All Activity

This stream auto-updates   

 1. Today
 2. Hei igjen! Da har jeg takket ja til plass ved sykepleien i drammen , og er veldig spent på skolestart. Vil forberede meg så godt som mulig, og prøver ordne meg en liste over bøker til 1 året. Sitter foreløpig med denne listen : Etikk i sykepleien (2016) Grunnleggende sykepleie 1-3 Metode og oppgaveskriving Legemiddelhåndtering (2013, 7.utgave) Geriatrisk sykepleie. God omsorg til den gamle pasienten (2014) Klinisk sykepleie 1 og 2 (2016, 5 utgave) Så sto det forklart at man trengte 1 av følgende: kroppens funksjon og oppbygging(2014), menneskekroppen(2016), eller cellebiologi ,anatomi, fysiologi(2014). Noen som har erfaring og kan anbefale en? Noen som har noe å skyte inn, eller tips til andre bøker? Står jo også mye under anbefalt litteratur, men vanskelig å vite for en som ikke har gått på skole på flere år, hva en bør kjøpe og hva en eventuelt bare kan kopiere noen sider fra. Noe av litteraturen kommer også som elektronisk kompendium forsto jeg,når jeg var inne å kikka på litteratur lista. Håper noen tar seg tid til å svare:-) Hilsen spent og forvirret snart sykepleie student :-)
 3. Yesterday
 4. Jeg har ingen erfraing med dette, men jeg har også sett at det er kommet en videreutdanning innen sterilforsyning. Det jeg har sett har ikke vært for sykepleiere, men helsefagarbeidere. Tror operasjonssykepleiere som jobber på sterilforsyningsentraler ofte er ledere. Rett meg om jeg tar feil.
 5. Jeg vet ikke om dette er rette tråden å forhøre meg på (det er kanskje en merkelig sak å spørre om også), men jeg prøver. Jeg er sykepleierstudent, men har butikkjobb ved siden av studiet. I dag satt jeg i kassa, og en dame i 30-årene handlet. Hun var tilsynelatende helt normal, pratet i telefonen med headset mens hun la varene på båndet. Da jeg spurte om hun vil ha kvittering, sa hun noe jeg ikke klarte å tolke. Jeg spurte, og hun svarte "du kan legge kvitteringen her" mens hun tok på disken mellom oss. I samme øyeblikk legger jeg kvitteringen der, og fingertuppene våre kommer borti hverandre. Jeg har aldri sett noen ha et så plutselig utbrudd av sinne før! Hun skreik høylytt, blant annet "så du prøver å ta på fingrene mine, ja" og "alle vil ha det de ikke kan få", med mer. Først trodde jeg hun spøkte, deretter begynte jeg å lure på om jeg faktisk hadde gjort noe galt. Hun hadde et grusomt blikk og ropte til meg som om jeg akkurat hadde kjørt på ungen hennes med vilje eller lignende. Jeg sa bare beklager, flere ganger. Tror ikke det hadde vært mulig å forklart at ingenting var vondt ment/stått opp og sagt fra at jeg så vidt var borti henne. Jeg ble helt paff og satt ut. I lang tid etterpå var jeg fortsatt skjelven. Jeg vet jo at det ikke er noe å tenke på, hun har jo helt klart en lidelse av noe slag. Men jeg klarer ikke slutte å lure på hva det var som feilet henne. Er det noen som har erfaring fra psykiatri som har vært borti noe lignende? Jeg vet ikke om sinnet ble utløst av at jeg ikke hørte henne først, at jeg var nær hånda hennes (bakterier?), eller hva. Det var ikke mulig å se på henne at dette var en ustabil person. Jeg lurer på Tourettes, men det var ikke fysisk-vold-raseri, og det skjer oftest i hjemmet? Samtidig virket hun ikke flau etterpå, og hun pakket relativt fort sammen varene og gikk. Hendelsen fikk meg til å grue meg til praksis i psykiatrien, og jeg vet ikke om jeg kan takle å jobbe med det heller. Jeg ble jo helt gelé og perpleks. Dette ble langt, men setter pris på noen innspill her.
 6. OK, da skal jeg begynne med det og! 😊 Eneste som bekymrer meg nå er økonomien da banken sa nei til avdragsfrihet på boliglånet. Lånet er snart 5 år gammelt og startet med 5 års avdragsfritt. Jeg har jo lest om så mange som får det i studietiden at jeg trodde ikke det skulle være et problem. Så jeg er jo nødt til å tjene maksimalt med penger for å dekke utgifter. En liten skår i gleden oppi alt.
 7. Last week
 8. Har også satt i gang med en tjuvstart på anatomien da jeg har forstått at den kan være ganske intensiv det første året.
 9. Les rammeplan og studieplan for første semester, da vet dere hva dere skal kunne til jul. Greit å ha sett på det i allefall Ellers anbefaler jeg dere å stille uthvilt! Og kjempemasse lykke til
 10. Jeg har, etter råd fra sykepleierstudent på sykehuset der jeg jobber i dag, begynt å lese anatomi med hjelp fra sykepleieplussvideoene, jeg har søkt permisjon for deler av min stilling slik at jeg kun skal jobbe lørdag og søndag hver tredje helg under studietiden. Så har jeg søkt om politiattest og lån, jeg får ikke stipend da jeg er hjemmeboende hos foreldre, og skaffet attest på at jeg er negativ for MRSA da jeg ble utsatt for smitte på arbeidsplassen i fjor. Men ellers skal jeg skaffe det jeg trenger litt etterhvert, når jeg får mer info fra skolen, man må arbeidstøy til klinikk på skolen og navneskilt, men jeg venter med det til jeg får vite hvilke retningslinjer skolen har for det, pluss at når jeg har fått studentbevis er det kanskje noen rabatter å få på enkelte ting.
 11. Nå kan man jo endelig tenke framover som startende student på sykepleien, og da er det nye spørsmål som dukker opp. Etter noen få timers søvn med adrenalinkicket jeg fikk av status tildelt studieplass, så gikk jeg inn på de forskjellige nettsidene for å bestille politiattest, søke studielån + stipend, kontaktet banken skriftlig vedrørende huslånet (har ikke vært inne og sjekket om jeg har fått noe svar enda), og skrevet ut lappen som jeg skal ta med til fastlegen ved neste legetime om ikke så lenge vedr MRSA, tuberkolose etc. Jeg har sjekket nettsiden til UiS og funnet programmet for studiestart på mitt studie, så jeg vet at skolen starter 14. august, men først 15. august møter jeg studieveilederne. Bøker startet jeg å kjøpe for 2 år siden. Jeg har kjøpt inn følgende bøker: Grunnleggende sykepleie bind 1-2-3 Sykepleie og jus Etikk i sykepleie Metode og oppgaveskriving Legemiddelregning Geriatrisk sykepleie Når livet blir til (sikkert unødvendig, men han som jeg kjøpte bøkene fra for 2 år siden la den med) Huden Matvaretabellen Illustrert farmakologi Legemiddelhåndtering Og to bøker til. Nå skal jeg ikke kjøpe flere bøker før jeg vet hva jeg virkelig trenger etter skolestart. Også har jeg fått kjøpt meg skolesekk Og ikke minst Student 2017/2018 7.sans Hvordan har dere andre forberedt? Noen tips?
 12. Ja, det er det. Det var sånn det var på UiS også de to forrige årene. Da hadde snittet økt med ca 3,5 poeng hvert år. Derfor jeg var så supernervøs med kun 0,5 poeng over forrige års poenggrense. Nå var jeg 1,8 poeng over poenggrensen! Og tusen takk, dette var en drøm som gikk i oppfyllelse! Tusen takk!
 13. Jeg tenker kanskje akuttsykepleie, alternativt er anestesi eller intensiv. Kanskje disse trådene kan hjelpe deg?
 14. Så flott at dere alle kom inn Gratulerer til dere også Camilla og Shania
 15. Jeg skal begynne ved VID og har nettopp lest en negativ tråd om skoleopplegget og praksis hos de. Vil gjerne få høre noen nyere erfaringer med høgskolen. Hvordan er en typisk skoledag? Hvordan er oppfølgingen under ferdighetstreningen? Hvordan er det å gå i praksis? Alt du kan komme på, både godt og vondt, vil jeg gjerne høre!
 16. Gratulerer! Jo, det er ganske mye. En del av sykepleiestudiene har hatt en ganske heftig poengøkning i år.
 17. Tusen takk I Drammen har poenggrensen økt fra 46,3 i 2016 til 48,9 I år. Er ikke det en ganske markant økning?
 18. Gratulerer så mye!! Nå ble jeg faktisk veldig glad på dine vegne som håpet så inderlig
 19. Gratulerer :-)
 20. Jeg kom også inn! Superhappy!! Kvoten på UiS hadde gått ned, tross søkerrekord. 46,8. 😀 Gratulerer til dere andre!
 21. Hei forumet! Jeg har jobbet tre år som sykepleier og synes nå tiden er inne for å ta videreutdanning. Jeg har siden jeg begynte å studere latt meg fascinere av mottak og behandling av traumepasienten, og har et ønske om å på sikt kunne jobbe med dette. Jeg lurer derfor på hvilken videreutdanning dere ser på som mest gunstig for slikt arbeid? På forhånd takk!
 22. Inne på Samordna Opptak har du fått en melding med svar på opptaket, i meldingslisten. Trykk deg inn på den, så blar du helt ned. Der skal du finne et vedlegg, som er svarbrevet fra Samordna Opptak og studiestedet. Last det ned og send hele brevet som vedlegg når du søker politiattest. Dersom du ikke har mottatt meldingen enda burde den komme i løpet av dagen i dag eller i morgen.
 23. Hei. Idag fikk jeg gode nyheter, kommet inn på sykepleien i drammen. Man skal jo søke politiattest , men jeg skjønner ikke helt Åssen vedlegg jeg skal legge ved i søknaden? Noen som vet? :-)
 24. Trykk på "se søknad", i stedet for der hvor du svarer. Trykk på Info-tegnet til høyre for hvert studie du hadde på listen for å få opp poengsummen. Og gratulerer så mye!
 25. Gratulerer
 26. Jeg kom også inn, på førstevalget mitt på Drammen. Gratulerer til dere andre :-)
 27. Gratulerer til deg også
 28. Gratulerer! Jeg kom inn på Høyskolen i Drammen Kan man allerede finne poenggrensen for i år? Hvor da?
 1. Load more activity