Jump to content
Sykepleiediskusjon

Shania

Members
 • Content count

  37
 • Joined

 • Last visited

About Shania

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 09/01/1981

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

2,485 profile views
 1. Anatomi og fysiologi

  Tusen takk. De har en sånn oversikt for UiS og. Jeg får skrive den ut og krysse av etter hvert som jeg har lært meg det
 2. Må bare oppdatere her da, at jeg ble ferdig med generell studiekompetanse våren 2017, og jeg kom inn på sykepleierstudiet nå denne høsten! Så det er bare å følge drømmen sin, og jobbe hardt for det, så kommer man dit man vil!
 3. Anatomi og fysiologi

  Hei! Det sies at man bør starte tidlig å lese fysiologi og anatomi første året på sykepleien. Jeg har sett igjennom del 1 på SykepleiePluss.no og skummet igjennom boken "menneskekroppen". Jeg har ikke helt fått til noen god studieteknikk for å plukke ut det viktige. Hva skal man egentlig huske/kunne ut i fra dette? Er det å kunne navnene i en celle, nervecelle, alle latinske ord på de forskjellige organene og kroppsdelene? Jobber man sammen i grupper og vil jeg klare dette innen første eksamen? Alt blir jo så overveldende når alt er nytt
 4. HiOA eller Diakoniva

  Det skal jeg gjøre har googlet masse selv, og ikke lett å finne relevant informasjon om voksen student
 5. HiOA eller Diakoniva

  Naturfag og samfunnsfag er gode fag å få gode karakterer i Masse lykke til! Jeg må jobbe alle tre årene for å få det til å gå rundt økonomisk
 6. Karakter 3 i matte

  Det er jo greit at de setter noen krav til karakterer, men likevel. Det vil kanskje ødelegge drømmen for noen som ønsker å bli sykepleier som ikke fikser noe av det som de skal igjennom i matten på VGS. Noe bør de jo kunne, for å i det hele tatt kunne regne ut menge, styrke og dose, men det er ikke alt i matten er relaterer til medikamentregning. Karakter 3 i norsk er bra det og, når det kommer til å skulle skrive bacheloroppgave, ex.phil og tolkning. Det hjalp stort på å regne tidligere eksamensoppgaver for å se hva man kan / ikke kan, og øver mer på det.
 7. HiOA eller Diakoniva

  Velkommen. Skal du ta opp fag, eller søke direkte på sykepleien? Jeg søkte første gang i år etter 2 1/2 år på skolebenken for å få generell studiekompetanse , og kom inn. Jeg har mann, barn (ungdommer) og lån. Kjenner ikke til de to skolene du henviser til.
 8. For my Jobb?

  Jeg har søkt på studentavtale på sykehuset i mitt område. Der binder man seg opp til å jobbe hver 3.helg, samt 4 uker på sommeren. Jeg ser for meg at jeg ønsker å jobbe en del ekstra der jeg kan, for å få inn nok penger til at det skal gå rundt hjemme med utgifter. For min del blir det å jobbe strukturert på studiet ved å ta det som en 08-16 jobb hver eneste dag, og eventuelt jobbe lengre på skolen de dagene jeg ikke skal jobbe ekstra. Så langt det går greit hjemme også. Har en mann som jobber turnus, så det er litt logistikk med barn og husdyr.
 9. Sykepleieruniform

  Tusen takk for svar! Da melder jeg meg inn i NSF når jeg starter skolen! Også skaffe pennelykt, søsterur og navneskilt!
 10. Sykepleieruniform

  Hei! Må man kjøpe egen sykepleieruniform til bruk på skolen? Er det noen nettsider som kan anbefales? Er det noe annet man bør tenke på utenom bøker?
 11. Hjelp til bøker

  Hei! Jeg har kjøpt omtrent det samme som deg pluss litt til ? Jeg skal kjøpe menneskekroppen pluss jeg har kjøpt tilgang til sykepleiepluss.no fikk ikke til å legge ved bilde ble for stort.
 12. Forberedelser til studiestart

  OK, da skal jeg begynne med det og! ? Eneste som bekymrer meg nå er økonomien da banken sa nei til avdragsfrihet på boliglånet. Lånet er snart 5 år gammelt og startet med 5 års avdragsfritt. Jeg har jo lest om så mange som får det i studietiden at jeg trodde ikke det skulle være et problem. Så jeg er jo nødt til å tjene maksimalt med penger for å dekke utgifter. En liten skår i gleden oppi alt.
 13. Nå kan man jo endelig tenke framover som startende student på sykepleien, og da er det nye spørsmål som dukker opp. Etter noen få timers søvn med adrenalinkicket jeg fikk av status tildelt studieplass, så gikk jeg inn på de forskjellige nettsidene for å bestille politiattest, søke studielån + stipend, kontaktet banken skriftlig vedrørende huslånet (har ikke vært inne og sjekket om jeg har fått noe svar enda), og skrevet ut lappen som jeg skal ta med til fastlegen ved neste legetime om ikke så lenge vedr MRSA, tuberkolose etc. Jeg har sjekket nettsiden til UiS og funnet programmet for studiestart på mitt studie, så jeg vet at skolen starter 14. august, men først 15. august møter jeg studieveilederne. Bøker startet jeg å kjøpe for 2 år siden. Jeg har kjøpt inn følgende bøker: Grunnleggende sykepleie bind 1-2-3 Sykepleie og jus Etikk i sykepleie Metode og oppgaveskriving Legemiddelregning Geriatrisk sykepleie Når livet blir til (sikkert unødvendig, men han som jeg kjøpte bøkene fra for 2 år siden la den med) Huden Matvaretabellen Illustrert farmakologi Legemiddelhåndtering Og to bøker til. Nå skal jeg ikke kjøpe flere bøker før jeg vet hva jeg virkelig trenger etter skolestart. Også har jeg fått kjøpt meg skolesekk Og ikke minst Student 2017/2018 7.sans Hvordan har dere andre forberedt? Noen tips?
 14. Mens vi venter

  Ja, det er det. Det var sånn det var på UiS også de to forrige årene. Da hadde snittet økt med ca 3,5 poeng hvert år. Derfor jeg var så supernervøs med kun 0,5 poeng over forrige års poenggrense. Nå var jeg 1,8 poeng over poenggrensen! Og tusen takk, dette var en drøm som gikk i oppfyllelse! Tusen takk!
 15. Mens vi venter

  Jeg kom også inn! Superhappy!! Kvoten på UiS hadde gått ned, tross søkerrekord. 46,8. ? Gratulerer til dere andre!
×