Pally

Members
 • Content count

  258
 • Joined

 • Last visited

About Pally

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

11,329 profile views
 1. Det høres veldig kjent ut, og jeg tror mange nyutdannede sykepleier opplever akkurat det samme. Det går seg som regel til! Jeg ville nok ventet til jeg hadde vært litt varmere i trøya før jeg foreslo masse endringer i rutiner e.l., så fremt det ikke er rutiner som risikerer liv og helse så klart. Lykke til.
 2. Hva menes egentlig med studentdrevet team?
 3. Har ikke fått med meg dette jeg, betyr det at de får kortere utdanningsforløp i sykepleierutdanningen?
 4. Jeg synes også det har vært kjekt å bruke bøkene fra bachelorutdanningen under videreutdanning. Personlig har jeg beholdt ganske mange bøker, men jeg solgte i hvert fall ingen før etter at jeg var ferdig med utdanningen.
 5. Fint design! Liker den nye oppdateringen!
 6. Denne tråden trenger vel strengt talt ikke å ligge under "Forum for pinlige og vanskelige spørsmål".
 7. Man vil vel som regel ikke ha sondemat i magen når man tester beliggenheten til en sonde man akkurat har lagt ned. E-Håndboken i OUS sier følgende om kontroll av nasogastrisk sonde: Røntgenkontroll. Eventuelt Aspirere ventrikkelinnhold og undersøke pH verdi med stix (mageinnhold har pH mindre enn 7) Tynne sonder er vanskelig å aspirere fra. Det anbefales ikke å teste med luft, da denne metoden er usikker. Sonden skal ikke tas i bruk før plassering er godkjent etter røntgenkontroll. Ved ventrikkelsonder: Klinisk kontroll av sondes plassering er som regel tilstrekkelig Aspirer sonden via hovedløpet for å sjekke plassering. Hvis mageinnhold aspireres; skyll med 20-30 ml lunket vann. Hvis mesteparten av vannet (>70 %) lett kan aspireres tilbake i sprøyta, ligger sonden sannsynligvis på riktig plass. Hvis vannet ikke kan aspireres, må sonden justeres og testes på samme måten igjen Å sette inn luft samtidig som man lytter med stetoskop over epigastriet, er ikke en sikker måte for å sjekke sondens plassering Jeg er ganske sikker på at jeg lærte å sette inn luft og lytte med stetoskop da jeg studerte, så det virker som det har blitt endret!
 8. Så vidt meg bekjent er det fast tarifflønn for alle spesialsykepleiere, også er det variasjoner fra KS, spekter, Oslo kommune osv. I utgangspunktet tjener alle spesialsykepleiere likt: Sykepleier Minstelønn pr. 01.06.2016 Fra 0 års ans. 380 000,- Fra 4 års ans. 390 000,- Fra 8 års ans. 410 000,- Fra 10 års ans. 447 000,- Spesialsykepleier og jordmor Minstelønn pr. 01.06.2016 Fra 0 års ans. 415 000,- Fra 4 års ans. 430 000,- Fra 8 års ans. 447 000,- Fra 10 års ans. 490 000,-
 9. Jeg tok sykepleien på LDH og videreutdanning på HIOA, og jeg var veldig fornøyd med begge utdanningsinstitusjonene. Jeg vet selvsagt ikke hvordan sykepleien er på HIOA, men synes generelt at fagmiljøet og miljøet forøvrig er svært godt på HIOA. Det er nok mer lagt vekt på selvstudier og større årskull der enn på LDH, så det er nok litt smak og behag. Skulle jeg gått sykepleien på nytt kunne jeg fint vurdert HIOA fremfor LDH.
 10. Du har nok rett i det!
 11. Penicillin kan også løses opp i natriumklorid. Antibiotika som gis i støt eller som intravenøs injeksjon blandes oftest i sterilt vann da dette gir en isoton løsning som innebærer at den har lik osmolaritet som blodplasma. Dersom antibiotikaen gis som intravenøs infusjon kan det benyttes saltvann.
 12. Generelt sett synes jeg kvalme er et relativt lite uttalt problem ved bruk av både morfin og oxycodon, men jeg heller i så fall mer mot deg og synes kanskje det er litt mindre uttalt kvalme av oxycodon kontra morfin. Opplever også at oksycodon har hurtigere innsettende effekt enn morfin. Hva med deg?
 13. Jeg er som vanlig litt treg på å svare (nærmere ett år forsinket faktisk), men det er nok dette som er bakgrunnen: Fra ketobemidon til morfin eller oxykodon
 14. Alt mulig egentlig, men så klart bare av hensyn til symptomlindring. Dersom pasienten ikke er plaget av sin obstipasjon tenker jeg at man kan ha litt is i magen. Utover det blir det alt fra klyster, microlax, dulcolax, laxoberal, laktulose eller relistor.
 15. Hickmann brukes også til høsting av stamceller og som vedkommende over meg skriver til pasienter med behov for mange infusjoner/transfusjoner. VAP er fint for dem som ønsker intravenøs tilgang over lang tid, men som ikke har behov for intravenøs tilgang daglig (f.eks. kreftpasienter som får cellegift ukentlig). Edit: som et lite tillegg til det trådstarter spurte om, den åpenbare fordelen med en VAP er at når du er ferdig med f.eks. en infusjon trekker du bare nålen ut av VAP-kammeret, så kan pasienten leve videre uten ekstra hensyn til VAP-en med tanke på infeksjon. Det vil si at de kan dusje, bade osv. uten spesielle hensyn. Har man et permanent kateter inneliggende er det flere hensyn som må tas i det daglige. Fordel med VAP: Lite plunder og heft når man ikke behøver den. Lav infeksjonsrisiko Ulempe med VAP: Lite lumen, dårlig egnet til høsting/blodprøver. Fordel Hickman: Stort lumen, gode muligheter til høsting/blodprøvetakning, infusjon av stort volum. Ulempe Hickman: Du har et svært kateter dinglende ned fra halsen døgnet rundt. Edit 2: Ser nå at dette er en eldgammel tråd.