Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  2,482
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

73,483 profile views
 1. Er det slik at pasienter som får en dårlig beskjed og mister håpet dør fortere? Eller motsatt at man kan bestemme seg for å overleve en bestemt begivenhet, og på den måten utsette dødstidspunktet? Jeg tror det. Har ihvertfall opplevd pasienter som har fått vite at de har en dårlig prognose og kort tid etter dør de. Altså fortere enn forventet. Har ikke opplevd det motsatte, men har hørt mange historier om pasienter som overlever en bestemt begivenhet. Hva er deres erfaringer?
 2. Pleieplan/behandlingsplan

  Dessverre kan jeg ikke noe om dette. Fant litt om AV-fistel her, vet ikke om noe av det kan være til nytte når du skal skrive pleieplan? http://www.vardhandboken.se/Texter/Dialys-hemodialys/AV-fistel/ http://ahus.prod.fpl.nhn.no/pasient/behandlinger/innstikksted-for-dialysebehandling-av-fistel-arteriovenos-fistel Nå vet ikke jeg hvor mye erfaring du har med å skrive pleieplaner, men vet at mange nye studenter kan være usikre på hva blant annet sykepleiediagnose er. Hvis det er tilfelle kan du kanskje få litt tips via dette søket: http://sykepleiediskusjon.net/search/ Beklager at jeg ikke kunne være mer til hjelp. Håper noen som kan mer om dette kan svare deg.
 3. Pleieplan/behandlingsplan

  Med AV fistel tenker du da på en tilstand der pasienten har en unormal formasjon av arterier og vener, eller mener du her en AV fistel som er en spesiallaget blodåre i forbindelse med dialyse?
 4. Utveksling som mor og student

  Jeg tror jeg hadde droppet det. Det er en viktig tid i livet hennes og hun er ikke så gammel. Selv om hun har faren der, så er tre måneder lenge. Jeg tenker at når barnet begynner på skole, trenger det mest mulig stabilitet hjemme. Så det er kanskje ikke verdt det? Men barn og familier er forskjellige, men dette er mine umiddelbare tanker. Det kommer sikkert nye muligheter senere der du kan dra utenlands og hospitere. Enten det er når du er i jobb, eller ved en eventuel videreutdannelse
 5. Utveksling som mor og student

  Synes dette høres ut som en spennende mulighet. Du sier du er i tvil om du vil klare det, er det i forhold til å være så lenge borte fra barnet? Forstår i tilfelle at det kan være vanskelig. Hvor gammelt er barnet ditt?
 6. Videreutdanning

  Kreftsykepleie synes jeg må være en spennende videreutdanning. Jobber du på en onkologisk avdeling siden dere er tre som holder på med denne videreutdanningen?
 7. Afipran og kvalme

  Interessant Dridol er nytt for meg. Men det var da litt av en hestekur med Bactrim. Jeg trodde 3tblx2 var maksdose
 8. Videreutdanning

  Ser i den gamle avstemningen at mange ønsker eller vurderer å ta videreutdanning. Faktisk over 80%. Men kun litt over 11% har eller tar videreutdanning. Dette stemmer vel ikke med slik det egentlig er. Vil tro prosentandelen på de som tar videreutdanning er høyere. Hadde vært interessant om flere kunne stemme. Fortell gjerne hva du har videreutdannet deg i, om det var det du opprinnelig ønsket eller om du har endret mening underveis. Ser at mange ønsker å bli jordmor ved studiestart, men endrer mening når de er ferdig utdannet og har jobbet en stund.
 9. Mens vi venter

  Er spent på å høre hvordan det går med dere, nå som dere er godt igang med studiene. Svarer det til forventningene?
 10. Jeg synes dette er interessant. Søkte det opp og ser at det ikke alltid er effektivt, men endel kan ha effekt på den rette sårtypen. For at morfin skal absorberes må såret være kronisk, inflammatorisk ( da det fører til en oppregulering av opioidreseptorer) åpent, rent, fuktig og uten skorper (for at morfin lettere skal kunne penetrere). Fant også forslag til bandasje, da anbefalte de blant annet Tegaderm. Står endel om dette her, samt dosering: https://olh.ie/wp-content/uploads/2014/09/What-is-the-evidence-for-the-use-of-morphine-solution-for-injection-mixed-in-gel-and-applied-topically-1.pdf Flere her som har erfaring med dette? Lurer også på om det gir systemiske bivirkninger.
 11. Det står noe om det her: https://nhi-no.azurewebsites.net/sykdommer/psykisk-helse/legemidler/benzodiazepiner-nedtrapping/?page=6 Ser at det er veldig individuelt hvor fort man kan trappe ned. Man bør ikke øke dosen igjen, men heller forlenge intervallene. Det ser også ut til at noe seponeringsreaksjoner kan forekomme under nedtrapping.
 12. Jeg kopierer inn denne advarselen fra legemiddelverket: https://legemiddelverket.no/nyheter/solu-medrol-40-mg-kan-gi-alvorlige-allergiske-reaksjoner-hos-pasienter-med-melkeproteinallergi
 13. ceftriaxon og lidocain im

  Takk for oppdatering Ja det står jo i felleskatalogen at ceftriaxon skal blandes med lidokain når man gir det im.
 14. Tenkte på denne tråden da jeg leste denne. En sykepleier som forteller om hans hverdag på legevakten. Her får man et innblikk i ansvaret og hva en stilling på legevakten innebærer: https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/6jjQ0/En-sykepleiers-hverdag
 15. Afipran og kvalme

  Ja Stemetil hadde ofte effekt, da det er sterkt antiemetisk. Det er endel bivirkninger og forsiktighetsregler, men kjekt å ha i bakhånd. Phenergan kan jo også brukes, men det har jeg ingen erfaring med. Er kanskje best å ta på kvelden pga den sedative effekten.
×