Jump to content
Sykepleiediskusjon

Nuttery

Members
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Nuttery

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

281 profile views
 1. Hei, Syntes ofte det er mange bøker som er veldig generelle, og gir deg svært lite "konkret" å gå på. For øyeblikket er jeg i sykehuspraksis på hjerteavdeling og syntes det er veldig spennende. Dog sliter jeg veldig med å observere+tolke de kliniske tegnene, ettersom det står så lite konkret om det i bøkene vi har. Eksempelvis hjertesvikt: lungeødem, lungestuvning, lavt blodtrykk osv. Men eksempelvis lavt blodtrykk: hvor lavt er lavt? Hva er vanlig for de forskjellige stadiene av hjertesvikt? Noen som skjønner hva jeg mener og har noen gode bøker på det?
 2. Det har jeg faktisk ikke sett. Vet det er mange av pasientene som sliter med samme problem, men har ikke sett dette bli gjort med noen av de andre pasientene heller. Skal forhøre meg i morgen. Tenker også å få pas opp og gå et par ganger til ila dagen.
 3. Har praksis på sykehjem, hvor jeg observerer at en av primærpasientene mine har et begynnende trykksår på setet. Pasienten sitter hovedsakelig rett opp og ned i stol store deler av dagen, sover lur midt på dagen og legger seg rundt 20:00 og står opp ca 08-08:30. Dvs pas tilbringer ca 14 timer dagen liggende, og resterende sittende. Pas sliter med å gå lenge av gangen, og må bruke prekestol+assistent må støtte for å gå. Hvordan kan jeg best avlaste setet på dagtid? Stolene på avdelingen er veldig "rett opp og ned" og jeg føler ikke de tillater å bytte stilling pga armlener. Tenker å fokusere på å gå mer, men det blir jo begrenset hvor mye det er anledning til før pas blir sliten. Noen tips til hvordan jeg får endret trykkpunktet når pas sitter i stol?
×