Jump to content
Sykepleiediskusjon

lenek

Members
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. Hei. Ganske fersk sykepleier. Er det noen her som kan gi meg en rask, god oversikt når de forskjellige avføringsmidlene bør bli brukt. Dulcolax, microlax, toilax, laktulose, movicol...andre? Dette er medikamenter som står på lista over hva vi kan "forordne" selv.. På sykehjemmet hvor jeg akkurat har startet å jobbe føler jeg at kunnskapen rundt dette temaet er for dårlig - og jeg får ingen konkrete svar når jeg spør.
  2. Jeg hadde en situasjon for noen dager siden der jeg var i praksis på et bofellesskap hvor det bor brukere med rus og/eller alvorlig psykisk lidelse. Vi skulle inn til en bruker å gi medisiner. Jeg fikk god informasjon fra kontaktsykepleier; psykose og hasj. Hjertet mitt stoppet helt opp når jeg så hvem personen var. En jeg har hatt mye kontakt med tidligere, men nå er det vel 5-6 år siden sist. Jeg fikk en veldig vond følelse og samtidig syntes veldig synd på han. Jeg hadde ingen anelse! Gjør virkelig vondt inni meg.. huff... Men han har jo fått behandling og ingenting er bedre enn det. Ville veldig gjerne ta en samtale med han, men velger å la det vær. Om han ønsker det så tar nok han kontakt. Dette vil jeg ta med i praksisoppgaven min og reflektere litt rundt. Er det noen som har forslag til relevant litteratur? Jeg har skrevet ang taushetsplikten og følger av brudd på den som jeg fant på lovdata og litt på helsedirketoratet sine sider.. Er det noen andre som har opplevd lignende situasjon? Hvordan følte du deg?
  3. Hei Jeg skal henvise til litteratur i praksisoppgava mi der jeg har tatt i bruk et informasjonsheftet som forteller om dagsenteret jeg er i i praksis. Hvordan skal jeg skrive opp dette i kildehenvisninga mi? Står ikke noe om opptrykksdato eller navn på heftet..
×