Jump to content
Sykepleiediskusjon

Cathrine

Root Admin
 • Content count

  2,986
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cathrine

 1. Opptrekk av legemidler

  Hei og velkommen hit Det kommer an på hvilket medikament og dosen pasienten skal ha, men vanlig medikamentregning gjelder her også. Noen ganger er det enkelt. En voksen pasient på over 60 kilo som skal ha Afipran. Da er vanlig dose 10mg. Et hetteglass er på 2ml og inneholder 5mg/ml. Altså må en voksen person få hele hetteglasset som er 10mg Afipran. Det blir da 2ml i sprøyten. Hvis pasienten kun skal ha 5mg Afipran, må man trekke opp kun 1ml. Da styrken i hetteglasset er 5mg/ml.
 2. Hvor vanlig er det med yngre pasienter på sykehjem og hvem er det som kommer dit?
 3. Sykepleiere får legeoppgaver

  Ser at man starter et pilotprosjekt ved noen fastlegekontorer der sykepleiere skal avlaste fastleger. Kanskje ikke så dumt? https://sykepleien.no/2018/04/hoie-sykepleiere-skal-gjore-fastlegeoppgaver
 4. Det danske bladet Sygeplejersken tar opp i det siste nummeret at sykepleierene stadig får nye oppgaver som før ble utført av legen. Det ser ut som at sykepleierene setter pris på denne utfordringen http://issuu.com/sygeplejersken/docs/sygeplejersken_2017_12hi?e=3542358/54348945 Hvordan er det her, og hva tenker dere?
 5. Søkte litt og fant noen tråder til deg her. Håper noen som har vært i samme situasjon som også svarer deg http://sykepleiediskusjon.net/topic/25545-vil-jeg-klare-studiet-som-sliten-alenemor/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/25729-noen-voksne-studenter-her/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/23969-tips-til-å-studere-som-voksen/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/24286-voksen-student/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/1170-det-tøffeste-jeg-har-gjort/ http://sykepleiediskusjon.net/topic/23636-studenter-med-barn/
 6. Hei og velkommen hit Det er flere her inne som har vært i samme situasjon som deg. Skal se om jeg finner noen av trådene. Jeg var ikke mer enn 23 da jeg begynte å studere, men det var flere på kullet mitt som nærmet seg 40 år. De var både med og uten barn. Tenkte aldri over at de var eldre enn meg og tror de trivdes på studiet. Tror det er veldig lurt å følge drømmen sin. Vet det er flere har inne som har hatt god jobb og utdannelse fra før som har angret og fulgt drømmen sin om å bli sykepleier.
 7. Relis skriver om en omfattende studier som viser at hvert fjerde legemiddel som ikke er antibiotika påvirker normalfloraen i tarmen. Visste dere det? Jeg synes dette var interessant. Protonpumpehemmere er et av legemidlene som er nevnt. Da er det kanskje ikke så rart at nettopp protonpumpehemmer kan forårsake clostridium difficile infeksjon. Enkelte medikamenter som klomifen som er ovulasjonsstimulerende og brukes av infertile for å indusere eggløsning har en så bredspekteret antibiotisk effekt at det kanskje kan brukes som antibiotika. Ellers er det bekymringsverdig at mange medikamenter som ikke er antibiotika kan være med på å påvirke utviklingen av antibiotikaresistens. https://relis.no/content/4931/Legemidler-og-tarmflora:-Mer-enn-antibiotika
 8. Medisinsk cannabis

  Godt pasienten fikk dette tilbudet. Vi bør kanskje tenke på muligheten og tipse leger om å forsøke medisinsk cannabis når vi ikke kommer til mål med andre legemidler.
 9. Danske Sygeplejersken har her lagt ut en miniguide om medisinsk cannabis, med utgangspunkt i hva pasienter kan spørre om i forbindelse med en slik behandling. Tenkte det var greit å legge den ut her i tilfelle noen har behov for den. Norske sykehusleger kan jo også søke om slik behandling. Vet ikke hvor vanlig det er, eller hva dere tenker om det. Noen som har erfaring med dette?
 10. Stopp sepsis

  Sykepleien skriver om dette i dag. Der kan vi blant annet lese om hun som laget spillet og hvorfor hun laget det https://sykepleien.no/2018/04/vil-stoppe-sepsis-med-spill
 11. Kan du sepsis? Test dette spillet som Helse-vest har laget for helsepersonell: stopp sepsis
 12. Alternativbransjen..

  Dette er jo helt forferdelig, og på toppen så skylder de på pasienten hvis man ikke blir frisk. Rart det er lov å holde på slik. Min erfaring med kreftpasienter er at mange føler et press fra venner og kjente om å prøve alternativ behandling. Det er heller ikke bra. Men det du linket til her var virkelig ille.
 13. NEWS

  Søkte på nett nå og det ser ut til at det også brukes utenom sykehus, blant annet Haugtun sykehjem: https://www.gjovik.kommune.no/globalassets/dokumenter/helse-og-omsorg/ush/paraller/early-warning-score.pdf
 14. NEWS

  Ser at National Health Services (NHS) anbefaler NEWS scores på alle inneliggende pasienter minst to ganger per dag. Dette gir mindre rom for skjønn og man kan fange opp endringer raskt. Hvordan er det der du jobber, scores alle pasientene hver dag?
 15. NEWS

  Ja forstår at man ikke kan ta hensyn til hvor høyt man scorer på en kolspasient, da er det sikkert like godt slik dere alltid har gjort det med faste målinger uten score. Det du sier viser at det ikke er like egnet på alle pasientgrupper, men man vil vel kunne ha glede av det på de fleste andre diagnoser, tror du ikke? Altså ikke bare de som er i utgangspunktet friske. Mulig jeg tar feil. Hadde vært interessant å høre hvilken erfaring de har fra andre avdelinger. Og brukes det kun på sykehus? Vet ikke hvor mange sykehus som har innført bruk av NEWS, vet du? Veldig spennende å høre om dine erfaringer.
 16. NEWS

  Det du skriver her er det jeg tenker må være resultatet av å innføre NEWS. Har som sagt ingen erfaring med dette, men skulle gjerne hatt det da jeg jobbet på sykehus. Satt det hele i system og ha noen klare retningslinjer når man skal kontakte lege og hvor tett oppfølgingen skal være. Leser også at allerede 24 timer før en alvorlig forverring , vil man merke endring i målingene. Så her kan man redde endel liv. Har dere merket at dere fanger opp forverring fortere etter at dere innførte NEWS? Interessant at dere har blitt flinkere til å måle respirasjonsfrekvens. Det er jo kjempebra og viktig. Nettopp det var nevnt i artikkelen i Sykepleien som jeg linket til over her, at vi ikke var flinke nok til å måle respirasjonsfrekvens og det var alvorlig for det er den vitale parameteren som mest presis kan forutse forverring det neste døgnet.
 17. NEWS

  Ja da forstår jeg hva du mener. Dette skjemaet passer ikke så godt for disse pasientene. Men det vil kanskje være nyttig å måle likevel, så ser man hvis det skjer en negativ utvikling. Det er kanskje det dere allerede har gjort med de faste målingene dere har utført. Men tror du ikke dere blir mer bevisst på dette og raskere tilkaller lege ved endringer? Leste akkurat nå om MEWS (nesten det samme som NEWS ) Sykepleien. Der står det at sykepleiere ofte varsler legen for sent, fordi de venter med å si ifra til legevisitten. Har du merket noen endring der etter at dere innførte NEWS?
 18. Medisinsk cannabis

  Så bra det hjalp. Tok pasienten andre smertestillende i tillegg? Hørte nylig om en pasient med parkinson som tester ut dette.
 19. NEWS

  Ja da er vi tilbake til rektalmålinger Det høres litt tungvint ut, men jeg forstår egentlig legene. Interessant å høre hva dere tenker angående NEWS. Jeg har ingen erfaring med dette, men synes det høres lurt ut, med mindre man også glemmer å bruke klinisk skjønn fordi målingene er tilfredstillende. Men forstår jo at hos enkelte pasienter kan det være litt vel overflødig med slike målinger. Nå kjenner ikke jeg den avdelingen du jobber på, men hvorfor synes dere NEWS passer bedre på avdelinger som reparerer friske? Er ikke nettopp poenget å fange opp endringer i tide? Når de er innlagt er det vel fordi det er en forverring av tilstanden, om det så er angst eller forstoppelse. Eller mener du at de fleste av disse pasientene ikke skal intensivbehandles uansett på grunn av grunnlidelsen?
 20. NEWS

  Spennende Scorer dere alle daglig?
 21. Hjelp til oppgave i medikamentregning

  Jeg ville regnet det ut på denne måten. Mulig det er andre måter å sette det opp, men ikke som jeg vet om. Håper noen kan gi deg et sikkert svar.
 22. Hei og velkommen hit Arex Så flott du vil bli sykepleier, vi trenger flere menn i dette yrket. Jeg svarer selv om jeg ikke er mann, da jeg har jobbet med mange menn. Vil bare bekrefte det Marius Mårvik sier over her. Det er akkurat slik jeg har oppfattet at mannlige sykepleiere har det. Jeg tenker aldri på om min kollega er mann eller kvinne. Det har ingen betydning. Må også si det er svært sjeldent jeg har opplevd at en pasient helst ikke vil ha en mannlig pleier. Så det er ikke noe problem. Linker til denne tråden da den kanskje kan være av interesse: http://sykepleiediskusjon.net/topic/690-mannlige-sykepleiere/
 23. Medisinsk cannabis

  Interessant Hva slags smerter hadde pasienten din? Hvis man søker litt rundt så ser det ut til at endel pasienter har glede av å bruke dette, blant annet pasienter som får cellegift og MS pasienter. Ser også at det har vært brukt ved AIDS for å stimulere apetitten. Men det kan virke som om enkelte leger er skeptiske til å prøve dette. Det er jo synd hvis endel pasienter kan ha effekt av dette og det ikke finnes noe bedre alternativ.
 24. Tjenestebevis

  Takk for hyggelig tilbakemelding Ja vi får håpe noen andre også svarer. Uansett lykke til
 25. Sygeplejerske

  Godt du ikke er dansk Marius Det kan ikke være et sjakktrekk med en slik yrkestittel hvis de ønsker flere menn inn i yrket. Men vi er ikke stort bedre her når det gjelder jordmor og helsesøster, og vi vet jo hvor mange menn det er i disse spesialitetene. Der har tross alt danskene en bedre yrkestittel. Helsesøster heter vel sundhedsplejer i Danmark. Pussig at de heter sundhedsplejer og ikke sundhedsplejerske.
×