Jump to content
Sykepleiediskusjon

IdaJ

Members
 • Content count

  200
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IdaJ

 1. Begynne i hjemmetjenesten som nyutdanna (hade dok jobbet der som student tidligere) å trivdes veldig bra. Man er av å til allein som spl men man har alltid andre kolleger å snakke med. Å er det noe man lurer går det alltid å ringe legevakta. Man får en god klinisk blikk å blir vant til å ta vurderinger selv, ta blodprøver, tiltak etc. Så ser egentlig kun fordeler med å begynne på sykehjem eller i kommunen. Jobber nå på sykehjem å har mye fordeler med alle årene i hjemmesykepleie. Har kun jobbet tre uker på sykehus (infeksjonspost i Sverige) å hade stor fordel med at jeg begynne i hjemmesykepleie da jeg var vant å kunne klare meg selv i ulike situasjoner.
 2. Godt nytt år!

  God nyttår til deg 🥂 Håper du har hatt en fin jul å nyttår 😊
 3. Jobbalternativer

  Ikke sett som sykepleier på legesenter, men som lege/helsesekretær? Du blir da både sett som å anstelld som spl også på legesenter dersom du har spl-autorisasjonen.
 4. Feil lønn

  Hvorfor signerte du kontrakten når du såg at det var feil lønn? Ettersom du har signert kontrakten så har du dessverre godtatt lønnen å æ trur ikke du får gjort noe med dette.
 5. Æ trur det kan være fordel at man kjenner pasientene ja 😊
 6. Sykepleier I

  Noen små veit hva sykepleier I er? Veit at det gir høyre lønn men lurer på mere konkret om hvordan man blir det?
 7. Forvisse gammel tråd men på mitt jobb har vi startet med selvservering på en fløy der vi duker opp pålegg på ulike fat ocmg de får forsyne seg selv. Vi er dokk nøye med å sprite genserne før de setter seg. Fungerer fint på den fløyen da mesteparten er oppegående. Er et prosjekt spm blev startet av en helserekrutt (menn i helse- prosekt i Trh.kommune). Vi har alle måltidene unntatt lunsj som selvservering.
 8. Sykepleier I

  Det er stort ansvar ja men deg er veldig kul å lærerikt 😊Har dessuten en helt fantastisk avdelingsleder (er leder kun for min etage) som støtter å bistår meg mye. Blev fløysykepleier for en avdeling/fløy der det ikke vært noen fast sykepleier på ett halt år og det var nye som ikke var ordning på med rutiner etc. Føler at æ begynner å få ordning på avdelingen nå sammen med mitt fløyteam å det føles godt 😊
 9. Sykepleier I

  Er vel lignende avdelingssykepleier. Har ett helhetsansvar over de spl bor på "min" avdeling men også av og til spl-ansver over hele huset (6 avdelingar) eller kun de 3 som er på min etage.
 10. Sykehus- ambulanse- og legeserier på TV

  Har ikke svenske tv4 på ditt tv-abonemang? Den burde komme på norsk Tv etter jul siden 1 sesongen fikk på norsk tv. Første sespngen gikk på TV2.
 11. Kortvakt før nattevakt

  Jeg tviler på at det er vanlig. Men det skjer sikker av å till.
 12. Sykepleier I

  Ikke mer en at det gir ett kompetansetillegg å mere ansvar som fløy/avdelingssykepleier. Men har ikke fått hvor hva kritierierna for å bli dette er mere konkrer. Blei sykepleie I nå i mars fra jeg bytte jobb å da blev fløy/avdelingssykepleier.
 13. Sykehus- ambulanse- og legeserier på TV

  Syrror på svenska TV 4 (er 2 sesongen no) Den første sesongen har også gått på norsk tv å kommer vel sikkert til våren. Dokk er serien veldigt urealistisk men veldig kul 🤗😁
 14. Autorisasjon

  Husk at du ikke har lov å begynn som spl før du fått autorisasjoner. Gratulerer med ferdig utdanning 😊
 15. - Hvordan er det å kombinere sykepleierlivet med familieliv? Har ikke heller barns slev enda men ha kolleger som har. Og ibland er det ett evigt pusslande. Men det beror til stor det om bördan partern jobber. - Hvordan er det å jobbe turnus? Er hovedregelen at man jobber på julaften (f.eks.) eller er dette noe som rullerer? Trives godt med å jobbe turnus. Jobber todelt turnus så er dag å kveld. Sliter litt med å gå fra kveld til dag men har fått på nye turnusen at jeg har to kvelden på rad hvilket jeg selv ønsket. Siden har jeg ikke så mye kvelder i turnusen. Nattevakt tar jeg ibland ektra. På mitt jobb ruljerer man på å jobbe juleaften. Hadd forrige året fri på jul å har sånn tur at jeg også igår har fri (har bytta jobb å min arbeidshelg ligger på nyttår isteden) - Kan noen fortelle meg litt om hvordan deres hverdag er, og hvordan/om dere trives som sykepleier/jordmor? Jeg jobber som fløysykepleier på ett sykehjem der jeg er ansvarlig for en fløy med 8 pasienter. Er ibland ute i pleien og da oftest på min fløy. Ellers har jeg endel sykepleieroppgave såsom legevsitt, bestilling av legemidler/multidose, kontroll og opplegg av rosetter og kontroll av multidose. Samtale med pårørende, oppdatering av tiltaksplaner og dyligt. Jeg trives veldig bra som sykepleier og har nå jobbet i 4.5 år å kun var i kommunehelsetjenesten. - Er det noen her inne som utdannet seg i "voksen" alder (jeg kommer til å være 28 når jeg evt. begynner på studiene)? Jeg var 24 da jeg begynner på utdanningen. Hadd mange i klassen som har godt å vel over 35 å noen som har over 40. Så er ikke noen problemer det. Ser det mere som positivt at man har litt mere arbeidserfaring når man starter på studier isteden for å komme direkte fra vidregående. - Er det noen som har vært utdannet som noe annet først, men som endret kurs? Ikke utdannet innom noe annet før spl. - Hva synes dere er best/verst med å være sykepleier/jordmor? Det beste er at jeg får bidra til at de eldre for en verdig siste tid i livet og får ha det godt på eldre dar. At jeg kan hjelpe å tilrettelegge for dette. Det verste er faktiskt når jeg har palliativ pasienter da jeg synes det er utrulig tøft, framforallt med pårørende. Dokk er det også veldigt givende at få hjelpe med at gjøre det bra for pasienten siste dagene i livet å det veit jeg at pårørende setter stor pris på.
 16. Tekniskt dette er det jeg som satt diagnosen men legen som bekrefter den.
 17. Fortsatt legen som har ordineret legemidler. Er samme når jeg ringer til legen og ber om antibiotika mot uvi etter att ha tatt u-stiks, vurdert symtom osv. Ikke heller då har legen vurdert pasienten men lytter til det jeg sier og ordinere antibiotika.
 18. Er jo derfor det finnes generelle ordinasjoner på endel legemiddelet just for at det skal gå bedre å utføre jobben.
 19. Det er jo lovlig å ha akutte legemidler på generell ordinasjon der det gies etter spesifikke symptomer. Det har dem også i ambulansen. Jeg har aldrig problemer med å få tag i de ulike leserne i distriktet. Men vi hadde hemmlignr som vi ringt. Men det er absolutt ikke sånn i alle distrikten.
 20. Vi har enbart akuttmedisin; såsom insulin, kvalmestillende, adrenalin, glukose, NaCl/Ringer å noen flere som jeg ikke husker akkurat nå på lista med generelle ordinasjoner. Men får oftest tak i legen nesten med en gang.
 21. I hj.spl har du oftest ett hemmelig nr til fastlegen. Det jeg jobber på institusjon så har vi tilsyninslegens mobilnr. Og æ veit at vi er veldig heldig med at vi alltid (unntatt etter kl 20 å før kl 8) kan få tag på vårres lege direkte.
 22. Også vanlig spl setter vacine og det inngår i vårres jobb å vite virkning og bivirkning. Det er noe vi skal vite når vi setter vaccinen. Har jobbet hj.spl (å nå på instutisjon) å går fint å få tak i legen snabbt. Man kan også i enkelte tilfeller gi Paracet itj siden få ordinasjon av legen. Men det er mere i palliativ pleie.
 23. Å på reseptfrie legemidler kreves det dessuten ingen oridnasjon. Disse kan pasientene kjøpe selv på apoteket i likhet med alle andre.
×