Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Atopisk eksem og sykepleier

  Dette lurer jeg også på! Håper noen svarer:)
 3. Egne kjæledyr på sykehjem

  Tenker at da kunne ikke jeg som allergiker jobbet på det sykehjemmet... Men tanken er jo god, for beboerne som måtte ha glede av det. Men for andre beboere og ansatte som har allergi, er det jo ikke så greit. Akvarium er jo såklart ok sånn sett
 4. Er det slik at pasienter som får en dårlig beskjed og mister håpet dør fortere? Eller motsatt at man kan bestemme seg for å overleve en bestemt begivenhet, og på den måten utsette dødstidspunktet? Jeg tror det. Har ihvertfall opplevd pasienter som har fått vite at de har en dårlig prognose og kort tid etter dør de. Altså fortere enn forventet. Har ikke opplevd det motsatte, men har hørt mange historier om pasienter som overlever en bestemt begivenhet. Hva er deres erfaringer?
 5. Pleieplan/behandlingsplan

  Dessverre kan jeg ikke noe om dette. Fant litt om AV-fistel her, vet ikke om noe av det kan være til nytte når du skal skrive pleieplan? http://www.vardhandboken.se/Texter/Dialys-hemodialys/AV-fistel/ http://ahus.prod.fpl.nhn.no/pasient/behandlinger/innstikksted-for-dialysebehandling-av-fistel-arteriovenos-fistel Nå vet ikke jeg hvor mye erfaring du har med å skrive pleieplaner, men vet at mange nye studenter kan være usikre på hva blant annet sykepleiediagnose er. Hvis det er tilfelle kan du kanskje få litt tips via dette søket: http://sykepleiediskusjon.net/search/ Beklager at jeg ikke kunne være mer til hjelp. Håper noen som kan mer om dette kan svare deg.
 6. Pleieplan/behandlingsplan

  Tenker på Innleggelse av AV-fistel r/t dialysebehandling : )
 7. Pleieplan/behandlingsplan

  Med AV fistel tenker du da på en tilstand der pasienten har en unormal formasjon av arterier og vener, eller mener du her en AV fistel som er en spesiallaget blodåre i forbindelse med dialyse?
 8. Pleieplan/behandlingsplan

  Hei! Vi holder på med pleieplan/behandlingsplan om AV-fistel, men står litt fast og trenger litt hjelp :(. Er det noen som kan komme med forslag eller eksempler til sykepleiediagnose / mål/tiltak ?
 9. Hva tenker dere hvis en beboer ønsker å ha med seg sitt eget private kjæledyr. Et dyr pasienten kan ha boende på rommet. Tenker ikke på hund eller katt, men et lite kjæledyr som for eksempel en fugl, hamster, et akvarium eller et annet lite kjæledyr. Selvfølgelig skal ikke stell av dyret være en jobb for de på sykehjemmet, andre må ta seg av det.
 10. Utveksling som mor og student

  Jeg tror jeg hadde droppet det. Det er en viktig tid i livet hennes og hun er ikke så gammel. Selv om hun har faren der, så er tre måneder lenge. Jeg tenker at når barnet begynner på skole, trenger det mest mulig stabilitet hjemme. Så det er kanskje ikke verdt det? Men barn og familier er forskjellige, men dette er mine umiddelbare tanker. Det kommer sikkert nye muligheter senere der du kan dra utenlands og hospitere. Enten det er når du er i jobb, eller ved en eventuel videreutdannelse
 11. Ja det er definitivt i forhold til å være borte fra barnet! Jeg er forsåvidt også noe bekymret for hvordan barnet vil tåle det, hun er 5 år gammel og starter på skolen 1 mnd før utvekslinga starter. Skolestarten hennes vil jeg jo såvidt få med meg før jeg evt. reiser, men den måneden skal vi også være mye i praksis.
 12. Utveksling som mor og student

  Synes dette høres ut som en spennende mulighet. Du sier du er i tvil om du vil klare det, er det i forhold til å være så lenge borte fra barnet? Forstår i tilfelle at det kan være vanskelig. Hvor gammelt er barnet ditt?
 13. Jeg har en fantastisk raus mann, som har oppmuntret meg til å søke på å få reise i utveksling i studiet. Dette er en 3 måneders praksis i utlandet, og far vil da bli alene med barnet hele perioden. Far er ressursrik og får mye god hjelp og støtte fra familien rundt oss, så han er oppmuntrende og positiv til saken. Jeg har i utgangspunktet utrolig lyst til å reise og benytte meg av muligheten til å oppleve og få en så spennende erfaring, men er veldig i tvil på om jeg vil klare det. Barnet har det kjempefint med far, og har like fin relasjon til begge foreldre, det er ikke noen gammeltradisjonell familie der mor er hovedomsorgsgiver mao. Dette er en mulighet jeg føler jeg ikke får igjen. Er det noen som har erfaringer eller gode råd å komme med?
 14. Videreutdanning

  Kreftsykepleie synes jeg må være en spennende videreutdanning. Jobber du på en onkologisk avdeling siden dere er tre som holder på med denne videreutdanningen?
 15. Afipran og kvalme

  Interessant Dridol er nytt for meg. Men det var da litt av en hestekur med Bactrim. Jeg trodde 3tblx2 var maksdose
 16. Afipran og kvalme

  Hadde nylig en pasient som ble skikkelig plaget av kvalme av antibiotika. Kanskje ikke rart med Bactrim 6tbl x 4... Afipran 0 effekt Zofran 0 effekt Dridol derimot. Fullklaff. Men da måtte Zofran seponeres grunnet fare for arytmier...
 17. Gi mikstur i PEG

  Når jeg skal sette noe som helst i sonde, pleier jeg alltid å trekke opp litt ekstra luft og holder sprøyten loddrett når jeg setter. På den måten får jeg kvittet med meg alt i sprøyten. Har lagt merke til at det også blir mindre søl nå enn før jeg begynte med dette.
 18. Videreutdanning

  Jeg (og tre andre ved min avdeling) begynte på videreutdanning i kreftsykepleie nå i forrige uke. Ett år på to år Deltid altså.
 19. Videreutdanning

  Ser i den gamle avstemningen at mange ønsker eller vurderer å ta videreutdanning. Faktisk over 80%. Men kun litt over 11% har eller tar videreutdanning. Dette stemmer vel ikke med slik det egentlig er. Vil tro prosentandelen på de som tar videreutdanning er høyere. Hadde vært interessant om flere kunne stemme. Fortell gjerne hva du har videreutdannet deg i, om det var det du opprinnelig ønsket eller om du har endret mening underveis. Ser at mange ønsker å bli jordmor ved studiestart, men endrer mening når de er ferdig utdannet og har jobbet en stund.
 20. Mens vi venter

  Er spent på å høre hvordan det går med dere, nå som dere er godt igang med studiene. Svarer det til forventningene?
 21. Jeg synes dette er interessant. Søkte det opp og ser at det ikke alltid er effektivt, men endel kan ha effekt på den rette sårtypen. For at morfin skal absorberes må såret være kronisk, inflammatorisk ( da det fører til en oppregulering av opioidreseptorer) åpent, rent, fuktig og uten skorper (for at morfin lettere skal kunne penetrere). Fant også forslag til bandasje, da anbefalte de blant annet Tegaderm. Står endel om dette her, samt dosering: https://olh.ie/wp-content/uploads/2014/09/What-is-the-evidence-for-the-use-of-morphine-solution-for-injection-mixed-in-gel-and-applied-topically-1.pdf Flere her som har erfaring med dette? Lurer også på om det gir systemiske bivirkninger.
 22. Det står noe om det her: https://nhi-no.azurewebsites.net/sykdommer/psykisk-helse/legemidler/benzodiazepiner-nedtrapping/?page=6 Ser at det er veldig individuelt hvor fort man kan trappe ned. Man bør ikke øke dosen igjen, men heller forlenge intervallene. Det ser også ut til at noe seponeringsreaksjoner kan forekomme under nedtrapping.
 23. Earlier
 24. Gi mikstur i PEG

  Havnet i en sånn situasjon nå nylig hvor det skulle gis smertestillende per PEG, og den sprøyten som passet til PEG-koblingen hadde relativt stor tupp i forhold til volumet av miksturen så jeg ble sannelig usikker på hvor stort svinnet ble. Endte opp med å trekke opp en del vann i samme sprøyte for å fortynne blandingen så mye som mulig og dermed redusere medikamentsvinnet for deretter å skylle med ny sprøyte etterpå.
 25. Multistix (urinstix)

  Aha, aldri hørt begrepet multistix, men det er nok mer presist ettersom det brukes til en del forskjellig. Primært bruker vi det får å teste spinalvæske og som tradisjonell u-stix for undersøkelse av UVI, mikroskopisk hematuri m.m. Det finnes sikkert masse man kan bruke u-stix til når jeg tenker meg om som ville vært betydelig billigere enn å sende prøver til undersøkelser.
 26. Jeg har en pasient som bråsluttet med Apodorm etter å ha brukt det hver kveld i 7 uker. To dager etter får han seponeringsreaksjoner. Det ble startet med et nedtrappingsregime, en tablett annen hver dag i 2 uker, deretter 1/2 tbl annen hver dag i 2 uker og til slutt 1/4 tablett annen hver dag i 2 uker. Dessverre ser det ut til at reduksjonen har gått for fort, da pasienten fikk økende seponeringsreaksjoner da han begynte med 1/2 tbl. annen hver dag. La da til en kvart tablett ekstra, det hjalp noe. Noen som har erfaring med dette, som kan fortelle hvordan man bør gå frem. Må man feks akseptere lette seponeringsreaksjoner mens man holder på med nedtrappingen?
 27. Lønn som student

  Hei. Har du utbetalt dette i mnd? Jobber du da fredag tom søndag?
 1. Load more activity
×