Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Hørselvern skal sikre taushetsplikten

  Noen som har erfaring med bruk av hodetelefoner ?
 3. Etter nyttår blir det lov å gi gutter som vil studere sykepleie kjønnspoeng. Ser ut som at dette kan bli en mulighet ved UIA https://sykepleien.no/2017/11/sier-ja-til-kjonnspoeng-gutter-som-vil-bli-sykepleier Jeg synes dette er positivt, vi trenger flere menn inn i yrket. Nå er det i gjennomsnitt 12-14 prosent menn på sykepleiestudiene.
 4. Spl. og barn

  Så bra
 5. Spl. og barn

  Tusen hjertelig takk, det var stor hjelp!
 6. Spl. og barn

  Du har kanskje sett denne allerede, Helsedirektoratets rundskriv om barn som pårørende, men legger det ut i tilfelle det kan være til hjelp:
 7. Spl. og barn

  Ja, under 18.
 8. Spl. og barn

  Tenker du på en spesiell aldersgruppe?
 9. Spl. og barn

  Hei... er det noen der som kan gjerne dele sine tips om hvordan er det med barn som pårørende? Foreventning fra spl. generelt hva bør kartlegges. Takk på forhånd. Missleo-
 10. Måle kreatinin før MR/CT

  Før undersøkelser (CT og MR) der det skal injiseres kontrastmiddel skal man måle kreatinin (også uten kjent nyresykdom) når pasienten er over en viss alder. Noen steder anbefaler de det til pasienter over 50år andre steder først etter 70år. Hva er det vanlig å gjøre og hva skal kreatinin ligge under før en slik undersøkelse?
 11. Last week
 12. Kroppsvask av medstudenter

  Interessant å høre hva dere måtte gjøre Gossow. Tror for de fleste er dette veldig lærerikt. Det er noe med å føle det på egen kropp. Men forstår at for enkelte kan dette med stell være ekstra problematisk. Lurer på hvordan skolene håndterer det? De er jo ganske stigmatiserende å være den eneste i kullet som ikke deltar i denne undervisningen. Kan ikke huske at det var noen slapp unna dette da jeg studerte. Ihvertfall ikke kroppsvask. Men de med sprøyteskrekk slapp å bli stukket.
 13. Feil lønn

  Du har vel uansett rett på 8 års ansiennitet om du har det, samme om du er medlem i nsf eller ikke. Du må såklart levere detaljerte attester, ta kontakt med lønnskontor der du har jobbet før, så skriver de ut både for fast stilling og ekstravakter (de har full kontroll) Har du jobbet fullt i 8 år? Jeg fikk f.eks ikke med det jeg hadde jobbet som student 1. og 2. året, fordi det var for liten stilling.
 14. Stell og slikt

  Jeg er også vant til at alle får tilbud om håndklær og tøy hver dag, og ren seng ved behov. Det hørtes ikke greit ut slik du hadde det på barsel Feline. Må jo si at det var service på laveste nivå. Det er jo en grunn til at man ligger på sykehus og som du sier så ønsker man å være grei og ikke mase.
 15. Stell og slikt

  Det er vanlig å tilby håndklær og tøy hver dag. Stikklaken skiftes hver dag, ellers sengetøy ved behov. Må nevne at når jeg lå på barselavdeling i fem dager ble sengene aldri rørt av personalet, og alt utstyr måtte vi finne frem selv. Måtte til og med be dem ta ut søppelposen når den var så full at det rant over... Mulig det skulle være slik fordi man skulle klare seg selv, men jeg syntes det var litt lite service. Som regel måtte alt av sengetøy skiftes daglig, følte meg litt masete, og drøyde det lengst mulig å spørre i tilfelle de var tenkt å komme med nytt av seg selv...
 16. Stell og slikt

  På avdelingen der jeg jobber får alle pasientene tilbud om håndklær og tøy hver dag. Sengene blir skiftet etter behov, dersom pasienter har svettet mye eller det andre grunner til at sengetøyet må skiftes, så skifter vi det
 17. Kroppsvask av medstudenter

  Vi gjorde kroppsvask i truse og sportsbh. Var ingen problem. Ellers satte vi im og sc inj på hverandre, målte vitale verdier, sårskift (lagde sår med falsk blod), kompresjonsstrømper/bind, munnstell, spesielt munnstell hvor vi lot som vi var bevisstløse, satte venefloner på hverandre, målte blodsukker. Tror det var alt vi gjorde på hverandre.. HLR, defibrillator, sug, O2, kateterisering gjorde vi på simuleringsdukker. Er ferdig å studere til sommeren.
 1. Load more activity
×