Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  2,672
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

73,885 profile views
 1. Hørselvern skal sikre taushetsplikten

  Noen som har erfaring med bruk av hodetelefoner ?
 2. Etter nyttår blir det lov å gi gutter som vil studere sykepleie kjønnspoeng. Ser ut som at dette kan bli en mulighet ved UIA https://sykepleien.no/2017/11/sier-ja-til-kjonnspoeng-gutter-som-vil-bli-sykepleier Jeg synes dette er positivt, vi trenger flere menn inn i yrket. Nå er det i gjennomsnitt 12-14 prosent menn på sykepleiestudiene.
 3. Spl. og barn

  Så bra
 4. Spl. og barn

  Du har kanskje sett denne allerede, Helsedirektoratets rundskriv om barn som pårørende, men legger det ut i tilfelle det kan være til hjelp:
 5. Spl. og barn

  Tenker du på en spesiell aldersgruppe?
 6. Kroppsvask av medstudenter

  Interessant å høre hva dere måtte gjøre Gossow. Tror for de fleste er dette veldig lærerikt. Det er noe med å føle det på egen kropp. Men forstår at for enkelte kan dette med stell være ekstra problematisk. Lurer på hvordan skolene håndterer det? De er jo ganske stigmatiserende å være den eneste i kullet som ikke deltar i denne undervisningen. Kan ikke huske at det var noen slapp unna dette da jeg studerte. Ihvertfall ikke kroppsvask. Men de med sprøyteskrekk slapp å bli stukket.
 7. Stell og slikt

  Jeg er også vant til at alle får tilbud om håndklær og tøy hver dag, og ren seng ved behov. Det hørtes ikke greit ut slik du hadde det på barsel Feline. Må jo si at det var service på laveste nivå. Det er jo en grunn til at man ligger på sykehus og som du sier så ønsker man å være grei og ikke mase.
 8. Her er premien du kan vinne fra Vaktrommet.no. PenHygienic med utstyr. Følger du linken ser du innholdet: https://vaktrommet.no/personalize/?product=493&qty Du skriver det du mener er den vanligste sykdommen/årsaken til utslettet: 1. Herpes Zoster 2. Legemiddelutslett 3. Acne 4. Lichen planus Utslettet debuterer oftest på truncus og konfluerer langsomt. Slimhinner, ansikt og håndflater er sjelden affisert. Årsaken er anslagsvis ansvarlig for ca. 50 – 70 % av alle slike utslett hos voksne, hos barn kun 10 – 20 %. Utslettet forsvinner gjerne i løpet av et par uker. Riktig svar er med i trekkingen av PenHygienic med utstyr https://vaktrommet.no/personalize/?product=493&qty=1 Vinneren får beskjed på PM. Svarfrist 10 desember. Dessverre kan ikke gjester bli med i trekkingen av premie, så husk å logg deg på før du svarer. Årsaken til utslettet publiseres 11 desember. Lykke til!
 9. Hvis man kort tid etter å ha hatt en hjernerystelse får en ny hjernerystelse kan det utløse et svært alvorlig syndrom. Ser at det først og fremst rammer idrettsutøvere, men tenker det er viktig å være klar over faren ved ny hjernerystelse da det i prinsippet kan ramme alle: ://nhi.no/sykdommer/hjernenervesystem/nevrokirurgi/second-impact-syndrome/?page=all
 10. Noen som kjenner til denne boken? "Kvalme, en sykepleiefaglig utfordring." https://www.bokklubben.no/sykepleie/kvalme-kristin-markussen/produkt.do?produktId=1446197 Det er et viktig tema, og interessant at det er skrevet en hel bok om dette.
 11. Koloskopi

  Snakket med en bekjent (ikke helsepersonell) som fortalte at de enkelte steder har begynt å instalere vann istedenfor luft under koloskopi. Noen som kjenner til dette, og hva er årsaken til at de bruker vann istedenfor luft?
 12. Praksis - tips og frykter

  Du skal ikke være redd for å stryke. Synes det du forteller fra jobben din viser at du har alle forutsetninger til å bestå praksis. Veldig positivt at du kommuniserer bra med pasientene og tar initiativ. Det er heller ikke noe rart at du blir tilbaketrukket av å stelle sammen med en autoritær person, de fleste blir vel det. Husk at du er student og er der for å lære. Ingen forventer at du skal kunne alt, du skal igjennom en læringsprosess. Det viktigste du gjør når du er i praksis, er å spørre, virke interessert, og IKKE gå over ditt kompetanseområde. Jeg er sikker på at dette kommer til å gå bra Vet du hvor du skal i praksis?
 13. SIRS og SOFA kriterier

  Interessant å se hvordan dere gjør det.
 14. Sykepleiere får legeoppgaver

  I legetidsskriftet denne uken har de en artikkel med overskriften "Kanskje en fordel om leger og sykepleiere blir borte" Der diskuterer turnuslege Ida Susanna Fattah om vi kanskje bør vurdere å ha ett helseyrke for å hjelpe pasienten best mulig.
×