Shania

Members
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

About Shania

 • Rank
  Member
 • Birthday 09/01/1981

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. OK, da skal jeg begynne med det og! 😊 Eneste som bekymrer meg nå er økonomien da banken sa nei til avdragsfrihet på boliglånet. Lånet er snart 5 år gammelt og startet med 5 års avdragsfritt. Jeg har jo lest om så mange som får det i studietiden at jeg trodde ikke det skulle være et problem. Så jeg er jo nødt til å tjene maksimalt med penger for å dekke utgifter. En liten skår i gleden oppi alt.
 2. Nå kan man jo endelig tenke framover som startende student på sykepleien, og da er det nye spørsmål som dukker opp. Etter noen få timers søvn med adrenalinkicket jeg fikk av status tildelt studieplass, så gikk jeg inn på de forskjellige nettsidene for å bestille politiattest, søke studielån + stipend, kontaktet banken skriftlig vedrørende huslånet (har ikke vært inne og sjekket om jeg har fått noe svar enda), og skrevet ut lappen som jeg skal ta med til fastlegen ved neste legetime om ikke så lenge vedr MRSA, tuberkolose etc. Jeg har sjekket nettsiden til UiS og funnet programmet for studiestart på mitt studie, så jeg vet at skolen starter 14. august, men først 15. august møter jeg studieveilederne. Bøker startet jeg å kjøpe for 2 år siden. Jeg har kjøpt inn følgende bøker: Grunnleggende sykepleie bind 1-2-3 Sykepleie og jus Etikk i sykepleie Metode og oppgaveskriving Legemiddelregning Geriatrisk sykepleie Når livet blir til (sikkert unødvendig, men han som jeg kjøpte bøkene fra for 2 år siden la den med) Huden Matvaretabellen Illustrert farmakologi Legemiddelhåndtering Og to bøker til. Nå skal jeg ikke kjøpe flere bøker før jeg vet hva jeg virkelig trenger etter skolestart. Også har jeg fått kjøpt meg skolesekk Og ikke minst Student 2017/2018 7.sans Hvordan har dere andre forberedt? Noen tips?
 3. Ja, det er det. Det var sånn det var på UiS også de to forrige årene. Da hadde snittet økt med ca 3,5 poeng hvert år. Derfor jeg var så supernervøs med kun 0,5 poeng over forrige års poenggrense. Nå var jeg 1,8 poeng over poenggrensen! Og tusen takk, dette var en drøm som gikk i oppfyllelse! Tusen takk!
 4. Jeg kom også inn! Superhappy!! Kvoten på UiS hadde gått ned, tross søkerrekord. 46,8. 😀 Gratulerer til dere andre!
 5. Ja, det nærmer seg!! Så spent! 😀 Tusen takk. Jeg har tatt studiekompetanse på 2 1/2 år med 100% jobb ved siden av. Samfunnsfag på 4 mnd, norsk og engelsk (5 eksamener) på 7 mnd, matte 1P og 2P på 7 mnd, historie og naturfag på 4 mnd. Så jeg er fornøyd med det jeg har fått til bortsett fra en eksamen. Jeg får bare håpe at hoppet ikke blir så høyt i år
 6. Med 57 poeng så er du vel ganske sikker. Misunnelig på den. 😊 Masse lykke til. Hva var poenggrensen i fjor? ser. Av alle som søker sykepleie og som skriver konkurransepoengene sine har sykt høy k.p. I hvertfall i forhold til meg.
 7. Heldige deg som har så gode poeng. Du kommer nok inn. Lykke til
 8. Lykke til til deg og! 👍🏻
 9. Det er ikke den største aktiviteten her inne, dessverre, av forhåpentligvis nye sykepleierstudenter til høsten. Men de av oss som har søkt og som venter spent på hovedopptaket 20.juli, kan jo chatte litt i denne tråden. Jeg har skrevet et par-tre andre tråder her inne, men kan jo skrive igjen at jeg har søkt på sykepleien på UiS. Kun sykepleien og kun et universitet pga familie. Hadde jeg vært ung og uten barn og med en flyttbar mann, kunne jeg søkt flere plasser i landet. Jeg har 48 i konkurransepoeng, og vet at jeg er avhengig av at det ikke er så alt for mange skoleflinke som har søkt sykepleien, selv om jeg synes det er supert at snittet har gått opp. Men typisk for min del at fra når jeg bestemmer meg for å ta generell studiekompetanse for to år siden, så øker poenggrensen fra 40.0 til 47,5. Ett sted må det jo stoppe opp, og etter hva jeg kan se bakover helt til 2002 på samordna opptak sine poenggrense-sider, så har det aldri vært over 50 poeng på UiS/ HiS. Men jeg konkurrerer jo kun opp til 48 poeng, så om det blir 48,1 så er jeg jo ferdig uansett. Utrolig spennende dager, og jeg håper så sykt at jeg kommer inn. Motivasjonen for å ta opp eksamen igjen for å forbedre karakter er ikke like fristende som 3 år på UiS, men må jeg, så må jeg. Hvor har du søkt, hva var poenggrensen i fjor og hvor mange poeng konkurrerer du med? Er du i ordinær kvote eller førstegangsvitnemål?
 10. Takk, det var jo hyggelig, men jeg har mine tvil da jeg har 48 i konkurransepoeng, og poenggrensen i fjor før suppleringsopptaket var 47,5 og etter suppleringsopptaket var den på 46,2. Jeg har ikke så mye å gå på. :S
 11. Føden/barsel håper jeg også å komme på i praksis. Også hadde det vært interresant med kreftavd eller nevrologisk avd.
 12. Ja, jeg har søkt på UiS i år. Veldig spent på hvordan poenggrensen blir i år. Kan vel ikke fortsette å hoppe tre poeng fram hvert år.
 13. Det er jeg usikker på og lurer på også. Mente å høre en gang at det var 50/50. Jeg søker ordinær kvote.
 14. Det er det samme som det har gjort her jeg søker også. Altså at det har steget med ca 3,5 poeng. Og hvis det gjør det, har jeg ikke sjans i havet. i Ditt tilfelle har du jo fortsatt sjans da du har 51 konkurransepoeng. Så du er nok trygg. Hvis det øker med 3,5 poeng her, så er poenggrensen på 51, og jeg har 3 poeng for lite. Skikkelig surt. Da jeg startet med studiekompetanse i januar 2015 var poenggrensen for sykepleie 2014 40,4 poeng. Det er så typisk min flaks at jeg har ikke ord. Jeg gir dog ikke opp før resultatene kommer, så jeg orker ikke å begynne å lese på noe historie før jeg får det svart på hvitt at jeg ikke kommer inn, og blir nødt til å forberede fag. Historie er det eneste faget jeg kan klare å forberede fra karakter 3. Jeg vet at jeg kunne bedre, men jeg ble satt ut at en lite human eksaminator. Ellers har jeg 4, 5 og 6 i muntlig. Norsk skriftlig bokmål og nynorsk tror jeg ikke at jeg har sjans til å klare å få bedre enn det jeg allerede har på 3. Matte 1P har jeg fått 3 i, men var 1 poeng unna karakter 4. Den var sur.