Jump to content
Sykepleiediskusjon

Insipidus

Members
 • Content count

  213
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Insipidus

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

8,449 profile views
 1. Sykepleier uten videreutdanning med stetoskop?

  Mener det er naturlig å lytte på alle pasienter med hjerte- og/eller lungeproblematikk. Greit å lytte på normale lungelyder også så man kjenner forskjell på friske og syke lyder. Har man pasienter med mage/tarmproblematikk er det også naturlig å lytte etter ulike tarmlyder. Det er bare å kaste seg ut i det og ikke vær redd for hva andre synes om dere. Er du i tvil om du skal lytte eller ei, spør pasienten om du kan øve deg på han. De fleste synes det er greit å bli lyttet på i "utrengsmål" når de vet at det er fordi du skal bli en enda bedre sykepleier. Lykke til!
 2. Sykepleier uten videreutdanning med stetoskop?

  Bruker regelmessig stetoskop på jobb. Haddeundervisning om lytting på hjerte og lunger bl a på videreutdanning i intensiv. Hver seng har eget stetoskop, så vi går ikke rundt med det rundt halsen eller i lommen. Praktisk og enkelt når hver seng har eget, dessuten mye mer hygienisk. Synes på generelt grunnlag at sykepleiere burde lytte mer der det er naturlig. Vi er mer bedside hos pasienten og kan oppdage tilstander tidligere enn om man må ringe legen hver gang. Dessuten er det gøy
 3. Nyutdannet og forhandling om lønn

  I praksis har ledere svært lite forhandlingsrom, men på et generelt grunnlag synes jeg likevel vi må prøve. Ofte kan det forhandles om ansiennitet før man underskriver kontrakt slik at man slipper å starte nederst på lønnsstigen.
 4. Kortvakt før nattevakt

  Tror det er ganske vanlig enkelte steder å ha kort dagvakt før nattevakt, spesielt for de som arbeider i 100 % stilling. Det vil på min avdeling at man slutter kl 1330 før man skal på nattevakt kl 22. Dette er innafor i forhold til både AML og vår protokoll. Mange i store stillinger foretrekker dette for å få samlet jobb og samlet fri slik at man kan få til bl a langhelger på turnus.
 5. Begrenset ordinasjonsrett?

  Jeg synes vi skal være forsiktige med å ta enda mer ansvar som sykepleiere uten av vi blir kompensert for det. Vi sykepleiere tar på oss flere og flere delegerte oppgaver. Jeg er spesialsykepleier og snart har jeg også master i avansert klinisk sykepleie. Mange ganger vet jeg kanskje bedre enn legen hva som skal til, men likevel legger jeg ansvaret der det hører hjemme. Om vi skal forordne medikamenter må det en lovendring og kanskje også et annet utdanningsforløp til. Enn så lenge har vi ikke Nurse Practitioners her i Norge med foreskrivningsrett. Dette ble skrevet i sykepleien for noen år siden https://sykepleien.no/2011/04/norges-forste-nurse-practitioner
 6. Clogs?

  Hos oss kan vi ikke ha crocs fordi vi blir statisk i håndteringen av enkelte MTU. Joggesko funker bare sånn passe det også. Vi får antistatiske sandaler (evt annet fottløy) av arbeidsgiver for å unngå å kortslutte utstyr.
 7. Sykepleier lønnstigen

  Hvis du er medlem i NSF er det ganske enkelt å finne ut av. På nett finnes en kalkulator som er kommunespesifikk. Hvis du ikke finner denne, sjekk tariffen din her https://www.nsf.no/vis-artikkel/1582481/17079/Hva-er-minstelonnen-til-en-sykepleier?
 8. Utveksling som mor og student

  Hvis 3 mnd er for lenge finnes kortere utvekslingsprogram. Snakk med studierådgiver på skolen din. Jeg var i et studieprogram på andreåret på grunnutdanningen som bestod av 1 uke forberedelse hjemme, 2 uker ute og 1 uke etterarbeid hjemme. Passet perfekt for min livssituasjon! Følte jeg fikk både pose og sekk
 9. ceftriaxon og lidocain im

  Har aldri hørt at noen har blandet antibiotika med lokalanestesi, men kanskje det gjøres i kommunehelsetjenesten? Lidokain er et lokalanestetikum som primært brukes til nerveblokader, infiltrasjons-, spinal- og epiduralanestesi. Likevel; i følge https://www.legemiddelsok.no/sider/Interaksjoner.aspx?sub1=Lidokain&sub2=Ceftriakson er det ingen interaksjoner. Kan ikke helt se hvorfor man ønsker å blande antibiotika med lidokain, et medikament som kan gi så alvorlige bivirkninger.
 10. Sykehus- ambulanse- og legeserier på TV

  En skikkelig bra sykehusserie er The Knick på HBO. Kanskje ikke den mest lærerike, men absolutt interessant og spennede Serien beskriver hverdagen til leger og sykepleiere ved et sykehus i New York omkring år 1900.
 11. Sykepleieruniform

  Spar Kjøp har billige spl uniformer. Vet ikke hva de koster, men husker det var betydlig billigere enn å kjøpe via nett eller skolen.
 12. For my Jobb?

  Om det er for mye kommer an på din arbeidskapasitet og hvor mye du har på privaten. Første året jobbet jeg MYE, men tror nok ikke jeg anbefaler det året til noen andre. Et fulltids studium regnes som 35-40 timers uke, så spørs det da om du er klar for mer arbeid enn det. Vil bare si at praksis er tøft selv om du har en studiedag hver uke. Uansett lykke til!
 13. Forberedelser til studiestart

  Les rammeplan og studieplan for første semester, da vet dere hva dere skal kunne til jul. Greit å ha sett på det i allefall Ellers anbefaler jeg dere å stille uthvilt! Og kjempemasse lykke til
 14. Studentdrevet team

  Jeg synes det er mer problematisk om studentene ikke har noen spørsmål! Som det blir nevnt her, studentene er i praksis for å lære! Hvis studentene ikke har noen spørsmål i løpet av en vakt kan det være at de overser eller ikke har tilstrekkelig kunnskap til å vite hva de ikke kan, hvis du skjønner hva jeg mener. Studenter som stiller spørsmål er lettere å forholde seg til siden jeg kan stole på at de oppsøker hjelp eller bistand når noe er utenfor deres kompetansenivå. Nå mener jeg ikke at studenter skal spørre om ting de åpenbart har kunnskap om og erfaring med, men de skal aktivt søke ny kunnskap slik at de blir kompetente og kunnskapsrike kolleger den dagen de ikke er studenter mer.
 15. Spørsmålstråden

  Det er når du setter prekordialavledningene på ryggen slik at man får et bilde av baksiden av hjertet. Ikke så ofte det blir brukt.
×