Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Opptrekk av legemidler

  Hei og velkommen hit Det kommer an på hvilket medikament og dosen pasienten skal ha, men vanlig medikamentregning gjelder her også. Noen ganger er det enkelt. En voksen pasient på over 60 kilo som skal ha Afipran. Da er vanlig dose 10mg. Et hetteglass er på 2ml og inneholder 5mg/ml. Altså må en voksen person få hele hetteglasset som er 10mg Afipran. Det blir da 2ml i sprøyten. Hvis pasienten kun skal ha 5mg Afipran, må man trekke opp kun 1ml. Da styrken i hetteglasset er 5mg/ml.
 3. Last week
 4. Hei! Er sykepleierstudent, og er veldig nyskjerrig på hvordan medikamentregning og hvordan det utføres i praksis fungerer! Kan noen komme med eksempler? F.eks. vist jeg har et legemiddel jeg skal trekke opp? Hvordan gjør jeg det med regningen? Vist en pasient skal ha så og så mye av et legemiddel med en spesifikk styrke? Skal man bare dele dosen på styrken og så har man svaret på hva man skal trekke om? Eller har det noe å si hvor mange ml en har i hetteglasset?
 5. Hei! Er sykepleierstudent, og er veldig nyskjerrig på hvordan medikamentregning og hvordan det utføres i praksis fungerer! Kan noen komme med eksempler? F.eks. vist jeg har et legemiddel jeg skal trekke opp? Hvordan gjør jeg det med regningen? Vist en pasient skal ha så og så mye av et legemiddel med en spesifikk styrke? Skal man bare dele dosen på styrken og så har man svaret på hva man skal trekke om? Eller har det noe å si hvor mange ml en har i hetteglasset? Hilsen forvirret student.
 6. Yngre pasienter på sykehjem

  Vanligt trur jeg ikke att det er. Men skje at yngre skula i vegitabilskt tilstand blir boende på sykehjem.
 7. Sykepleiere får legeoppgaver

  Ser at man starter et pilotprosjekt ved noen fastlegekontorer der sykepleiere skal avlaste fastleger. Kanskje ikke så dumt? https://sykepleien.no/2018/04/hoie-sykepleiere-skal-gjore-fastlegeoppgaver
 8. Hvor vanlig er det med yngre pasienter på sykehjem og hvem er det som kommer dit?
 9. Tusen takk for mange fine linker Cathrine Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å følge sykepleier drømmen. Takk Marius for svar!
 10. Studere i voksen alder (30-40 år)

  Selv var jeg over 30 da jeg begynte, ble pappa midt i studiet. Medstudenter var både 20 og 50 år - ikkeno stress. Har ikke angret en dag.. angrer bare på at jeg ikke gjorde det tidligere. Tok selv en annen bachelor midt på 2000-tallet en gang. Angrer mer på den
 11. Vende CRP prøve eller ikke?

  Ser av denne videoen (2min 10 sek) at det ikke gjøres.. trodde det var nøye å blande jeg,, men kanskje ikke..
 12. Feil i prøvetaking, crp?

  Dette innlegget blir litt på siden, men første pri må være å få til korrekt prøvetaking, ellers har det svært begrenset diagnostisk verdi. For å få minst mulig uttynning med vevsvæske er det viktig med god kapillærfylling i det lemmet en tar kapillær prøve av, slik at en slipper å klemme. GuestGjest beskriver det godt. Det melder seg noen andre spørsmål hos meg og da.. som: hvilken CRP har de hatt tidligere i forløpet? Vet vi at de har normal CRP når de er i fin form? Er det sikret noen dyrkningsprøver før det ble startet antibiotika - slik at en vet at den medisin man gir har effekt mot det sykdomsfremkallende agens (er det virus, resistente bakterier, feil virkningsmekanisme osv). Har pasienten med UVI symptomer på dette eller er det en asymptomatisk bakterieuri/kronisk bærertilstand som er mistolket som UVI og (feil)behandles deretter? Har pneumonipasientene hjertesvikt? Nedsatt allmenntilstand med moderat feber og CRP-utslag trenger ikke være infeksjon. Det kan for eksempel være revmatiske tilstander eller kreft, sikker mye annet rart også... Om kyvetten skal vendes eller ikke vet jeg ikke, men jeg husker det var ganske viktig at blodet i pipetten ble blandet godt med væsken i kyvetten og at det ikke ble liggende blod langsmed siden av kyvetten. Ser av denne videoen (2min 10 sek) at det ikke gjøres.. trodde det var nøye å blande jeg,, men kanskje ikke.. EDIT: Det skal være tilgjengelig instruksjonsmaterialet for det utstyr som benyttes, så hvordan en skal håndtere kyvetten o.l. skal være beskrevet i for eksempel en bruksanvisning for det aktuelle apparatet. Alternativt kan du spørre en på arbeidsplassen som har hatt opplæring i det aktuelle utstyret.
 13. Søkte litt og fant noen tråder til deg her. Håper noen som har vært i samme situasjon som også svarer deg http://sykepleiediskusjon.net/topic/25545-vil-jeg-klare-studiet-som-sliten-alenemor/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/25729-noen-voksne-studenter-her/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/23969-tips-til-å-studere-som-voksen/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/24286-voksen-student/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/1170-det-tøffeste-jeg-har-gjort/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/23636-studenter-med-barn/
 14. Hei og velkommen hit Det er flere her inne som har vært i samme situasjon som deg. Skal se om jeg finner noen av trådene. Jeg var ikke mer enn 23 da jeg begynte å studere, men det var flere på kullet mitt som nærmet seg 40 år. De var både med og uten barn. Tenkte aldri over at de var eldre enn meg og tror de trivdes på studiet. Tror det er veldig lurt å følge drømmen sin. Vet det er flere har inne som har hatt god jobb og utdannelse fra før som har angret og fulgt drømmen sin om å bli sykepleier.
 15. Hei! Jeg vurderer sterkt å ta sykepleien. Jeg er utdannet og har en annen bachelor fra før,men har alltid hatt en drøm om å bli sykepleier. Jeg er gift og har 3 barn i alderen 2-8-9 år. Jeg er selv 36 år. Nå tråler jeg internettet for å se hvor "attraktivt" det er å studere i voksen alder Er det mange her inne som studerte i voksen alder? Hadde vært gøy å høre fra noen med den erfaringen!
 16. Vende CRP prøve eller ikke?

  Kan noen svare meg på om man skal vende på kyvetten eller ikke før man setter den i maskinen for scanning? Har observert en sykepleier som snudde på kyvetten for at innholdet skulle blande seg, mens en annen mente at dette måtte man ikke gjøre. Hva er riktig prosedyre? Vil de to forskjellige måtene å gjøre det på ha noe å si?
 17. Feil i prøvetaking, crp?

  Lurer på om det er noen forskjell på om man vender på kyvetten eller ikke før man setter den i maskinen? Har observert en sykepleier vende på kyvetten før hun satt den inn, mens en annen ikke gjorde det. Hva er riktig prosedyre? Har det stor påvirkning på resultatet?
 18. Hjelp til oppgave i medikamentregning

  Takk for svar :-)
 19. Hjelp til oppgave i medikamentregning

  Jeg ville nok regnet det ut på en annen måte: Dose = 500 mg/døgn Mengde = 10 ml/døgn D/M=S 500 mg/døgn : 10 ml/døgn = 50mg/ml D/S=M 125 mg/dose : 50 mg/ml = 2,5 ml/dose
 20. Earlier
 21. Relis skriver om en omfattende studier som viser at hvert fjerde legemiddel som ikke er antibiotika påvirker normalfloraen i tarmen. Visste dere det? Jeg synes dette var interessant. Protonpumpehemmere er et av legemidlene som er nevnt. Da er det kanskje ikke så rart at nettopp protonpumpehemmer kan forårsake clostridium difficile infeksjon. Enkelte medikamenter som klomifen som er ovulasjonsstimulerende og brukes av infertile for å indusere eggløsning har en så bredspekteret antibiotisk effekt at det kanskje kan brukes som antibiotika. Ellers er det bekymringsverdig at mange medikamenter som ikke er antibiotika kan være med på å påvirke utviklingen av antibiotikaresistens. https://relis.no/content/4931/Legemidler-og-tarmflora:-Mer-enn-antibiotika
 22. Medisinsk cannabis

  Godt pasienten fikk dette tilbudet. Vi bør kanskje tenke på muligheten og tipse leger om å forsøke medisinsk cannabis når vi ikke kommer til mål med andre legemidler.
 23. Stopp sepsis

  Sykepleien skriver om dette i dag. Der kan vi blant annet lese om hun som laget spillet og hvorfor hun laget det https://sykepleien.no/2018/04/vil-stoppe-sepsis-med-spill
 24. Alternativbransjen..

  Dette er jo helt forferdelig, og på toppen så skylder de på pasienten hvis man ikke blir frisk. Rart det er lov å holde på slik. Min erfaring med kreftpasienter er at mange føler et press fra venner og kjente om å prøve alternativ behandling. Det er heller ikke bra. Men det du linket til her var virkelig ille.
 25. NEWS

  Søkte på nett nå og det ser ut til at det også brukes utenom sykehus, blant annet Haugtun sykehjem: https://www.gjovik.kommune.no/globalassets/dokumenter/helse-og-omsorg/ush/paraller/early-warning-score.pdf
 26. https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/ddpMXj/Advar-alle-du-kjenner-mot-denne-nettsiden--Ingeborg-Senneset
 27. NEWS

  Det har blitt endel hoderisting og skulderheising over dette på avdelingen ja. Det er nok og flere pasientgrupper hvor en vil se noe av det samme. Men jeg synes altså det er positivt at skjemaet gir en bedre oversikt over de objektive parametre og hvordan de utvikler seg fra dag til dag, og at kommunikasjon blir mer strukturert. Når det gjelder hvor dette brukes, så tror jeg ikke det er hensiktsmessig å bruke dette i primærhelsetjenesten. Det er nok først å fremst på sykehus dette kan gi mening.
 28. NEWS

  Ja forstår at man ikke kan ta hensyn til hvor høyt man scorer på en kolspasient, da er det sikkert like godt slik dere alltid har gjort det med faste målinger uten score. Det du sier viser at det ikke er like egnet på alle pasientgrupper, men man vil vel kunne ha glede av det på de fleste andre diagnoser, tror du ikke? Altså ikke bare de som er i utgangspunktet friske. Mulig jeg tar feil. Hadde vært interessant å høre hvilken erfaring de har fra andre avdelinger. Og brukes det kun på sykehus? Vet ikke hvor mange sykehus som har innført bruk av NEWS, vet du? Veldig spennende å høre om dine erfaringer.
 1. Load more activity
×