Jump to content
Sykepleiediskusjon

apoptose

Members
 • Content count

  66
 • Joined

 • Last visited

About apoptose

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

2,071 profile views
 1. Alternativ 3: 5 halveringstider.
 2. Tørr hud på hendene

  Canoderm er den beste fuktighetskremen jeg har brukt. Sliter tidvis med eksem på hender, og denne er den eneste som klarer å holde det i sjakk uten å irritere. Den trekker forholdsvis fort inn også, så det blir ikke noe gris.
 3. Det du kan gjøre er å kontakte det sykehuset du ønsker å jobbe ved (dit hvor du vil flytte) og høre om muligheter for at de tilbyr deg utdanningsstilling? Da kan du bo i Bergen under studietiden og så ha bindingstiden på det nye stedet.
 4. Spørsmålstråden

  Kilde: Felleskatalogen. Forklaring på hvorfor har jeg (eller felleskatalogen, for den saks skyld) ikke.
 5. Første år studie

  Har gått på HiOA, og hatt anatomieksamen der. Det er riktignok noen år siden, men vil ikke akkurat tro at pensum har forandret seg stort Mitt tips er; tenk helhetlig. Ta for deg de ulike organsystemene; Hvordan fungerer de? Hvordan er organene bygget opp? På hvilken måte påvirker de hverandre? Det er i mine øyne liten vits i å pugge detaljer, om ikke man forstår helheten. Først når den er på plass kan man begynne å pugge på detaljnivå. Lykke til!
 6. Utskrift av journal

  Det er vel pasienten/pårørende som skal ha utskriften, så jeg ville spurt en av kollegaene mine jeg, evt. lederen om ikke kollegaene kan det
 7. Jeg jobber på barneavdeling, og vi blander alle antibiotika selv. Vi kan ikke bruke Mix-ad sett e.l., fordi vi sjelden skal ha hele hetteglasset. Vi tilsetter derfor AB i NaCl-pose eller blander AB i sprøyte med NaCl (avhengig av mengden). Kobler alltid på en ny pose eller sprøyte med NaCl, for å skylle gjennom settet. Stiller da inn på pumpa hvilken totalmengde som skal inn (f.eks. 56,5 ml hvis det er tilsatt 6,5 ml AB i en 50-bag med NaCl). Pumpa vil da alarmere når posen/sprøyta er tom, og da setter vi på den med NaCl og lar resten gå inn.
 8. Jeg tror jeg hadde både søkt på, og takket ja, til jobben om jeg var deg. Faste jobber vokser ikke på trær når man er nyutdannet, og jeg tenker at det er lov å være litt "egoistisk". Da har du den tryggheten som følger med å ha en fast inntekt. Alle arbeidsgivere vet at det er en "risiko" å ansette kvinner i fertil alder, det er rett og slett sånn det er. Om du skulle være gravid ved slutten av studiet, eller bli det innen kort tid etter, så er ikke det noe unaturlig. Lykke til
 9. En helt vanlig en; med pluss, minus, gange og dele. Det er alt du trenger
 10. Utregning av ansiennitet kommune vs stat

  Rutiner rundt utregning av ansiennitet vet jeg ikke, men generelt er jo grunnlønna lavere i stat enn kommune. Akkurat hvor store forskjeller det er vet jeg ikke, men det kan riktignok googles om man er veldig nysgjerrig
 11. Hva tjener du i året

  Er spes.spl., jobber på sykehus. 100 % stilling, tredelt turnus. 7 års ansiennitet. Inkludert tillegg havner jeg på ca. 500 000 brutto.
 12. På barneavdeling er det mye regning og utblanding som skjer på medisinrommet. Alt doseres ut ifra kg, så D/M/S er helt nødvendig at sitter i ryggmargen. På de aller, aller fleste antibiotikaene f.eks. skal først stamløsningen blandes, deretter skal dosen trekkes opp -og veldig ofte skal det tynnes ut. Ofte er det restriksjoner på maks styrke per kg og/eller maks ant. mg/g per minutt, så da må man regne. Det er pirkete og kan være vanskelig i starten, men man kommer raskt inn i det.
 13. High flow behandling

  Ja, det er både greit - og veldig vanlig. Det som er viktig å tenke på er at inhalasjonen(e) må gis med høyere flow enn hva pasienten allerede mottar, så i praksis betyr det at man reduserer/stopper high flowen mens man administrerer inhalasjonen(e), og starter igjen i etterkant. Man skal alltid titrere opp når man starter, så man må bruke litt tid på å komme opp i forordnet flow etter adm. av inh.
 14. Hei! Nå vet ikke jeg hvor i landet du bor, men på HIOA er det ikke nødvendig med relevant erfaring for å komme inn på videreutdanningen i barnesykepleie. Kravet er som du sier, minst to år i full stilling, og det er helt nødvendig. Det vil alltid lønne seg å ha erfaring med den aktuelle gruppa (evt. overvåkningsavdelinger e.l., men det kan jo være desto vanskeligere å få jobb på..). Det er ikke umulig å ta studiet uten - det krever bare litt mer. For å svare på det siste; det er heller slettes ikke umulig å få jobb på barneavdeling som nyutdannet - det er mange som starter der. Ofte lønner det seg å søke om å få praksis på en barneavdeling, og deretter fortsette som ekstravakt ved den avdelingen. Da er det lettere å få vikariat når man er ferdig. Men man kan også få jobb uten den erfaringen, jeg kjenner mange som har gjort det. Hilsen barnesykepleier, som har jobbet på barneavdeling og nyfødt intensiv siden 3. semester på sykepleien
×