Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  3,078
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Cathrine

 • Rank
  Administrator

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

75,813 profile views
 1. Cathrine

  Komme inn på VID - Kreftsykepleie

  Tror ikke jeg kommer til å søke dessverre, men merker jeg fikk litt lyst igjen etter at jeg tittet på dette i går. Har hørt mange pasienter snakke mye positivt om kreftsykepleiere det er jo hyggelig. Sikkert en lærerik utdanning. Vi får håpe du får permisjon hvis du kommer inn. Det vil jo være gunstig for arbeidsgiver at du lærer mer om pasientgruppen. Har du sett på pensumlisten, kanskje du finner noen bøker der som du kan ha glede av nå i forhold til jobben din?
 2. Cathrine

  NEWS

  Leser at ved Sykehuset Levanger er man spent på om man fortere fanger opp sepsis ved hjelp av NEWS. Hvilen erfaring har dere som systematisk scorer pasientene deres? https://hnt.no/nyheter/2018/sparket-i-gang-nasjonalt-pilotprosjekt
 3. Cathrine

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  Spennende da, du får holde oss oppdatert om dere finner en løsning.
 4. Cathrine

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  Ja da forstår jeg det med Ziplock-posen. Hvordan gikk det i dag? Fikk du tatt opp problemet?
 5. Cathrine

  Komme inn på VID - Kreftsykepleie

  OsloMet gir to tilleggspoeng for relevant praksis:
 6. Cathrine

  Bli jordmor

  Fant dette:
 7. Cathrine

  Komme inn på VID - Kreftsykepleie

  Jeg har selv vurdert denne vidreutdanningen deltid, men det er et par år siden, og jeg søkte aldri. Dessverre ser det ut som det kun er det du har jobbet som sykepleier som teller, dette står i opptakskravene: Autorisasjon som sykepleier og minst 2 års praksis som sykepleier. Det pleier å være slik at 1 års praksis tilsvarene 1 år i 100% stilling. Så hvis du jobber 80% må du jobbe litt mer enn to år. Som du ser her gis det ekstra poeng for 2 års ekstra yrkeserfaring som sykepleier. Så når man har jobbet 4 år oppnår man ikke mer poeng i forhold til arbeidserfaring. Hvis to søkere står likt, vil jeg tro at den med relevant erfaring har et fortrinn. Det har jo du Vet ikke om 1 år på vernepleierutdanning teller, men det gir jo 60 studiepoeng, så det kan se slik ut: Vidre ser jeg at karakteren C gir 3 poeng. https://www.vid.no/filer/utfyllende-bestemmelser-for-opptak/
 8. Cathrine

  Kommunikasjon med pasienten

  https://sykepleien.no/forskning/2018/06/sykepleieres-kompetanse-i-kommunikasjon-ma-systematisk-inn-i-undervisningen Kommunikasjon skulle jeg gjerne ha lært mer om. Det er jo kjempeviktig, rart det ikke har vært større fokus på dette. Hvor mye lærte dere om kommunikasjon da dere studerte, og har dere eventuelt noe litteratur å anbefale?
 9. Årets første kvartal lå sykepleiere på tredjeplass i statistikken over høyest legemeldt sykefravær. Bare pleiemedarbeidere og barnehage-skole assistenter ligger foran. Det er kanskje ikke så rart, vil jo tro at mye av dette er infeksjonssykdommer. Sykepleiere er mer utsatt for smitte og bør ikke gå på jobb når de er smitteførende. Er det kanskje et godt tegn at vi var blant toppen i denne statistikken? https://sykepleien.no/2018/06/sykepleiere-har-mer-sykefravaer-enn-nesten-alle-andre-yrkesgrupper
 10. Cathrine

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  Nei, tenkte man kunne ha en peang stående i en metallboks ved siden av. Kom på ideen etter å ha vært hos en tannlege som brukte en peang til å åpne skuffene med når hun skulle hente instrumenter, og en annen peang til å ta ut instrumentene med. Men enig det må være enkelt, ellers gjennomføres det ikke. Ja lurt med lokk, men forstår ikke helt hvordan zip-lock posen løser problemet. Mulig jeg er litt sløv. Uansett lykke til i morgen!
 11. Cathrine

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  Ja den posen med tupfere kjenner jeg godt til! Hvor rene de er kan man jo lure på, de er jo ikke renere enn den hånden som sist plukket opp en tupfer. Spennende hvordan dere finner ut at dere skal håndtere rene tupfere. Kanskje man bør plukke de opp med en slags klype, for eksempel en peang? Ja ved innleggelse av PVK bør man bruke sterile tupfere, særlig med tanke på hvor rene de rene tupferene egentlig er.
 12. Leste følgende i Bioingeniøren: Må innrømme at jeg aldri har tenkt på dette som uhygienisk, men mulig jeg har vært litt sløv. Men bruker man sterile tupfere etter blodprøvetaking slik hun skrev i innlegget? Mange desinfiserer ikke engang før de stikker.
 13. Ja det må være et veldig press for de sykepleierne som står alene om natten med så mange pasienter som de har på sykehjem. Det er også vanskelig å være utdannet i ett land og jobbe i ett annet. Ut fra saken forsto jeg det slik at hun ikke visste at hun hadde gått over sitt kompetansenivå. Før var man nok mer slepphendt om man kalle det det også i Norge. Jeg har jobbet steder der sykepleierene sto for all smertebehandling, bortsett fra oppstart av opiater. Enig med Nonmaleficence at vi tenger videreutdanning som gir foreskrivningsrett for sykepleiere. På en måte burde det vært pålagt at man tok et slikt kurs, ut fra hvor man jobbet.
 14. Cathrine

  Hva inspirerte deg til å bli sykepleier?

  Tenkte på denne tråden da jeg leste dette i Sykepleien: Håper det hjelper på rekrutteringen. Hadde vært spennende om flere delte sin historie i denne tråden om hvorfor du ble sykepleier Her er min historie Jeg var ikke fast bestemt på å bli sykepleier, vurderte også å studere biologi eller psykologi. Men var glad da jeg kom i inn på sykepleierhøyskolen. Helt siden jeg var barn har jeg syntes det har vært interessant med sykehus. 12 år gammel brakk jeg armen og måtte på legevakten. Satt på venterommet og fulgte med på sykepleierene der og hva de gjorde med stor beundring. Husker jeg tenkte at jeg kunne godt tenke meg å bli sykepleier. Syntes de så veldig spennende ut.
 15. Cathrine

  Bli sykepleier med dårlig fysikk

  Ja det er ikke så lett med slike valg. Bioingeniør er nok mindre gåing, men det er ganske annerledes enn å være sykepleier. Synes du bør ta kontakt med lege og rådføre deg med han eller henne om det vil være tilrådelig å bli sykepleier, hvis det er det du egentlig ønsker mest å bli. Dette er jo et veldig viktig valg. Kan jo være det holder å dra til fastlegen, kanskje enklere enn å ta kontakt med ortopeden.
×