Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  2,806
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

74,301 profile views
 1. Praksis tips

  Jeg har ingen erfaring med nyre og lungepasienter. Håper noen andre her kan svare angående det. Når det gjelder pedagogiske funksjon så vil det si informasjon, veiledning og undervisning til pasienten, samt studenter og nyansatte. Alle pasienter har behov for informasjon om sin sykdom, hvordan de skal forholde seg nå og i fremtiden. Enkelte steder har man også undervisning til pasientene. Gjerne i form av mestringskurs. Vår pedagogiske funksjon er ganske viktig. Etter min mening kan ikke pasienten få for mye informasjon. De er viktig de forstår sin egen sykdom og hvordan man skal forholde seg. Jo mer de vet jo tryggere blir de på at de gjør det som er riktig, og at den behandlingen de får er forsvarlig. Har møtt mange pasienter som har fått alt for lite informasjon. Nå kan det være at de ikke har fått med seg det som er sagt, det er derfor lurt å gjenta og spørre pasienten om de har fått informasjon. Jeg er også for at pasienten får med seg informasjon skriftlig. Skrev nå kanskje mer enn det du lurte på, men jeg synes dette er et så viktig.
 2. Abort og reservasjonsrett

  Noen som vet om sykepleiere reservasjonsrett når det gjelder abort? Fant dette i Sykepleien i dag: Hva tenker dere om dette, er det riktig at sykepleiere skal ha reservasjonsrett? Det er jo ingen som tvinger deg til å jobbe på en gynekologisk avdeling, og som student må det vel være greit om man ber om å få slippe praksis på en gynekologisk avdeling hvis man har problemer med dette.
 3. Oi! Dette har ikke jeg tenkt på. Er dere bevisst på dette? Skal du berolige en pasient skal du ikke si du må ikke være redd, eller det er ikke farlig.Pasienten kan da legge fokuset på redd og farlig. Du skal heller si det går bra, vi hjelper deg osv. https://sykepleien.no/meninger/innspill/2018/01/derfor-er-det-feil-si-du-ma-ikke-vaere-redd
 4. Her er stetoskopet du kan vinne: https://www.gymo.no/personligutstyr-til-helsepersonell-og-studenter/stetoskop/adc-stetoskop/sykepleier-stetoskop-flere-farger Hvor mange halveringstider tar det før man regner med at et legemiddel ikke lenger har effekt? Velg det alternativet du mener er riktig. 1) 2 halveringstider 2) 4 halveringstider 3) 5 halveringstider 4) 10 halveringstider De som har riktig svar er med i trekningen av stetoskopet. Vinneren får beskjed på PM. Svarfrist 24. januar Dessverre kan ikke gjester bli med i trekningen av premie, så husk å logg deg på før du svarer. Riktig svar blir publisert 25 januar Lykke til! Oppdatert: Spørsmålet var dårlig formulert. Blir mer riktig å si effekt, da små rester kan sitte igjen i litt lenger tid. Takk Ymsetjenesta som gjorde meg oppmerksom på den dårlige formuleringen.
 5. Dokumentar på NRK om multiresistente bakterier. Vi følger blant annet to pasienter som er smittet av multiresistente bakterier. De har lange sykehus opphold i isolat. Vi får også innblikk i hvor mye ressurser det krever. Blant annet følger vi den ene pasienten på gastromedisinsk poliklinikk på Ullevålsykehus og ser alle forberedelser de må gjøre der for å unngå spredning av bakteriene. Sykepleieren der forteller at de har pasienter med multresistente bakterier 3-4 ganger i uken. Synes det var skremmende mye. Den ene pasienten var anestesisykepleier og måtte til slutt si opp jobben pga bakteriene hun var bærer av. https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDDP11000416/15-03-2016 Anbefaler dere å se den interessant og lærerik
 6. Delte nettopp en video på facebooksiden vår som var laget av sepsisteamet på Ullevål sykehus. Ser at de der tar blodkultur fra veneflonen de la inn. Det må jo være smart, så lenge man tar blodkultur i det man har lagt inn veneflonen. Sparer både tid og stikking av pasienten. Er det vanlig å gjøre det slik?
 7. 1. Jeg synes slik du gjør det høres stort sett riktig ut. Bortsett fra at jeg ville ikke lagt klærne på vasken av hygieniske årsaker. Vasker er stort sett et urent område. Men du er nok ikke den eneste som gjør det. 2. Har aldri jobbet på sykehjem så jeg kjenner ikke så godt til forholdene der. Er enig med deg at toalettet er et naturlig sted å stelles (hvis det er sammen med et lite bad) både morgen og kveld. Det eneste er igjen med tanke på hygiene, og pasientens ønsker. Deler de bad med andre pasienter? Er det stort nok til at man kan ivareta god hygiene mens man steller? 3. Når det gjelder rapport, lurer du da på hva du skal si, ta med i rapporten? Synes i hvert fall ikke at du trenger å være nervøs
 8. Navneskilt

  Kom på denne tråden når jeg nå leste artikkelen "Er det egentlig greit å droppe etternavn" i Sykepleien. Som jeg skrev tidligere i denne tråden har jeg alltid hatt for og etternavn på navnskiltet mitt. Hva har dere?
 9. Begrenset ordinasjonsrett?

  Tenkte på denne tråden når jeg her skrev om tilsynssaker der sykepleiere har gitt for mye morfin: http://sykepleiediskusjon.net/topic/26263-feildosering-av-morfin/?tab=comments#comment-40216 Feilmedisinering er en gjenganger i tilsynssaker, og mitt inntrykk er at det ofte gjelder opiater. Hvis sykepleiere som jobber med terminale pasienter hadde hatt begrenset ordinasjonsrett i forhold til opiater tror jeg det hadde vært en fordel. For det første måtte de kurses skikkelig for å få en slik ordinasjonsrett og det vil trolig medføre færre feilmedisineringer. For det andre så er det sykepleieren som er tett på pasienten, og det vil derfor kunne føre til bedre smertelindring. Sykepleieren kan vurdere fortløpende om smertelindringen er god nok, øke dosen ved behov, eller starte opp med opiater uten å gå via legen. Min erfaring er også at leger kan være mer tilbakeholdene på bruk av opiater, enn sykepleiere. Tror årsaken er at de ikke er så tett på pasienten
 10. Rødvin mot norovirus?

  I disse norovirus tider kan det kanskje være lurt å ta et glass rødvin hvis man har kommet i kontakt med noen som er syke. Hvis man ikke drikker for mye skader det vel neppe: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713514004411
 11. Jeg har aldri jobbet på sykehjem, men vet jo at man ofte står mer alene der som sykepleier, og at pasientene har ofte mange sykdommer samtidig. På sykehus blir det ofte mer spesialisert. Men jeg tenker hvis du begynner på en indremedisinsk avdeling på et mindre sykehus (hvor det ikke er så spesialisert men mer generell indremedisin),vil du lære mye du helt sikkert for bruk for på et sykehjem. Så jeg tror jeg heller ville søkt jobb et slikt sted, og så søkt om fast stilling på et sykehjem etter et år eller to. Håper noen som jobber på sykehjem også svarer deg. Kan jo være at de med erfaring der fra har en annen og riktigere oppfatning av dette enn meg.
 12. to brukerkontoer!!??!!

  Fort gjort Marius Takk for at du informerer oss om dette! Da vet vi at "dere to" er samme mannen
 13. Nå kan man klage hvis du er uenig i evalueringen. Jeg vet dessverre ikke hvordan det fungerer om du begynner på en nye høyskole. Hvis du spør i dette underforumet http://sykepleiediskusjon.net/forum/9-sykepleiestudenter/ vil det være større sjanse for at noen studenter som vet dette svarer deg. Du kan sikkert også ringe til den høyskolen du har tenkt å søke på og spørre om hvordan det fungerer.
 14. Sykepleier uten videreutdanning med stetoskop?

  Tusen takk for flotte linker Milla142! Gleder meg til å se på dem
 15. Stakkars deg, dette hørtes ikke noe greit ut. Skal man ikke få en advarsel før man stryker, eller fikk du det? Pussig at de ga deg gode tilbakemeldinger og så stryker du. Har du snakket med læreren på skolen om dette? Mitt tips er å se hva du strøk på i forhold til grunnleggende stell, og se om det er noe du kan øve på der før neste praksisperiode. Hvis du følte det var dårlig kjemi mellom deg og kontaktsykepleier, så gjør man det ofte dårligere enn det man egentlig kan. De fleste blir nervøse i en slik situasjon. Det er derfor all grunn til å tro at det kan gå bedre neste gang. Mitt tips i neste praksisperiode er å være lærevillig, spør når det er noe du lurer på, ikke være redd for å si når det er noe du er usikker på, og si du trenger å øve spesielt på det du strøk i denne praksisperioden. Lykke til!
×