Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content count

  212
 • Joined

 • Last visited

About IdaJ

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

5,728 profile views
 1. Hva sier lovverket?

  Hvordan skal du dokumentere dette?
 2. RN og LPN

  Jeg fikk frem att LPN allerede var registrerte burde men med extra udtanning.
 3. RN og LPN

  Det jeg fikk opp når æ googlet på det var at LPN gir grunnlegende sykeplei og er ansvarlig pasientens komfort mens RN administrerer medisin, behandling og gir pedagogiske råd til pasient og pårørende. Virker også som at LPN jobber mere innm psykiatrie så kan være at det forsvarer psykiatrisykepleier. Men veit ikke helt om det stemmer. RN tilsvarer iallefall autorisert/offentlig godkjent sykepleier.
 4. Hva sier lovverket?

  Om pasienten følges opp av spesialister som anbefaler celleterapi, hva har hjemmetjenesten da for grund for å si nei? Kan det være at de har mangel på spl og da ikke kan gi dette forsvaligt til enhver tid? Spesisterne kan sikker ordne med at det legges om veneport, hickman eller cvk så det blitt at administrere. Har pasienten hjemmetjeneste fra før av?
 5. Veit at tråden er gammel men mener absolut at det burde skreves avvik. Dela for att pas ikke fikk morgenmedisinen dels for at pas fikk feil medisin.
 6. Hva sier lovverket?

  Veit ikke helt men trur ikke du kan det...
 7. Legge inn permanent kateter på mann

  Hvorfor to tuber med gel (xylocain)? Har forvisse studert i Sverige men aldrig hørt om at man skal bruke to tuber med gel. Ikke i Norge heller.
 8. symptomer sepsis

  Brukes i Norge også hva jeg vet iallefall. Men ved BAS så er det veldig kritiske å ett veldig seint tegn.
 9. symptomer sepsis

  BAS 90-30-90 (B = systoliskt blodtrykk, A =respirasjonsfrektvens, S = saturasjon
 10. symptomer sepsis

  Har lært regelen 90 - 30 - 90, systoliskt blodtrykk < 90, respirasjon > 30 å saturasjon < 90.
 11. Tørr hud på hendene

  Rød sponsor i tjukk å bomullshandasker på over natten. Hjelpt meg mye 😊
 12. Alternativ 3: 5 halveringstider
 13. Begynne i hjemmetjenesten som nyutdanna (hade dok jobbet der som student tidligere) å trivdes veldig bra. Man er av å til allein som spl men man har alltid andre kolleger å snakke med. Å er det noe man lurer går det alltid å ringe legevakta. Man får en god klinisk blikk å blir vant til å ta vurderinger selv, ta blodprøver, tiltak etc. Så ser egentlig kun fordeler med å begynne på sykehjem eller i kommunen. Jobber nå på sykehjem å har mye fordeler med alle årene i hjemmesykepleie. Har kun jobbet tre uker på sykehus (infeksjonspost i Sverige) å hade stor fordel med at jeg begynne i hjemmesykepleie da jeg var vant å kunne klare meg selv i ulike situasjoner.
 14. Godt nytt år!

  God nyttår til deg 🥂 Håper du har hatt en fin jul å nyttår 😊
 15. Jobbalternativer

  Ikke sett som sykepleier på legesenter, men som lege/helsesekretær? Du blir da både sett som å anstelld som spl også på legesenter dersom du har spl-autorisasjonen.
×