Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content count

  223
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IdaJ

 1. Yngre pasienter på sykehjem

  Vanligt trur jeg ikke att det er. Men skje at yngre skula i vegitabilskt tilstand blir boende på sykehjem.
 2. Medisinsk cannabis

  Ikke hva jeg kan huske. Pasienten klarte seg så vitt jeg husker bra på kun medisinsk cannabis.
 3. Medisinsk cannabis

  Ganger smerter hade pasienten min.
 4. Hjelpepleier er ikke en assistent sykepleier.
 5. Medisinsk cannabis

  Jeg hade en pasient i hjemmetjenesten for noen år siden som hade fått utskrevet medisinsk cannabis. Men har aldrig vart med om det før eller etter det. Pasienten ment at det var egentlig ende smertelindring som fungerer.
 6. Der jeg jobber (sykehjem) så har kun sol lov å dra opp flytande legemidler. Også mycostantin, kajos etc.
 7. Æ jobber kun nattevakt ibland å da en til to vakter på rad. Klarer fint å drikk kaffe ved morgenrapporten og ellers under natten. Slutter dokk med at ikke få sov direkte når jeg kommer hjem (men har prøvd uten kaffe etter midnatt å samme ting da) Deremt når jeg vel har sovnet så sover jeg i regel fint til jeg skal opp igjen. Men æ klarer heller ikke å sove direkte etter kveldsvakt heller så jeg må ha en timen eller to for å slapp av å ro meg ned etter vakt.
 8. Divertikler

  Hade legen ment klare væsker så hade legen spesifisert dette. Er det snakk om flytende føde så er det akkurat flytende føde og ikke noe annet.
 9. Vask av service i bekkenspyleren?

  Vi gjør ikke det, å har aldrig gjort. Vi bruker engangs når det er smitte av noe slag.
 10. Hva sier lovverket?

  Legen har alltid behandlingsnsvar. Men den som gir har også ett ansvar over at man gir rett. Ja, kan seponere suturer viss vi har kunnskapen. Men det er ikke det samme som å gi i.v på fritiden.
 11. Vaskekrem

  Jeg bruker det nedentil.
 12. Hva sier lovverket?

  Hvordan skal du dokumentere dette?
 13. RN og LPN

  Jeg fikk frem att LPN allerede var registrerte burde men med extra udtanning.
 14. RN og LPN

  Det jeg fikk opp når æ googlet på det var at LPN gir grunnlegende sykeplei og er ansvarlig pasientens komfort mens RN administrerer medisin, behandling og gir pedagogiske råd til pasient og pårørende. Virker også som at LPN jobber mere innm psykiatrie så kan være at det forsvarer psykiatrisykepleier. Men veit ikke helt om det stemmer. RN tilsvarer iallefall autorisert/offentlig godkjent sykepleier.
 15. Hva sier lovverket?

  Om pasienten følges opp av spesialister som anbefaler celleterapi, hva har hjemmetjenesten da for grund for å si nei? Kan det være at de har mangel på spl og da ikke kan gi dette forsvaligt til enhver tid? Spesisterne kan sikker ordne med at det legges om veneport, hickman eller cvk så det blitt at administrere. Har pasienten hjemmetjeneste fra før av?
 16. Veit at tråden er gammel men mener absolut at det burde skreves avvik. Dela for att pas ikke fikk morgenmedisinen dels for at pas fikk feil medisin.
 17. Hva sier lovverket?

  Veit ikke helt men trur ikke du kan det...
 18. Legge inn permanent kateter på mann

  Hvorfor to tuber med gel (xylocain)? Har forvisse studert i Sverige men aldrig hørt om at man skal bruke to tuber med gel. Ikke i Norge heller.
 19. symptomer sepsis

  Brukes i Norge også hva jeg vet iallefall. Men ved BAS så er det veldig kritiske å ett veldig seint tegn.
 20. symptomer sepsis

  BAS 90-30-90 (B = systoliskt blodtrykk, A =respirasjonsfrektvens, S = saturasjon
 21. symptomer sepsis

  Har lært regelen 90 - 30 - 90, systoliskt blodtrykk < 90, respirasjon > 30 å saturasjon < 90.
 22. Tørr hud på hendene

  Rød sponsor i tjukk å bomullshandasker på over natten. Hjelpt meg mye 😊
 23. Alternativ 3: 5 halveringstider
 24. Begynne i hjemmetjenesten som nyutdanna (hade dok jobbet der som student tidligere) å trivdes veldig bra. Man er av å til allein som spl men man har alltid andre kolleger å snakke med. Å er det noe man lurer går det alltid å ringe legevakta. Man får en god klinisk blikk å blir vant til å ta vurderinger selv, ta blodprøver, tiltak etc. Så ser egentlig kun fordeler med å begynne på sykehjem eller i kommunen. Jobber nå på sykehjem å har mye fordeler med alle årene i hjemmesykepleie. Har kun jobbet tre uker på sykehus (infeksjonspost i Sverige) å hade stor fordel med at jeg begynne i hjemmesykepleie da jeg var vant å kunne klare meg selv i ulike situasjoner.
 25. Godt nytt år!

  God nyttår til deg 🥂 Håper du har hatt en fin jul å nyttår 😊
×