Jump to content
Sykepleiediskusjon

Florry

Members
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

About Florry

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

5,343 profile views
 1. Lønn sykepleier sykehus

  Det er jo avhengig av ansiennitet hvordan vaktbelastningen er. Er vell grunnlønn man må se på, uten tillegg.
 2. Setter med butt ende først. Hvis det er "skarpe" kanter, flater jeg dem litt ut med fingeren før jeg setter den.
 3. Bytte skole

  Ingen erfaringer, men en som gikk på samme kull som meg ville bytte. Pga. forskjellige studieplaner osv. måtte han da ta alle fag og eksamener på nytt. Fikk ikke godkjent det han hadde gjort til da (medikament, anatomi og grunnleggende sykepleie). Du må nok ta kontakt med skolen på Østlandet for å få vite hvordan det kan løses i ditt tilfelle. Lykke til!
 4. Snart slutt på testing av MRSA?

  Mye slett håndhygiene ja, helt utrolig. Gjelder for basale smittevernrutiner generelt, ser mye slurv. Når det gjelder det med mrsa i barnehager så forstår ikke jeg det sånn at de har begynt å gi opp. Barnet kan returnere til barnehage når hudlesjonen er under kontroll. Det skal holdes tildekket også. Ved hel og uskadd eller beskyttet hud, og uten at kolonisering i nesen er tilstede er jo smittefaren liten. Forstår det sånn ut fra sitatet du har med her at barn ikke saneres da kanskje. Og det er jo må en måte forståelig. Det er et knallhardt regime ved sanering, vet ikke hvor godt små barn ville tålt det?
 5. Snart slutt på testing av MRSA?

  Har ikke lest artikkelen nøye, men MRSA kan kolonisere i nesen, hjelper ikke med håndhygiene da. Norge er et av landene med minst forekomst av multiresistente bakterier i verden, årsaken til det er jo ikke at vi IKKE screener helsepersonell og gjør tiltak. Det er jo nettopp det som er en av grunnene til at vi holder det på avstand. Sant at det går helsepersonell rundt å være bærere uten at man vet det, men syns burde gjøre noe der man kan.
 6. Sykepleiediagnoser - igjen...

  Vi lærte å formulerer sykepleiediagnoser ut fra RÅK - reaksjon, årsak, konsekvens. Eksempel på en sykepleiediagnose kan være: "Lammelser/immobilitet som følge av hjerneslag gir økt risiko for trykksår." Lammelser er reaksjonen Hjerneslaget er årsaken Trykksår er konsekvensen Vi lærte at en sykepeiediagnose er på max en setning der alle de tre blir beskrevet. Så lager man mål og tiltak ut fra den diagnosen. Må du skrive "hvis" og "kan hende" osv i oppgaven din? Kan du ikke bare ta utgangspunkt i at hvis pasienten opplever de tingene du nevner, så sette opp mål og tiltak ut fra en slik diagnose? F.eks: Anestesti etter operasjon gir økt risiko for kvalme.
 7. Ernæring på jobb

  Det kan være vanskelig ja. I tillegg syns jeg ofte noen har med noe godsaker på jobb, vanskelig å si nei da Jeg er fan av salater med ulike ting i. Pleier også å lage omelett-wraps (steker tynn omelett, fyller med f.eks. kyllingfilet i skiver, ruccola, kremost eller pesto, paprika - hva som helst - og ruller inn i alufolie) Lager da flere sånne, kjapt og godt å hive i seg en sånn i full fart. Ellers er jo den gode gamla matpakka med grovt brød og godt pålegg alltid en slager Og frukt, spiser mye frukt på jobb. Helst banan som er kjapt å spise og holder en liten stund. Kald havregrøt eller byggrynsgrøt er jo også godt Lager også noen ganger smoothies med forskjellig godt i, f.eks avocado og havregryn som gjør at smotthies "holder" litt. Syns iallefall selv at det er viktig å tenke på at det må være raskt å spise (for det er jo ofte dårlig tid), og at det holder en stund. Spiser jeg en yoghurt eller et horn er jeg jo like sulten igjen etter 15 minutter. Sier ikke jeg alltid er så flink som det høres ut her altså, hehe! Men når jeg får det over meg at jeg skal være litt sunn er dette noe av det jeg tar med på jobb.
 8. IO (intraossøs) tilgang

  Ja, nettopp. Det er et av argumentene for å kun bruke tibia hos oss - at det er unna vei. Også er det vell nesten umulig å ikke treffe når man setter IO i tibia.
 9. IO (intraossøs) tilgang

  Gjør det i mottak og de har i ambulansene her. Ikke steril prosedyre, vasker med klorhexidin før man stikker og borrer. Setter kun i tibia, men vet humerus og sternum også kan benyttes. Hva gjør dere Mina?
 10. Enig. Tredelt turnus er det tyngste jeg vet. Går heller bare natt. Her er en forskningsartikkel om det fra 2014 https://sykepleien.no/forskning/2014/12/skiftarbeid-og-sykefravaer-blant-sykepleiere
 11. Faglige argumenter

  I hvilken sammenheng?
 12. Lære seg å lese EKG

  Tusen takk! Har vurdert å kjøpe tilgang til NLE før, kommer kanskje å gjøre det etterhvert. Filmen skal jeg kose meg med i kveld
 13. Burde jeg slutte i jobben?

  Enig med de to som har skrevet over her. Hadde jeg vært deg hadde jeg sluttet i jobben og prøvd å finne meg noe annet. Å få seg jobb som tilkallingsvikar (spesielt som spl. stud.) pleier å være enkelt. Jeg begynte på sykehjem som ufaglært vikar, opplevde det ikke sånn som du har gjort! Jeg fikk 3 opplæringsvakter, men ble fulgt opp og fikk den hjelpen jeg trengte hele tiden til jeg ble trygg i jobben. Følte aldri jeg sto alene om noe, det var alltid noe som kunne hjelpe. Lykke til!
 14. Lære seg å lese EKG

  Er det noen som kan anbefale gode bøker eller lignende for å lære seg EKG? Gjerne filmer også.
×