Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  2,559
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

73,642 profile views
 1. Reernæringssyndrom

  Så bra du syntes det var interessant Syntes det var interessant selv. La det også ut da jeg så at det var lite fokus på dette, og sikkert underdiagnostisert. Tenker vi som sykepleiere har en viktig funksjon her.
 2. Egne kjæledyr på sykehjem

  Måtte bare dele denne her
 3. Mannlige sykepleiere

  Tenkte på denne tråden da jeg så denne https://www.facebook.com/mannkanblisykepleier/ . Mange menn der som deler sin historie
 4. Reernæringssyndrom

  Jeg har oppdatert denne
 5. Bruker dere Liverpool Care Pathway (LCP) (tiltaksplan for døende) der dere jobber? De sier den opprinnelig ble laget for pasienter med kreft, men at den nå også brukes på mange sykehjem. Ser den får kritikk av Husebø m.fl. i forhold til pasienter med demens, da den ikke er tilpasset denne pasientgruppen: forskning.no/2017/10/hvordan-skal-vi-pleie-doende-personer-med-demens/produsert-og-finansiert-av/universitetet-i-bergen Hvilken erfaring har dere?
 6. DVT hos barn

  Så helsebiblioteket linket til en artikkel på Twitter om DVT hos barn. De skrev" Kanskje ikke så kjent, men viktig å behandle". Deler den her, da det er viktig å være klar over at også barn kan få DVT, for det er vel ikke det første man tenker på da det ikke er så vanlig som blant voksne. De under ett år og tenåringer er mest utsatt: http://www.helsebiblioteket.no/retningslinjer/pediatri/hematologi-og-onkologi/ven%C3%B8s-tromboembolisme Noen her som har erfaring med dette?
 7. IO (intraossøs) tilgang

  Så nylig en skrev at de ikke har det i alle ambulanser i Norge Vi får håpe de fleste har det.
 8. MRSA i svinekjøtt

  Forresten takk for linker
 9. MRSA i svinekjøtt

  Ja god håndhygiene er veldig vanskelig å få full forståelse for virker det som. Så ENKELT og så VIKTIG. Men så nedslående at resultatet ikke var bedre for de som vasket hendene. Må si jeg egentlig ikke er overrasket, ser mye dårlig håndvask, rask og lite grundig. Så kanskje ikke så rart at hånddesinfeksjon fikk best resultat, men enig med deg. Langt fra oppløftende. En annen ting er jo at sprit ikke virker på alle bakterier og virus. Og det er spesielt alvorlig med tanke på at to av disse rammer helsesektoren i en ikke ubetydelig grad. Norovirus og Clostridium Difficile.
 10. Ser du har fått gode råd om infusjonshastighet. Vil bare legge til at man bør vurdere risiko for reernæringssyndrom. Du sier pasienter som ikke har fått i seg noe særlig med næring på noen dager. Jeg ville da diskutert med legen faren for reeernæringssyndrom. I tilfelle det er en risiko bør infusjonshastigheten reduseres, samt kanskje flere tiltak bør settes igang. Vet ikke hvor kjent reernæringssyndrom er. Legger derfor inn definisjon samt kriterier http://diakonhjemmetsykehus.no/cms/site/0/forside/aktuelt/metodebok-for-leger/_attachment/5119?_ts=152f37855fe
 11. Håper noen med erfaring fra dette svarer. Det er jo ikke akseptabelt om pasienten blir smittet i ambulansen. Lurer veldig på hvordan de forholder seg til dette. Forstår at det er en utfordring, men ikke av den grunn mindre viktig. Jeg tror utfordringen må være nettopp slike tilfeller som akutt gastroenteritt. Man kommer til pasienten og vet ikke hva som feiler vedkommende. Søkte det opp og ser at ihvertfall på Lillehammer har de sine forhåndsregler ved kjent smitte. Jeg kopierer inn det de skriver. Ser det er en stund siden det ble skrevet, men de er vel heller blitt bedre får vi tro: https://ambulanseforum.no/2009/01/01/smitte/
 12. MRSA i svinekjøtt

  Ja vi har økonomi og har vel derfor enn så lenge klart å holde det nede på et relativt lavt nivå pga smitteverntiltak. Viktig at vi fortsetter med dette, og ikke blir sløve. Vi må tenke bredt tenker jeg. Derfor dette innlegget over her. Mange land i Europa har gitt opp.
 13. IO (intraossøs) tilgang

  Takk for svar alle tre Interessant at det brukes endel på barn.Takk for linken! Ja da forstår jeg at ihvertfall endel anestesisykepleiere og legevaktsykepleiere har fått opplæring i dette, og ambulansepersonell i Sverige. Høres lurt ut å velge IO primært ved hjertestans. Sparer sikkert mye dyrbar tid på å velge dette fremfor å lete etter vener. Leser at dette har vært brukt siden andre verdenskrig. Spennende at det først nå har begynt å bre om seg bruken av dette. Ser i pediatriveilederen det du sier at osteomyelit er en fryktet komplikasjon, at man derfor bør fjerne tilgangen innen 24 timer. Vet ikke om det er en praksis som alle følger? Søkte litt mer rundt om temaet, og kom inn på en artikkel i Legetidsskriftet om risikoen for luftemboli ved bruk av IO nål.(mulig det er kjent for alle som driver med dette, men jeg linker til den like vel) "Vi mener derfor at det er holdepunkter for at det intraossøse trykket kan bli negativt ved et lavt middelarterietrykk og med hevet tibia (sjokkleie). Da vil trolig luft kunne suges inn som ved et åpent sentralt venekateter." http://tidsskriftet.no/2016/01/medisinen-i-bilder/luftemboli-intraossos-nal
 14. Intravenøs behandling på sykehjem

  Ja mangel på sykepleiere er sikkert hovedårsaken. Kom plutselig på at vi har en gammel diskusjon om dette på forumet. Den er fra 2008, så kanskje den ikke er aktuell mer, men det var mange ulike grunner til at de ikke ga iv. Enkelte sykehjem ville det ikke:
 15. IO (intraossøs) tilgang

  Her er filmen:
×