Jump to content
Sykepleiediskusjon

Insipidus

Members
 • Content count

  222
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Insipidus

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

8,596 profile views
 1. Hva sier lovverket?

  Jeg har vært i situasjon hvor jeg var nær pårørende og som et ledd i palliasjon i hjemmet hadde vi væske iv tilgjengelig som jeg kunne henge opp ved behov. Dette var klarert med behandlingsansvarlig lege i spesialisthelsetjenesten. Han hadde dokumentert i pasientjournal samt sendt meg skriftlig bekreftelse før oppstart. I tillegg hadde pasienten hjemmejournal hvor jeg dokumenterte alt skriftlig med mengde, tidspunkt og effekt. Det er mye som kan gå galt ved væskebehandling (og annen behandling) i hjemmet og om man tar på seg ansvaret må man være beredt på konsekvensene. Årsaken til at jeg fikk "dispans" til å drive sykepleie hjemme var at behandlende lege kjenner min kompetanse godt. Hvis man skal utføre sykepleie utenfor arbeidssted MÅ det juridiske avklares! Hvis dette ikke er på plass - bruk hjemmesykepleien! De har juridisk ryggdekning via arbeidet hvis noen går galt i behandlingen. Det er ikke verd å miste autorisasjonen for å gjøre andre en"tjeneste".
 2. Legge inn permanent kateter på mann

  Vår prosedyre ved innleggelse av perm kateter er to tuber med xylocain. Årsak? Fylle utrethra slik at man unngår slimhinneskade pga "tørt" kateter samt lindre ubehag og smerter i forb med innleggelsen.
 3. Desinfeksjonsmiddel-Lifeclean

  Det gjør vi hyppig uansett, så ikke mer nå enn før
 4. Sykepleie i Tyskland - Annerledes enn i Norge?

  Var på en konferanse for noen år siden, og der tok de opp variasjonene på de ulike sykepleierutdanningene i verden. Utdanningen sykepleier er alt fra et to ukers kurs til 3-4 års utdanning. Alle disse variasjonene kan faktisk (med rette) kalle seg sykepleier i det aktuelle landet utdanningen tas. Forklarer hvorfor enkelte utenlandske vikarleger ikke helt stoler på sykepleiernes obsevasjoner og forslag til tiltak.... Heldigvis trenger vi autorisasjon i Norge så tittelen er beskyttet.
 5. Desinfeksjonsmiddel-Lifeclean

  Synes lukten ikke er spesielt sterk, men bare litt ubehagelig. Kan umulig tenke meg at et produkt som er så effektivt på så mye kan være særlig vennlig mot miljøet. Strengt tatt vet jeg ikke, så akkurat det er ren gjetting her altså....
 6. Kombinere Paracet og Ibux

  Vi gir sjelden Ibux, men bruker Vimovo x 2 regelmessig sammen med Paracet x 4. Vimovo er fortsatt antiflogistikum, men tilsatt syrepumpehemmer. Blander aldri Ibux og Paracet etter anbefalinger fra legemiddelverket.
 7. Abort og reservasjonsrett

  Vi kan ikke reservere oss mot å gi sykepleie. De som tar abort, enten kirurgisk eller medikamentelt, er en nok uglesett pasientgruppe om ikke sykepleiere i tillegg skal legge til en ekstra belastning. Lovverket er tydelig, men hvis alle ved gynekologisk avdeling reserverer seg, hva skjer da med pasienttilbudet? Hvis man har sterke personlige meninger ang abort, bør man da ikke heller unngå å arbeide et sted hvor slike prosedyrer utføres?
 8. Desinfeksjonsmiddel-Lifeclean

  Vi begynte med Lifeclean like etter jul. Lukter som en blanding av svømmehall og cherrox, men funker på bortimot alt. Har byttet ut virkon og perasafe med Lifeclean ved vask av utstyr og rom. Skal i følge hygienesykepleier være mer skånsomt for både de som vasker og miljøet sammenliknet med de andre midlene vi har brukt tidligere. Kort virketid og slipper å vaske over med vann etter virketiden. Enkelt og greit i bruk. Lifeclean er dyrt og har kort holdbarhet, men så lenge det funker....
 9. Sykepleier uten videreutdanning med stetoskop?

  Mener det er naturlig å lytte på alle pasienter med hjerte- og/eller lungeproblematikk. Greit å lytte på normale lungelyder også så man kjenner forskjell på friske og syke lyder. Har man pasienter med mage/tarmproblematikk er det også naturlig å lytte etter ulike tarmlyder. Det er bare å kaste seg ut i det og ikke vær redd for hva andre synes om dere. Er du i tvil om du skal lytte eller ei, spør pasienten om du kan øve deg på han. De fleste synes det er greit å bli lyttet på i "utrengsmål" når de vet at det er fordi du skal bli en enda bedre sykepleier. Lykke til!
 10. Sykepleier uten videreutdanning med stetoskop?

  Bruker regelmessig stetoskop på jobb. Haddeundervisning om lytting på hjerte og lunger bl a på videreutdanning i intensiv. Hver seng har eget stetoskop, så vi går ikke rundt med det rundt halsen eller i lommen. Praktisk og enkelt når hver seng har eget, dessuten mye mer hygienisk. Synes på generelt grunnlag at sykepleiere burde lytte mer der det er naturlig. Vi er mer bedside hos pasienten og kan oppdage tilstander tidligere enn om man må ringe legen hver gang. Dessuten er det gøy
 11. Nyutdannet og forhandling om lønn

  I praksis har ledere svært lite forhandlingsrom, men på et generelt grunnlag synes jeg likevel vi må prøve. Ofte kan det forhandles om ansiennitet før man underskriver kontrakt slik at man slipper å starte nederst på lønnsstigen.
 12. Kortvakt før nattevakt

  Tror det er ganske vanlig enkelte steder å ha kort dagvakt før nattevakt, spesielt for de som arbeider i 100 % stilling. Det vil på min avdeling at man slutter kl 1330 før man skal på nattevakt kl 22. Dette er innafor i forhold til både AML og vår protokoll. Mange i store stillinger foretrekker dette for å få samlet jobb og samlet fri slik at man kan få til bl a langhelger på turnus.
 13. Begrenset ordinasjonsrett?

  Jeg synes vi skal være forsiktige med å ta enda mer ansvar som sykepleiere uten av vi blir kompensert for det. Vi sykepleiere tar på oss flere og flere delegerte oppgaver. Jeg er spesialsykepleier og snart har jeg også master i avansert klinisk sykepleie. Mange ganger vet jeg kanskje bedre enn legen hva som skal til, men likevel legger jeg ansvaret der det hører hjemme. Om vi skal forordne medikamenter må det en lovendring og kanskje også et annet utdanningsforløp til. Enn så lenge har vi ikke Nurse Practitioners her i Norge med foreskrivningsrett. Dette ble skrevet i sykepleien for noen år siden https://sykepleien.no/2011/04/norges-forste-nurse-practitioner
 14. Clogs?

  Hos oss kan vi ikke ha crocs fordi vi blir statisk i håndteringen av enkelte MTU. Joggesko funker bare sånn passe det også. Vi får antistatiske sandaler (evt annet fottløy) av arbeidsgiver for å unngå å kortslutte utstyr.
×