
 14. Her er stetoskopet du kan vinne: https://www.gymo.no/personligutstyr-til-helsepersonell-og-studenter/stetoskop/adc-stetoskop/sykepleier-stetoskop-flere-farger Hvor mange halveringstider tar det før man regner med at et legemiddel ikke lenger har effekt? Velg det alternativet du mener er riktig. 1) 2 halveringstider 2) 4 halveringstider 3) 5 halveringstider 4) 10 halveringstider De som har riktig svar er med i trekningen av stetoskopet. Vinneren får beskjed på PM. Svarfrist 24. januar Dessverre kan ikke gjester bli med i trekningen av premie, så husk å logg deg på før du svarer. Riktig svar blir publisert 25 januar Lykke til! Oppdatert: Spørsmålet var dårlig formulert. Blir mer riktig å si effekt, da små rester kan sitte igjen i litt lenger tid. Takk Ymsetjenesta som gjorde meg oppmerksom på den dårlige formuleringen.
 15. Du trenger absolutt ikke være nervøs for praksis på sykehjem. De skal jo gi deg god opplæring, uavhengig om du har jobbet på sykehjem før (kan være noen sluntrer litt unna og ber deg gjøre jobben tidlig hvis de vet at du har erfaring, men dette skal jo de egentlig ikke - med mindre du sier du føler deg komfortabel!). Vi fikk mye bedre opplæring som studenter enn hva en ny assistent ville fått, og vi trengte ikke gå alene før vi var helt komfortabel med det
 16. Noen nettsteder dere vil anbefale for å holde seg sykepleiefaglig oppdatert? Blir veldig glad for noen tips😊
 17. Forstår ikke helt hvorfor sykepleiere som jobber i hjemmetjenesten ikke skal ha med seg adrenalin i beredskap. Burde ikke det alltid være med?
 18. Dokumentar på NRK om multiresistente bakterier. Vi følger blant annet to pasienter som er smittet av multiresistente bakterier. De har lange sykehus opphold i isolat. Vi får også innblikk i hvor mye ressurser det krever. Blant annet følger vi den ene pasienten på gastromedisinsk poliklinikk på Ullevålsykehus og ser alle forberedelser de må gjøre der for å unngå spredning av bakteriene. Sykepleieren der forteller at de har pasienter med multresistente bakterier 3-4 ganger i uken. Synes det var skremmende mye. Den ene pasienten var anestesisykepleier og måtte til slutt si opp jobben pga bakteriene hun var bærer av. https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDDP11000416/15-03-2016 Anbefaler dere å se den interessant og lærerik
 19. Delte nettopp en video på facebooksiden vår som var laget av sepsisteamet på Ullevål sykehus. Ser at de der tar blodkultur fra veneflonen de la inn. Det må jo være smart, så lenge man tar blodkultur i det man har lagt inn veneflonen. Sparer både tid og stikking av pasienten. Er det vanlig å gjøre det slik?
 1. Load more activity
×