Jump to content
Sykepleiediskusjon

Shania

Members
 • Content count

  41
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Shania

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/01/1981

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,556 profile views
 1. Hei! Vi skal ha en oppgaveinnlevering som skal basere seg på to vitenskaplige artikler. Etter forrige runde med hjemmeeksamen, så synes jeg det er veldig vanskelig å finne gode artikler. Er det noen som har gode tips til å søke på databasen Cinahl?
 2. Hvilket forbund burde man velge som student

  Jeg meldte meg inn i NSF, fordi vi fikk gratis sykepleierdrakt Og fordi de har gode tilleggsavtaler på kveld/natt/helg. Jeg får altså betalt tillegg for hele nattevakten, og ikke bare fram til kl 06. Mener og at den starter litt tidligere på kvelden. Jeg kunne valgt Fagforbundet og, da de har en kjempeavtale med sykehuset der jeg jobber på forsikring blant annet, men nå ble det NSF. Så får vi se hvordan det blir. Jeg har heller ikke hørt om andre forbund ifbm sykepleie.
 3. Mens vi venter

  Tusen takk for tilbakemelding. Ja, vi har fått et oppsett, samt hatt en forelesning om Akademisk skriving. Har og vært på kurs, men likevel, jeg synes sånt er vanskelig. Forhåpentligvis vil det bli en oppgave som er lett å begynne på, sånn at bokstavene vil komme av seg selv. Ser for meg å bruke 1-2 dager på å finne fram i pensum av det jeg trenger for å skrive oppgaven, så en dag på å skrive, og siste dag til å finpusse, og sjekke at alt av kilder er på plass, forsiden, skrive innledningen. Jeg blir å "bo" på universitetet de dagene, slik at jeg får mest mulig fred og ro på meg til å skrive. Hørtes veldig greit ut med exphil hvis det går på en konkret oppgave Jeg har hørt at den exphil vi har, er enklere enn slik exphil var satt opp før i andre utdanninger. Altså ikke så omfattende og ikke så mange studiepoeng som tidligere.
 4. Mens vi venter

  Jeg synes det er helt fantastisk å være i gang. Anatomi er veldig kjekt, og håper at det meste skal sitte innen eksamen rundt 18. desember. Om 2 uker skal vi ha første hjemmeeksamen i sykepleieren grunnlagstenkning. Kjenner jeg gruer meg litt til den. Gruer meg mest fordi det er første eksamen, og lurer på hvordan det skal gå. Har skjønt at de liker veldig godt Kari Martinsen, og at det blir nok å dra mye inn fra henne i teksten. Må sette meg litt inn i dette med oppsettet for skriving, kildehenvisning, forside etc. Har også fått meg 14% stilling på sykehuset hvor jeg jobber hver 3. helg, så jeg stortrives. Angående exphil som vi skal ha neste år, hva går den ut på? Du hører jo så mye "sukk og stønn" om det, og jeg vil helst bare lukke ørene for det og ikke ta inn over meg alt det negative før jeg har sett det selv.
 5. Anatomi og fysiologi

  Tusen takk. De har en sånn oversikt for UiS og. Jeg får skrive den ut og krysse av etter hvert som jeg har lært meg det
 6. Må bare oppdatere her da, at jeg ble ferdig med generell studiekompetanse våren 2017, og jeg kom inn på sykepleierstudiet nå denne høsten! Så det er bare å følge drømmen sin, og jobbe hardt for det, så kommer man dit man vil!
 7. Anatomi og fysiologi

  Hei! Det sies at man bør starte tidlig å lese fysiologi og anatomi første året på sykepleien. Jeg har sett igjennom del 1 på SykepleiePluss.no og skummet igjennom boken "menneskekroppen". Jeg har ikke helt fått til noen god studieteknikk for å plukke ut det viktige. Hva skal man egentlig huske/kunne ut i fra dette? Er det å kunne navnene i en celle, nervecelle, alle latinske ord på de forskjellige organene og kroppsdelene? Jobber man sammen i grupper og vil jeg klare dette innen første eksamen? Alt blir jo så overveldende når alt er nytt
 8. HiOA eller Diakoniva

  Det skal jeg gjøre har googlet masse selv, og ikke lett å finne relevant informasjon om voksen student
 9. HiOA eller Diakoniva

  Naturfag og samfunnsfag er gode fag å få gode karakterer i Masse lykke til! Jeg må jobbe alle tre årene for å få det til å gå rundt økonomisk
 10. Karakter 3 i matte

  Det er jo greit at de setter noen krav til karakterer, men likevel. Det vil kanskje ødelegge drømmen for noen som ønsker å bli sykepleier som ikke fikser noe av det som de skal igjennom i matten på VGS. Noe bør de jo kunne, for å i det hele tatt kunne regne ut menge, styrke og dose, men det er ikke alt i matten er relaterer til medikamentregning. Karakter 3 i norsk er bra det og, når det kommer til å skulle skrive bacheloroppgave, ex.phil og tolkning. Det hjalp stort på å regne tidligere eksamensoppgaver for å se hva man kan / ikke kan, og øver mer på det.
 11. HiOA eller Diakoniva

  Velkommen. Skal du ta opp fag, eller søke direkte på sykepleien? Jeg søkte første gang i år etter 2 1/2 år på skolebenken for å få generell studiekompetanse , og kom inn. Jeg har mann, barn (ungdommer) og lån. Kjenner ikke til de to skolene du henviser til.
 12. For my Jobb?

  Jeg har søkt på studentavtale på sykehuset i mitt område. Der binder man seg opp til å jobbe hver 3.helg, samt 4 uker på sommeren. Jeg ser for meg at jeg ønsker å jobbe en del ekstra der jeg kan, for å få inn nok penger til at det skal gå rundt hjemme med utgifter. For min del blir det å jobbe strukturert på studiet ved å ta det som en 08-16 jobb hver eneste dag, og eventuelt jobbe lengre på skolen de dagene jeg ikke skal jobbe ekstra. Så langt det går greit hjemme også. Har en mann som jobber turnus, så det er litt logistikk med barn og husdyr.
 13. Sykepleieruniform

  Tusen takk for svar! Da melder jeg meg inn i NSF når jeg starter skolen! Også skaffe pennelykt, søsterur og navneskilt!
 14. Sykepleieruniform

  Hei! Må man kjøpe egen sykepleieruniform til bruk på skolen? Er det noen nettsider som kan anbefales? Er det noe annet man bør tenke på utenom bøker?
 15. Hjelp til bøker

  Hei! Jeg har kjøpt omtrent det samme som deg pluss litt til ? Jeg skal kjøpe menneskekroppen pluss jeg har kjøpt tilgang til sykepleiepluss.no fikk ikke til å legge ved bilde ble for stort.
×