Jump to content
Sykepleiediskusjon

ballong

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ballong's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Dette høres litt rart ut. På SUS bruker vi DIPS når vi dokumenterer, og da finner vi frem den eksakte pasienten og noterer på denne for så å lagre. Det er jo bare oss som jobber på sykehuset som har tilgang til denne. Foruten pasienten da, dersom han eller henne ønsker å se den. Når vi har rapport, har vi jo liste med navn på pasientene som vi noterer på. Disse listene legger vi i en eske med papir som skal makuleres før vi går av vakt.
  2. Dette er en interessant og veldig tøff problemstilling. Jeg var nettopp i praksis på akutten her i Stavanger - på den posten de kommer til etter akuttmottaket, og blir inntil fire dager. Der var det en eldre kvinne som sluttet å spise. Det var veldig vanskelig for personalet å godta - jeg tror til og med det ble hengt opp IV. Jeg hadde ingenting med akkurat denne pasienten å gjøre, men jeg mener at det ikke var riktig. Pasienten ville ikke ha verken vått eller tørt, sånn var det. Hun fikk tilsyn av psykiater som ikke så noen grunn til å legge henne inn på alderspsyk. Jeg tenker at for mange gamle er det den eneste muligheten de har - slutte å spise - dersom de ikke ønsker å leve lenger, eller kjenner at døden nærmer seg. Det gjelder like mye demente som de som er mer oppegående. Det må vi respektere, ellers bryter vi autonomi - prinsippet. Det er tøft å se et menneske bli gradvis dårligere på grunn av mangel på næring, særlig dersom pasienten kunne hatt mange gode år foran seg (i våre øyne) med for eksempel opptrening etter slag etc, men vi må tørre å stå i det og jobbe for å stille andre behov pasienten måtte ha på en best mulig måte.
  3. Det er veldig vanskelig å bytte skole fordi opplegget er helt forskjellig fra skole til skole. Dette er noe som har vært tatt opp til diskusjon i NSF student mange ganger, men det er ikke lett å bli enige. Det er litt med hvilken kompetanse som finnes, og når evt professorer og lektorer har mulighet til å undervise. På en måte skaper det et dynamisk miljø for sykepleie, og det er positivt. På den annen side skaper det mye problemer for dem som vil bytte skole. Du kan risikere å måtte begynne helt på nytt igjen, så jeg råder deg egentlig til å holde ut dette siste året der du er.
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy