Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  2,567
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

73,665 profile views
 1. Urinstix

  Leste nå om feilkilder i forhold til utslag på blod i urin: En banal cystitt medfører ofte mikroskopisk hematuri Kraftig fysisk arbeid kan også medføre påvisbar hematuri Høyt inntak av askorbinsyre (vitamin C) og/eller acetylsalicylsyre kan gi falskt negative resultater med noen strimmeltyper http://nevro.legehandboka.no/handboken/nel/prover-og-svar/klinisk-kjemi/urin/blod-i-urin-stiks/
 2. Norovirus-sesongen er i gang i Sverige. 4 uker tidligere enn forrige sesong melder den svenske Folkhalsomyndigheten. Trolig gjelder det samme i Norge. Tenker det er greit å vite for dere som jobber i institusjon og sykehus, slik at dere kan være litt ekstra på vakt ved oppkast og diare.
 3. Hematuri

  Ser ut som den kan være brun på bildet her: http://blaerekreft.no/blod-i-urinen-falsk-alarm/
 4. Det du sier at pasienten da vil få AB gradvis inn i åren kan være et poeng. Se i denne tråden her:
 5. Søkte litt på Relis og så en lege hadde dette spørsmålet: .https://relis.no/sporsmal_og_svar/2-3193?source=relisdb I svaret står det blant annet dette: Dette svaret er gammelt, ble skrevet i 2007. Jeg synes det hadde vært så genialt med antibiotika i stikkpilleform. Noen som vet om det finnes i dag?
 6. Ny forskning viser at hvis man stopper behandling av lavdose acetylsalisylsyre så øker risikoen for kardiovaskulære hendelser. Risikoen økte kort tid etter avsluttet behandling og avtok ikke over tid. https://nhi.no/for-helsepersonell/fra-vitenskapen/lavdose-salisylatbehandling-livet-ut/
 7. Dette hørtes ikke bra ut. Forstår ikke hvordan de kunne overse disse symptomene som var så klassiske. Hva trodde de det var? Ønske om oppmerksomhet? Veldig godt at du tok tak og reagerte Stakkars pasienten . Regner med at pasienten har fått behandling nå, og følges opp forsvarlig. Jeg ville ihvertfall gått til ledelsen med dette. Disse pasientene er i en svært sårbar situasjon og jeg mener dette ikke er forsvarlig behandling når man overser helt klassiske somatiske symptomer.
 8. Skrive avvik

  Her står det at du plikter å melde avvik, men at det kan være trøblete i privat sektor. Kanskje det var derfor Støre sa dette? (ser det er en gammel artikkel, mulig ting har endret seg) https://sykepleien.no/2009/02/du-plikter-melde-avvik
 9. Reernæringssyndrom

  Så bra du syntes det var interessant Syntes det var interessant selv. La det også ut da jeg så at det var lite fokus på dette, og sikkert underdiagnostisert. Tenker vi som sykepleiere har en viktig funksjon her.
 10. Egne kjæledyr på sykehjem

  Måtte bare dele denne her
 11. Mannlige sykepleiere

  Tenkte på denne tråden da jeg så denne https://www.facebook.com/mannkanblisykepleier/ . Mange menn der som deler sin historie
 12. Reernæringssyndrom

  Jeg har oppdatert denne
 13. Bruker dere Liverpool Care Pathway (LCP) (tiltaksplan for døende) der dere jobber? De sier den opprinnelig ble laget for pasienter med kreft, men at den nå også brukes på mange sykehjem. Ser den får kritikk av Husebø m.fl. i forhold til pasienter med demens, da den ikke er tilpasset denne pasientgruppen: forskning.no/2017/10/hvordan-skal-vi-pleie-doende-personer-med-demens/produsert-og-finansiert-av/universitetet-i-bergen Hvilken erfaring har dere?
 14. DVT hos barn

  Så helsebiblioteket linket til en artikkel på Twitter om DVT hos barn. De skrev" Kanskje ikke så kjent, men viktig å behandle". Deler den her, da det er viktig å være klar over at også barn kan få DVT, for det er vel ikke det første man tenker på da det ikke er så vanlig som blant voksne. De under ett år og tenåringer er mest utsatt: http://www.helsebiblioteket.no/retningslinjer/pediatri/hematologi-og-onkologi/ven%C3%B8s-tromboembolisme Noen her som har erfaring med dette?
 15. IO (intraossøs) tilgang

  Så nylig en skrev at de ikke har det i alle ambulanser i Norge Vi får håpe de fleste har det.
×