Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  2,942
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

74,875 profile views
 1. Man må være frisk for å være syk

  Ja, men det verdensbilde kan kanskje endres? Det er vel ikke spikret for all fremtid?
 2. Man må være frisk for å være syk

  Del gjerne dine motforestillinger Jeg ser for meg at de fleste på sykehuset begynner kl.08.00/08.30 På sengepostene må det da bli noe slikt: Tidligvakt kl.07.00-15.00 dagvakt kl.08.00-16.00 kveldsvakt 15.30-23.30 nattvakt 23.00-08.00
 3. Pasient som blåste luft i veneflon

  Gått det gikk greit så langt. Men faren for sepsis er vel fortsatt tilstede.
 4. Pasient som blåste luft i veneflon

  Det var voldsomt, da kan det ha blitt endel luft. Gikk det bra med han?
 5. Game Theory

  Lenken virker ikke
 6. Man må være frisk for å være syk

  Man kan kanskje ha noen tidligvakter for å løse det problemet?
 7. Pasient som blåste luft i veneflon

  Ser jeg skrev litt uklart. Mente om pasienten bare blåste lett på veneflonen, eller om det ble blåst som når man blåser opp en ballong. Blåses det hardt kan det kanskje ha kommet hendel luft, særlig hvis pasienten holdt på en stund? Det har også en betydning hvor fort luften injiseres.
 8. Hvor kan en luftemboli fra CVK ende?

  Tenkte på denne tråden da jeg så denne artikkelen i legetidsskriftet om luftembolier. Hvis jeg forstår det rett kan en venøs luftemboli også bli arteriell hos visse pasienter. Såkalt paradoksal luftemboli. Det gjør situasjonen mer alvorlig https://tidsskriftet.no/2001/09/klinikk-og-forskning/iatrogen-gassemboli
 9. venn

  Du gjorde det eneste riktige som takket nei til venneforespørselen For et år siden sto det i avisen om en lege som var venn med en pasient på facebook. Der ble det en helsetilsynssak. Situasjonen var litt annerledes enn din, men helsetilsynet var helt klare på at man som helsepersonell ikke bør legge til pasienter som venner på facebook. Kopiere inn dette fra artikkelen:
 10. Pasient som blåste luft i veneflon

  Det jeg lurer litt på er hvordan han blåste luft inn i veneflonen?
 11. Eksamen, menneskesyn

  Kan du definere forskjellige menneskesyn for eksempel reduksjonistisk og holistisk, eller er det ikke det oppgaven spør om?
 12. Pasient som blåste luft i veneflon

  Det skal litt luft til før det er farlig, men hvis han blåste inn kan det ha kommet mye luft. Det høres ikke bra ut. Jeg ville tatt kontakt med lege.
 13. Man må være frisk for å være syk

  Ja har pasienten enerom med tilhørende bad er mye løst (selv om denne undersøkelsen viste noe annet så tror jeg de fleste vil foretrekke enerom når de er syke, med tanke på alle ulempene med å dele rom). Når pasienten trenger medisin som for eksempel antibiotika er jeg enig at man ikke kan ta hensyn til uforstyrret nattesøvn og det mest skånsomme blir det regimet du beskriver som jeg også er vant til, det samme gjelder observasjoner. Tror jeg mye av problemet hadde vært løst om vi startet arbeidsdagen en time eller to senere. Hvis alle på sykehuset hadde begynt på jobb kl.08.00 eller kl.09.00. Hadde alt forskjøvet seg en time eller to. Forstår ikke hvorfor sykehus må starte dagen kl.07.00. Hvem er egentlig tjent med det?
 14. Begrenset ordinasjonsrett?

  Vi henger etter i Norge. Kom tilfeldigvis over denne artikkelen om brittiske sykepleiere som har full foreskrivningsrett https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2012/november/full-forskrivningsratt-verklighet-for-brittiska-sjukskoterskor/
 15. Ja dette er hverdagen til pasientene våre på sykehus https://sykepleien.no/meninger/innspill/2018/03/kjaere-pasient-angrer-du-pa-du-ikke-bare-ble-hjemme Når jeg tenker på dette er det mye pasientene må tåle. De må ofte dele rom med fremmede, tåle støy, tåle lukter, forstyrret nattesøvn på grunn av medpasienter, vente på medisiner som haster, dele toilett og bad med andre, kanskje sitte på bekken med fremmede tilstede, snakke med sine nærmeste i påhør av fremmede, sove før man kanskje er trett, vekkes alt for tidlig, spise når men ikke er sulten og når man endelig er sulten er det kanskje knapt noe mat. Sove på en hard pute, ligge på en hard madrass. Ja når man tenker over det så er det uendelig mye en pasient må tåle. Egentlig veldig rart at vi har det slik på sykehusene i 2018. Forstår at økonomi spiller inn, men er sikker på at vi kunne gjort det bedre bare ved å endre rutiner. Hva kan man gjøre for at pasienten skal ha det bedre? Del gjerne tips og tanker.
×