Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Hei! Jeg er sykepleierstudent på 3. Året og jobber som ringevikar i psykiatrien (bofellesskap). Jeg skal være kort: for en tid tilbake var jeg nattevakt og observerte at en pasient var på do svært ofte. Spurte litt nærmere og fikk høre at pasienten hadde hatt det slik en stund, og periodevis hadde magesmerter hvor det ble pekt på området under navlen. Jeg er alene på natt (har bare bakvakt) og fikk ikke tatt urinprøve da, men gav beskjed til spl som kom på dagvakt at det måtte taes en stix den dagen. Nå har jeg vært borte over to uker og hadde vakt igjen her en dag - hvor jeg prøvde å lese i journal hvordan dette hadde gått, men fant ingenting. Spurte kollegaer og pasienten om det var tatt prøve, men alle sa nei. Spurte kollegaer om allmenntilstand og de svarte at vedkommende hadde hatt av-og-på feber en stund og at det fortsatt var hyppige toalettbesøk. Ingen har reagert på dette. Så jeg fikk tatt en stix den dagen som umiddelbart slo ut på det aller meste, det var ingen tvil om UVI. Jeg blir så matt!! Det er over en uke siden jeg gav beskjed om dette OG skrev på gjøremålsliste at det måtte taes stix! Pasienten har hatt feber, vært slapp og hatt magesmerter og ingen har reagert! Folk har klaget over at de hyppige toalettbesøkene er plagsomme og ressurskrevende - men ingen har tenkt over at de kanskje har en årsak? Det er jo ikke pasienten som ønsker å være plagsom.. Dette er bare toppen av isfjellet. Slikt skjer hele tiden! Ja, psyken og mental helse er svært viktig men man kan da ikke bare drite i kroppen.... Newsflash: de henger ofte sammen. Jeg blir SÅ frustrert. Det er bare noen måneder siden jeg kom på jobb og oppdaget et stort kutt som definitivt skulle vært sydd, som bare hadde fått et sånt brunt matbutikk-plaster over seg og ikke dokumentert noe sted. Av og til føler jeg at pasientenes fysiske helse hviler på meg - en ringevikar i assistentstilling. Har noen gode råd til hva som kan gjøres med dette? Det er jo faglig uforsvarlig å drive på sånn. Jeg har tatt det opp mange ganger...
 3. Reernæringssyndrom

  Så bra du syntes det var interessant Syntes det var interessant selv. La det også ut da jeg så at det var lite fokus på dette, og sikkert underdiagnostisert. Tenker vi som sykepleiere har en viktig funksjon her.
 4. Fyller alltid med NaCl først. Har lært meg at man skal fylle det med NaCl før å undvike søl ved tilsetting men også for at det ikke skal være luft i slangen.
 5. Reernæringssyndrom

  Har kun lest det i samband med TPN behandling men har aldrig skjønnt hva det er... Så interessant å lese 😊
 6. Hei. pinlig spm, men har ikke funnet noe konkret fasit på dette. Alle vet at man skal fylle AB-sett i forkant av kopling til pas for å unngå luft i åren. Men fyller dere settet med NaCl aller først(før tilsetting av AB)?. Eller kopler dere settet sammen(NaCl + AB), og SÅ fyller slangen? Jeg leste at grunnen til at man fyller settet med NaCl aller først, er for å unngå AB søl, samt at pas får AB gradvis i åren. Men hva er egentlig grunnen til at man skal fylle settet med NaCl aller først, hvis poenget bare er å unngå luft i åren? takk for svar!!
 7. Egne kjæledyr på sykehjem

  Måtte bare dele denne her
 8. Sykepleier lønnstigen

  Hei! Eg veit ikkje korleis det er i Sandnes kommune, men i mi kommune er 0 års ansinitet 376200, dvs minstelønn...
 9. Last week
 10. Mannlige sykepleiere

  Tenkte på denne tråden da jeg så denne https://www.facebook.com/mannkanblisykepleier/ . Mange menn der som deler sin historie
 11. Reernæringssyndrom

  Jeg har oppdatert denne
 12. Bruker dere Liverpool Care Pathway (LCP) (tiltaksplan for døende) der dere jobber? De sier den opprinnelig ble laget for pasienter med kreft, men at den nå også brukes på mange sykehjem. Ser den får kritikk av Husebø m.fl. i forhold til pasienter med demens, da den ikke er tilpasset denne pasientgruppen: forskning.no/2017/10/hvordan-skal-vi-pleie-doende-personer-med-demens/produsert-og-finansiert-av/universitetet-i-bergen Hvilken erfaring har dere?
 13. DVT hos barn

  Så helsebiblioteket linket til en artikkel på Twitter om DVT hos barn. De skrev" Kanskje ikke så kjent, men viktig å behandle". Deler den her, da det er viktig å være klar over at også barn kan få DVT, for det er vel ikke det første man tenker på da det ikke er så vanlig som blant voksne. De under ett år og tenåringer er mest utsatt: http://www.helsebiblioteket.no/retningslinjer/pediatri/hematologi-og-onkologi/ven%C3%B8s-tromboembolisme Noen her som har erfaring med dette?
 14. Blodtransfusjon sykehjem

  Ja. Det gjøres på enkelte sykehjem rundt sykehuset i regionen her. Ansatte som skal gjøre dette må ha bestått transfusjonkurs som holdes av bioingeniør fra sykehuset.
 15. Noen som har vart borti åt man gör blodtransfusjon på sykehjem?
 16. IO (intraossøs) tilgang

  Så nylig en skrev at de ikke har det i alle ambulanser i Norge Vi får håpe de fleste har det.
 17. MRSA i svinekjøtt

  Forresten takk for linker
 18. MRSA i svinekjøtt

  Ja god håndhygiene er veldig vanskelig å få full forståelse for virker det som. Så ENKELT og så VIKTIG. Men så nedslående at resultatet ikke var bedre for de som vasket hendene. Må si jeg egentlig ikke er overrasket, ser mye dårlig håndvask, rask og lite grundig. Så kanskje ikke så rart at hånddesinfeksjon fikk best resultat, men enig med deg. Langt fra oppløftende. En annen ting er jo at sprit ikke virker på alle bakterier og virus. Og det er spesielt alvorlig med tanke på at to av disse rammer helsesektoren i en ikke ubetydelig grad. Norovirus og Clostridium Difficile.
 19. Ser du har fått gode råd om infusjonshastighet. Vil bare legge til at man bør vurdere risiko for reernæringssyndrom. Du sier pasienter som ikke har fått i seg noe særlig med næring på noen dager. Jeg ville da diskutert med legen faren for reeernæringssyndrom. I tilfelle det er en risiko bør infusjonshastigheten reduseres, samt kanskje flere tiltak bør settes igang. Vet ikke hvor kjent reernæringssyndrom er. Legger derfor inn definisjon samt kriterier http://diakonhjemmetsykehus.no/cms/site/0/forside/aktuelt/metodebok-for-leger/_attachment/5119?_ts=152f37855fe
 20. Smofkabiven, Smofkabiven elektrolyttfri: 2,4ml/kg/time er makshastighet. Står i felleskatalogen. Smofkabiven perifer: 3ml/kg/time maks. Kabiven: 2,6ml/kg/time maks. Kabiven perifer: 3,7ml/kg/time maks. ref. felleskatalogen.
 21. MRSA i svinekjøtt

  Ja, mange har dessverre gitt opp. Basale smitteverntiltak koster ikke all verden, og håndvask (i tillegg til reduksjon i bruk av antibiotika) er det viktigste tiltaket mot multiresistente bakterier. God og riktig håndhygiene beskytter pasienter mot infeksjoner som kan kreve antibiotiabehandling, og hindrer spredning av multiresistente bakterier, og dermed begrenser antibiotikaresistens. Allikevel viser studier at under 50% av helsearbeidere utfører korrekt håndhygiene i tillfeller der det er anbefalt! (https://www.fhi.no/nettpub/handhygiene/implementering/implementering-av-anbefalinger-for-handhygiene/) Forskning/forsøk viser også at selv med opplæring i forkant utføres ikke håndhygiene korrekt! Det kan du lese om her: https://sykepleien.no/forskning/2009/10/er-handdesinfeksjon-betre-enn-handvask Merk at resultatene for håndvask og resultatene for ikke utført håndhygiene overlapper hverandre, der er det altså like dårlig resultat å vaske hendene (når man ikke gjør det ihht. prosedyre, som å ikke vaske hendene i det hele tatt) Hånddesinfeksjon får best resultat, men heller ikke der er resultatet spesielt oppløftende (min mening):
 22. Felleskatalogen skriver att infusjonstiden på voksen skal være 14-24t (Æ mener dokk at det gikk om på 12/13 t på den brukaren jeg hade før). Doseringen på voksen i følge felleskatalogen er 34-40ml/kg/kroppsvekt.
 23. Mengden delt på antallet timer. Æ kan ha feil men æ mener at 12-24t bruker være det som er vanligst ved cabiven.
 24. Takk for svar! Men hvordan regner man ut hvor hastigheten for infusjonen?
 25. Håper noen med erfaring fra dette svarer. Det er jo ikke akseptabelt om pasienten blir smittet i ambulansen. Lurer veldig på hvordan de forholder seg til dette. Forstår at det er en utfordring, men ikke av den grunn mindre viktig. Jeg tror utfordringen må være nettopp slike tilfeller som akutt gastroenteritt. Man kommer til pasienten og vet ikke hva som feiler vedkommende. Søkte det opp og ser at ihvertfall på Lillehammer har de sine forhåndsregler ved kjent smitte. Jeg kopierer inn det de skriver. Ser det er en stund siden det ble skrevet, men de er vel heller blitt bedre får vi tro: https://ambulanseforum.no/2009/01/01/smitte/
 26. MRSA i svinekjøtt

  Ja vi har økonomi og har vel derfor enn så lenge klart å holde det nede på et relativt lavt nivå pga smitteverntiltak. Viktig at vi fortsetter med dette, og ikke blir sløve. Vi må tenke bredt tenker jeg. Derfor dette innlegget over her. Mange land i Europa har gitt opp.
 27. Nå var ser en stund siden æ administrert kabiven men da var infusionen på ca 12t å gikk over natten i picc-line, vi og hickmam-kateter. Man kan senke hastigheten om pasienten opplever kvalme.
 1. Load more activity


×