Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  3,138
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

76,010 profile views
 1. Cathrine

  Immunterapi mot kreft

  Hadde hatt feber i flere uker. Trodde det var infeksjon, men alle prøver negative. Derfor trodde de det var tumorene, men så mente de det var en reaksjon på immunterapien. Hypofysitt høres jo ganske spesielt ut, sikkert vanskelig å oppdage his det ikke gir så klare symptomer.
 2. Tror ikke du misforsto hva jeg mente Jeg tenker at demens ikke er en sykdom. Det er et tegn (altså ikke et symptom som jeg skrev over her ) på en hjernesykdom. Det kan være mange sykdommer som gir demens, hvor alzheimer er den vanligste. Epilepsi er også et tegn på en rekke tilstander med forskjellig årsak, ikke en egendefinert sykdom. Alt fra intoksikasjon, feber, hjernesvulst, hjerneskade, infeksjon m.m.
 3. Takk for link Da mener jeg ikke at epilepsi og demens er et symptom men et tegn.
 4. Tenkte litt på dette og fant ut at pasienter med psykiatriske lidelser ofte omtales på samme måte. Deprimerte, psykotiske, schizofrene, paranoide, maniske osv. Tenkte videre, er demens en sykdom, er det ikke bare et symptom? Det er kanskje derfor man sier demente, på samme måte som man kan si epileptikere, epilepsi er jo ingen sykdom kun et symptom.
 5. Cathrine

  Vi som venter på svar fra S.O..

  Gratulerer til deg også
 6. Cathrine

  Immunterapi mot kreft

  Takk for langt og grundig svar. Kombinerer dere av og til kjemoterapi og immunterapi? Interessant at bivirkninger kan oppstå så lenge etter som 1,5 år. Forstår da at de ikke får infeksjon, men en innflammasjon siden det behandles med steroider. Er det andre bivirkninger enn det som ender på -itt. Altså mer subjektive? Hørte om en som hadde fått feber av immunterapi. Først trodde de det var pga tumorene, men fikk bekreftet at det var immunterapien da feberen økte mens/rett etter at pasienten fikk infusjonen. Har du opplevd det?
 7. Cathrine

  Vi som venter på svar fra S.O..

  Gratulerer Hva var snittet i år?
 8. https://sykepleien.no/2016/10/er-det-lov-si-dement-0 Ja hva sier dere og hva tenker dere? Er det greit å omtale pasienter med demens for demente? Mange mener det er stigmatiserende å si demente fordi ingen er sykdommen sin.
 9. Cathrine

  Intramuskulær injeksjon

  Ja sykepleieren tenker nok mer på blotting av pasient osv. enn legen.
 10. Hadde vært spennende om noen her har erfaring med bruk av immunterapi på den pasientgruppen de jobber med. Lurer blant annet hva dere tenker om denne behandlingen, hvem som får dette tilbudet og eventuelle bivirkninger.
 11. Cathrine

  Intramuskulær injeksjon

  Leste at de fleste foretrakk bakre glutealregion: Jeg har alltid valgt fremre glutealregion som førstevalg. Men har samme erfaring som beskrevet i tidsskriftet, at mange velger bakre glutealregion. Egentlig pussig, hvorfor velger man dette stedet? Det er jo ikke anbefalt annet ved NSAIDs injeksjoner. I studietiden lærte vi (mulig jeg misforsto kjære lærer hvis du leser dette) at vi skulle velge fremre glutalregion fremfor vatus lateralis da det er mer smertefullt å få injeksjon i den muskelen. Men ser jo nå at den vel så gjerne kan foretrekkes, og ser at det også kan være mer praktisk.
 12. Cathrine

  Intramuskulær injeksjon

  Ja det er nok som legen sa til deg. Godt det gikk bra med pasienten. Skal nok litt til å skade en perifer nerve, men greit å vite at man bør avbryte injeksjonen hvis pasienten kjenner utstrålende smerte:
 13. Cathrine

  Intramuskulær injeksjon

  Velkommen hit Takk for at du deler dette med oss. Jeg har aldri opplevd at pasienten har klaget over utstrålende smerter i forbindelse med im injeksjon. Vil jo tro det betyr at du må ha truffet en nerve, men litt rart når du målte opp riktig før du satte injeksjonen. Du skal i hvert fall ikke klandre deg selv i og med at du satte injeksjonen rett sted. Fremre glutealregion gir mindre risiko for nerveskade enn bakre glutealregion, og du valgte jo fremre. Men lurer på om smertene vedvarte og om de kom når du stakk eller etter at du hadde injisert medikamentet?
 14. Cathrine

  Kan vi nok om kommunikasjon?

  Har ofte tenkt på at jeg ikke kan nok om kommunikasjon og hvordan kommunisere med pasienter i krise. Jeg lærte mye om kontainerfunksjonen, møte pasienten her og nå, kriseteorier osv. Men jeg synes som sykepleier trenger man å kunne så mye mer. Ikke at vi skal være psykologer, men pasienter trenger å snakke med helsepersonell som er profesjonelle og flinke til å kommunisere når de har det vanskelig, og der har sykepleieren en viktig rolle. Kunne man trukket inn litt mer i grunnutdanningen det man lærer om kommunikasjon i videreutdanningen i psykisk helse? Synes du at du kan nok om dette temaet etter endt grunnutdanning? Lærer man mer om det i videreutdanninger innen palliasjon, onkologi, intensivsykepleie osv.
 15. Leser i Dagens Medisin om et tema som er en gjenganger. Nemlig at det er for lite fokus på anatomi, fysiologi og biokjemi i sykepleierutdanningen. https://www.dagensmedisin.no/artikler/2017/02/12/sykepleierutdanningen-15-prosent-handler-om-menneskekroppen/ Enig at dette er viktige fag man kunne hatt mer fokus på, men vet ikke om det er noe det kunne gått på bekostning av. Studiet er kanskje for kort og komprimert?
×