Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content count

  223
 • Joined

 • Last visited

About IdaJ

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

5,859 profile views
 1. Yngre pasienter på sykehjem

  Vanligt trur jeg ikke att det er. Men skje at yngre skula i vegitabilskt tilstand blir boende på sykehjem.
 2. Medisinsk cannabis

  Ikke hva jeg kan huske. Pasienten klarte seg så vitt jeg husker bra på kun medisinsk cannabis.
 3. Medisinsk cannabis

  Ganger smerter hade pasienten min.
 4. Hjelpepleier er ikke en assistent sykepleier.
 5. Medisinsk cannabis

  Jeg hade en pasient i hjemmetjenesten for noen år siden som hade fått utskrevet medisinsk cannabis. Men har aldrig vart med om det før eller etter det. Pasienten ment at det var egentlig ende smertelindring som fungerer.
 6. Der jeg jobber (sykehjem) så har kun sol lov å dra opp flytande legemidler. Også mycostantin, kajos etc.
 7. Æ jobber kun nattevakt ibland å da en til to vakter på rad. Klarer fint å drikk kaffe ved morgenrapporten og ellers under natten. Slutter dokk med at ikke få sov direkte når jeg kommer hjem (men har prøvd uten kaffe etter midnatt å samme ting da) Deremt når jeg vel har sovnet så sover jeg i regel fint til jeg skal opp igjen. Men æ klarer heller ikke å sove direkte etter kveldsvakt heller så jeg må ha en timen eller to for å slapp av å ro meg ned etter vakt.
 8. Divertikler

  Hade legen ment klare væsker så hade legen spesifisert dette. Er det snakk om flytende føde så er det akkurat flytende føde og ikke noe annet.
 9. Vask av service i bekkenspyleren?

  Vi gjør ikke det, å har aldrig gjort. Vi bruker engangs når det er smitte av noe slag.
 10. Hva sier lovverket?

  Legen har alltid behandlingsnsvar. Men den som gir har også ett ansvar over at man gir rett. Ja, kan seponere suturer viss vi har kunnskapen. Men det er ikke det samme som å gi i.v på fritiden.
 11. Vaskekrem

  Jeg bruker det nedentil.
 12. Hva sier lovverket?

  Hvordan skal du dokumentere dette?
 13. RN og LPN

  Jeg fikk frem att LPN allerede var registrerte burde men med extra udtanning.
 14. RN og LPN

  Det jeg fikk opp når æ googlet på det var at LPN gir grunnlegende sykeplei og er ansvarlig pasientens komfort mens RN administrerer medisin, behandling og gir pedagogiske råd til pasient og pårørende. Virker også som at LPN jobber mere innm psykiatrie så kan være at det forsvarer psykiatrisykepleier. Men veit ikke helt om det stemmer. RN tilsvarer iallefall autorisert/offentlig godkjent sykepleier.
 15. Hva sier lovverket?

  Om pasienten følges opp av spesialister som anbefaler celleterapi, hva har hjemmetjenesten da for grund for å si nei? Kan det være at de har mangel på spl og da ikke kan gi dette forsvaligt til enhver tid? Spesisterne kan sikker ordne med at det legges om veneport, hickman eller cvk så det blitt at administrere. Har pasienten hjemmetjeneste fra før av?
×