Jump to content
Sykepleiediskusjon

Pally

Members
 • Content count

  266
 • Joined

 • Last visited

About Pally

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

11,387 profile views
 1. Gi mikstur i PEG

  Havnet i en sånn situasjon nå nylig hvor det skulle gis smertestillende per PEG, og den sprøyten som passet til PEG-koblingen hadde relativt stor tupp i forhold til volumet av miksturen så jeg ble sannelig usikker på hvor stort svinnet ble. Endte opp med å trekke opp en del vann i samme sprøyte for å fortynne blandingen så mye som mulig og dermed redusere medikamentsvinnet for deretter å skylle med ny sprøyte etterpå.
 2. Multistix (urinstix)

  Aha, aldri hørt begrepet multistix, men det er nok mer presist ettersom det brukes til en del forskjellig. Primært bruker vi det får å teste spinalvæske og som tradisjonell u-stix for undersøkelse av UVI, mikroskopisk hematuri m.m. Det finnes sikkert masse man kan bruke u-stix til når jeg tenker meg om som ville vært betydelig billigere enn å sende prøver til undersøkelser.
 3. Multistix (urinstix)

  Kan du forklare litt hva multistix er? Aldri vært borti det på sengepost! Her brukes mye u-stix i det minste
 4. Sjukepleiar på sjukeheim

  Det varier nok veldig fra korttid til langtid. Jeg har jobbet på begge avdelinger; på langtid var det som regel bare en sykepleier på 16 beboere fordelt på 2 poster, mens på korttid var vi vel opptil 3 sykepleier på 8 pasienter. Stort sett var det bare en sykepleier som hadde ansvar for visittgang for sin(e) post(er). Vi hadde primær- og sekundærkontakt på alle rom, og det kunne være både sykepleiere og hjelpepleiere.
 5. Operasjonssykepleie, sterilsentral?

  Er det virkelig spesialsykepleiere som jobber i sterilforsyning? Snakker vi da om de som pakker sterilvarer (nacl, kabiven etc) som blir levert til sengeposter etc, eller misforstår jeg helt hva sterilforsyning er?
 6. Lønn som student

  Edit: Feil tråd
 7. Nyutdannet og forhandling om lønn

  Uten at jeg selv har forsøkt å forhandle om lønn har jeg et inntrykk av at man som nyutdannet har relativt dårlige kort på hånden i forhold til lønnsforhandling. Unntaket er om man har en særdeles relevant bakgrunn som gjør deg spesielt ettertraktet hos ny arbeidsgiver. Likevel har jeg hørt om sykepleiere som har lyktes med lønnsforhandlinger, men jeg tror det krever god argumentasjon for hvorfor akkurat du skal tjene mer enn andre sykepleiere, og det lønner seg nok å stille svært godt forberedt. Helseforetakene har ikke for vane å dele ut lønnsforhøyelser/frynsegoder uten at de selv får noe konkret igjen for det.
 8. Den siste morfin

  Interessant tilfelle; jeg vil jo påstå at det er veldig formildende at det tok over to timer fra dosen ble gitt til pasienten døde. Da tenker jeg at det er svært usannsynlig at det er snakk om et overdosedødsfall/aktiv dødshjelp, men at det "bare" er en feildosering.
 9. Det høres veldig kjent ut, og jeg tror mange nyutdannede sykepleier opplever akkurat det samme. Det går seg som regel til! Jeg ville nok ventet til jeg hadde vært litt varmere i trøya før jeg foreslo masse endringer i rutiner e.l., så fremt det ikke er rutiner som risikerer liv og helse så klart. Lykke til.
 10. Studentdrevet team

  Hva menes egentlig med studentdrevet team?
 11. Helsefagarbeidere på sykepleiestudiet

  Har ikke fått med meg dette jeg, betyr det at de får kortere utdanningsforløp i sykepleierutdanningen?
 12. Jeg synes også det har vært kjekt å bruke bøkene fra bachelorutdanningen under videreutdanning. Personlig har jeg beholdt ganske mange bøker, men jeg solgte i hvert fall ingen før etter at jeg var ferdig med utdanningen.
 13. Fint design! Liker den nye oppdateringen!
 14. Lønn som student

  Denne tråden trenger vel strengt talt ikke å ligge under "Forum for pinlige og vanskelige spørsmål".
 15. Nesesonde

  Man vil vel som regel ikke ha sondemat i magen når man tester beliggenheten til en sonde man akkurat har lagt ned. E-Håndboken i OUS sier følgende om kontroll av nasogastrisk sonde: Røntgenkontroll. Eventuelt Aspirere ventrikkelinnhold og undersøke pH verdi med stix (mageinnhold har pH mindre enn 7) Tynne sonder er vanskelig å aspirere fra. Det anbefales ikke å teste med luft, da denne metoden er usikker. Sonden skal ikke tas i bruk før plassering er godkjent etter røntgenkontroll. Ved ventrikkelsonder: Klinisk kontroll av sondes plassering er som regel tilstrekkelig Aspirer sonden via hovedløpet for å sjekke plassering. Hvis mageinnhold aspireres; skyll med 20-30 ml lunket vann. Hvis mesteparten av vannet (>70 %) lett kan aspireres tilbake i sprøyta, ligger sonden sannsynligvis på riktig plass. Hvis vannet ikke kan aspireres, må sonden justeres og testes på samme måten igjen Å sette inn luft samtidig som man lytter med stetoskop over epigastriet, er ikke en sikker måte for å sjekke sondens plassering Jeg er ganske sikker på at jeg lærte å sette inn luft og lytte med stetoskop da jeg studerte, så det virker som det har blitt endret!
×