Jump to content
Sykepleiediskusjon

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Urinstix

  Leste nå om feilkilder i forhold til utslag på blod i urin: En banal cystitt medfører ofte mikroskopisk hematuri Kraftig fysisk arbeid kan også medføre påvisbar hematuri Høyt inntak av askorbinsyre (vitamin C) og/eller acetylsalicylsyre kan gi falskt negative resultater med noen strimmeltyper http://nevro.legehandboka.no/handboken/nel/prover-og-svar/klinisk-kjemi/urin/blod-i-urin-stiks/
 3. Nakkdelen med å fylle settet med NaCl er at pasienten ikke får allden antibiotika denne skal ha. Men det kan man ornde med å koble på NaCl etter at AB er godt in så får man også siste antibiotika med.
 4. Norovirus-sesongen er i gang i Sverige. 4 uker tidligere enn forrige sesong melder den svenske Folkhalsomyndigheten. Trolig gjelder det samme i Norge. Tenker det er greit å vite for dere som jobber i institusjon og sykehus, slik at dere kan være litt ekstra på vakt ved oppkast og diare.
 5. Hematuri

  Ser ut som den kan være brun på bildet her: http://blaerekreft.no/blod-i-urinen-falsk-alarm/
 6. Det du sier at pasienten da vil få AB gradvis inn i åren kan være et poeng. Se i denne tråden her:
 7. Søkte litt på Relis og så en lege hadde dette spørsmålet: .https://relis.no/sporsmal_og_svar/2-3193?source=relisdb I svaret står det blant annet dette: Dette svaret er gammelt, ble skrevet i 2007. Jeg synes det hadde vært så genialt med antibiotika i stikkpilleform. Noen som vet om det finnes i dag?
 8. I psykiatrien glemmer de ofte somatikken. Har selv hørt sykepleiere der si at de blir usikre straks det er sårstell eller andre somatiske problemer. Ingen unnskyldning, for med så opplagte tegn på infeksjon skulle de ha reagert.
 9. Last week
 10. Ny forskning viser at hvis man stopper behandling av lavdose acetylsalisylsyre så øker risikoen for kardiovaskulære hendelser. Risikoen økte kort tid etter avsluttet behandling og avtok ikke over tid. https://nhi.no/for-helsepersonell/fra-vitenskapen/lavdose-salisylatbehandling-livet-ut/
 11. Hematuri

  Vil makroskopisk hematuri alltid vise seg som rødfarget urin? Hadde en pasient med lett brun urin, stikset urinen og den gjorde fullt utslag på blod. Var det tilfeldig at urinen var brunlig? I tilfelle når blir den brunlig?
 12. Dette hørtes ikke bra ut. Forstår ikke hvordan de kunne overse disse symptomene som var så klassiske. Hva trodde de det var? Ønske om oppmerksomhet? Veldig godt at du tok tak og reagerte Stakkars pasienten . Regner med at pasienten har fått behandling nå, og følges opp forsvarlig. Jeg ville ihvertfall gått til ledelsen med dette. Disse pasientene er i en svært sårbar situasjon og jeg mener dette ikke er forsvarlig behandling når man overser helt klassiske somatiske symptomer.
 13. Skrive avvik

  Her står det at du plikter å melde avvik, men at det kan være trøblete i privat sektor. Kanskje det var derfor Støre sa dette? (ser det er en gammel artikkel, mulig ting har endret seg) https://sykepleien.no/2009/02/du-plikter-melde-avvik
 14. Hei! Jeg er sykepleierstudent på 3. Året og jobber som ringevikar i psykiatrien (bofellesskap). Jeg skal være kort: for en tid tilbake var jeg nattevakt og observerte at en pasient var på do svært ofte. Spurte litt nærmere og fikk høre at pasienten hadde hatt det slik en stund, og periodevis hadde magesmerter hvor det ble pekt på området under navlen. Jeg er alene på natt (har bare bakvakt) og fikk ikke tatt urinprøve da, men gav beskjed til spl som kom på dagvakt at det måtte taes en stix den dagen. Nå har jeg vært borte over to uker og hadde vakt igjen her en dag - hvor jeg prøvde å lese i journal hvordan dette hadde gått, men fant ingenting. Spurte kollegaer og pasienten om det var tatt prøve, men alle sa nei. Spurte kollegaer om allmenntilstand og de svarte at vedkommende hadde hatt av-og-på feber en stund og at det fortsatt var hyppige toalettbesøk. Ingen har reagert på dette. Så jeg fikk tatt en stix den dagen som umiddelbart slo ut på det aller meste, det var ingen tvil om UVI. Jeg blir så matt!! Det er over en uke siden jeg gav beskjed om dette OG skrev på gjøremålsliste at det måtte taes stix! Pasienten har hatt feber, vært slapp og hatt magesmerter og ingen har reagert! Folk har klaget over at de hyppige toalettbesøkene er plagsomme og ressurskrevende - men ingen har tenkt over at de kanskje har en årsak? Det er jo ikke pasienten som ønsker å være plagsom.. Dette er bare toppen av isfjellet. Slikt skjer hele tiden! Ja, psyken og mental helse er svært viktig men man kan da ikke bare drite i kroppen.... Newsflash: de henger ofte sammen. Jeg blir SÅ frustrert. Det er bare noen måneder siden jeg kom på jobb og oppdaget et stort kutt som definitivt skulle vært sydd, som bare hadde fått et sånt brunt matbutikk-plaster over seg og ikke dokumentert noe sted. Av og til føler jeg at pasientenes fysiske helse hviler på meg - en ringevikar i assistentstilling. Har noen gode råd til hva som kan gjøres med dette? Det er jo faglig uforsvarlig å drive på sånn. Jeg har tatt det opp mange ganger...
 15. Reernæringssyndrom

  Så bra du syntes det var interessant Syntes det var interessant selv. La det også ut da jeg så at det var lite fokus på dette, og sikkert underdiagnostisert. Tenker vi som sykepleiere har en viktig funksjon her.
 16. Fyller alltid med NaCl først. Har lært meg at man skal fylle det med NaCl før å undvike søl ved tilsetting men også for at det ikke skal være luft i slangen.
 17. Reernæringssyndrom

  Har kun lest det i samband med TPN behandling men har aldrig skjønnt hva det er... Så interessant å lese 😊
 18. Hei. pinlig spm, men har ikke funnet noe konkret fasit på dette. Alle vet at man skal fylle AB-sett i forkant av kopling til pas for å unngå luft i åren. Men fyller dere settet med NaCl aller først(før tilsetting av AB)?. Eller kopler dere settet sammen(NaCl + AB), og SÅ fyller slangen? Jeg leste at grunnen til at man fyller settet med NaCl aller først, er for å unngå AB søl, samt at pas får AB gradvis i åren. Men hva er egentlig grunnen til at man skal fylle settet med NaCl aller først, hvis poenget bare er å unngå luft i åren? takk for svar!!
 19. Egne kjæledyr på sykehjem

  Måtte bare dele denne her
 20. Sykepleier lønnstigen

  Hei! Eg veit ikkje korleis det er i Sandnes kommune, men i mi kommune er 0 års ansinitet 376200, dvs minstelønn...
 21. Mannlige sykepleiere

  Tenkte på denne tråden da jeg så denne https://www.facebook.com/mannkanblisykepleier/ . Mange menn der som deler sin historie
 22. Reernæringssyndrom

  Jeg har oppdatert denne
 23. Bruker dere Liverpool Care Pathway (LCP) (tiltaksplan for døende) der dere jobber? De sier den opprinnelig ble laget for pasienter med kreft, men at den nå også brukes på mange sykehjem. Ser den får kritikk av Husebø m.fl. i forhold til pasienter med demens, da den ikke er tilpasset denne pasientgruppen: forskning.no/2017/10/hvordan-skal-vi-pleie-doende-personer-med-demens/produsert-og-finansiert-av/universitetet-i-bergen Hvilken erfaring har dere?
 24. DVT hos barn

  Så helsebiblioteket linket til en artikkel på Twitter om DVT hos barn. De skrev" Kanskje ikke så kjent, men viktig å behandle". Deler den her, da det er viktig å være klar over at også barn kan få DVT, for det er vel ikke det første man tenker på da det ikke er så vanlig som blant voksne. De under ett år og tenåringer er mest utsatt: http://www.helsebiblioteket.no/retningslinjer/pediatri/hematologi-og-onkologi/ven%C3%B8s-tromboembolisme Noen her som har erfaring med dette?
 25. Blodtransfusjon sykehjem

  Ja. Det gjøres på enkelte sykehjem rundt sykehuset i regionen her. Ansatte som skal gjøre dette må ha bestått transfusjonkurs som holdes av bioingeniør fra sykehuset.
 26. Noen som har vart borti åt man gör blodtransfusjon på sykehjem?
 27. IO (intraossøs) tilgang

  Så nylig en skrev at de ikke har det i alle ambulanser i Norge Vi får håpe de fleste har det.
 1. Load more activity


×