Jump to content
Sykepleiediskusjon

MariusM

Members
 • Content count

  67
 • Joined

 • Last visited

About MariusM

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 10/27/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

435 profile views
 1. MariusM

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  Åh ja, nei. Det ble en epost til tunansvarlig/fagutviklingssykepleier.
 2. MariusM

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  Ziplock posen løser problemet med det store gapende hullet som er revet opp i posen med tupfere.. intet annet.
 3. MariusM

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  hehe, skal man ta en ny peang hver gang man skal ha en ny dott da? Nei det går ikke. Det må være enkelt for å oppnå compliance.Jeg tenker først og fremst at de må opp fra nederste hylle, hos oss er de ca 10cm over gulvet i et skap som OFTE åpnes og av og til lukkes. Tenker jeg må problematisere dette allerede på mandag, altså i morra. Kanskje må de inn i en zip-lock pose. Kanskje skal vi ha lokk på de boksene de ligger i når de er plassert i blodprøvetaking og PVK kurv? MEN vi må vel kanskje forutsette at fornuftige mennesker som vi er, så har vi rene hender når vi håndterer rent utstyr.. Det skal dog ikke mer enn EN slask til for å fucke opp hele posen. Det er det som er så sårbart.
 4. MariusM

  Tape tupfere på arbeidstøyet

  Ja dette har vært et tema hos oss. Etterhvert har det blitt færre og færre tapestrimler med tupfere på arbeidstøyet. Disse tupferene går visst under kategorien "rent", men de ligger på nederste skaphylle i en gigantisk pose med et stort hull i. Nevnte hull er det man putter hånda inn i, tar ut en neve tupfere og legger disse igjen i små plastskåler i prøvetakingskurven. Så plukkes det etter behov fra disse plastskålene. Vi er sikkert flinke på håndhygiene - men likevel. Om denne tupferen henger fra bryststykket av uniformen eller om den håndteres som om den var steril den siste meteren før den klistres på pasienten utgjør vel neppe den store forskjellen. Da blir vel det mer et spørsmål om estetikk. Vi vasker før prøvetaking med alkotip injeksjonstørk - og "rene" tupfere etter stikk. Før innleggelse av PVK _skal_ vi vaske med sterile tupfere og klorheksidinsprit. Brukes ofte "rene" tupfere her og. Men de sterile tupferene er i alle fall helt ubrukelige når det gjelder dekke etter stikk. Det er ingenting som blør igjennom raskere enn de, så der bruker jeg alltid de "rene". Jeg skjønner nå at vi faktisk bør endre litt på hvordan vi håndterer disse "rene" tupferene - slik at vi kan sikre at de faktisk _er_ rene når de brukes.
 5. MariusM

  Medikamenteksamen

  På gamle HiNT ville det gjort det i alle fall. Også feil i utregning med riktig svar ville gitt stryk. Så det kommer alt an på hva som er spesifisert på din eksamen.
 6. MariusM

  Veiledning teori

  *leter etter "liker"-knappen*
 7. Ser sånn ut - uten at jeg forstår den prinsippielle forskjellen. Hun hadde tydeligvis kunnskap om akuttbehandling, og har ikke fått kritikk for hverken valg av legemidler eller dosering. Hennes problem i saken er kanskje mer at hun ikke har tatt inn over seg at det norske systemet ikke tar hensyn til hvilken kompetanse en har. Lege forordner, og sykepleier (eller annen med delegert myndighet til å dele ut medisiner) gir medisin. Noen ganger må sykepleier fortelle legen hva legen skal be sykepleieren om å gi... komisk. Men jeg forstår at det er sånn, og skjønner hvorfor hun får kritikk. Synes likevel dette tegner et godt bilde av det umenneskelige presset mange står i, i primærhelsetjenesten. Det er travelt til oss også når 7 av 8 pasienter har store hjelpebehov og i tillegg omfattende medisinsk behandling, men vi er 4 på dag, 2 på aften og 1 på natt på disse 8 pasientene. Ikke 1 på 80 pasienter.
 8. MariusM

  NEWS

  hos oss er det x2 ved NEWS 0. Det er interessant at du også tar opp problematikken rundt det å se seg blind på skjemaet. Det er en stor (og har vist seg å være reell) fare for at noen rett og slett mister hodet litt. 'Ja pasienten er vesentlig dårligere. Målinger? Hva NEWS-score er nå? Nææi.. pasienten var jo utskrivingsklar, driver ikke med målinger da gjør vi vel?' Det er også litt skummelt å overse spesielt fall i blodtrykk - da denne parameteren har den største range av alle. Fall i BT fra høyeste 0-score til laveste 0-score representerer et vanvittig blodtrykksfall, om det skjer iløpet av kort nok tid.
 9. MariusM

  Forslag til ny jordmor og helsesøstertittel

  Jormor var visst kjønnsnøytralt.. [emoji23] Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
 10. MariusM

  NEWS

  Det oppleves kanskje av mange (forståelig nok) som på grensen sånn rent etisk. Rektaltemp 2-3x om dagen på stabile pasienter som allerede får bredspektret antibiotika og er i bedring...? 2xdag på 25åringen med lungeemboli? Nei, det er ikke BARE fordi det er tungvint. Det oppleves ikke meningsfullt eller relevant, ofte. Noen ganger gjør det det og da har ikke jeg noen skrupler med å måle rektalt iallefall. Har sett alt for store avvik mellom måling rektalt og aksillært til at jeg egentlig gidder å måle aksillært. Rektal måling eller ingen måling tenker jeg.
 11. MariusM

  NEWS

  Scoringen går greit. Opplever at det skippes tmp. måling over en lav sko. legene skriver som oftest unntak fra news til "målingerX2".. så vi er tilbake til skrætsj, men med et litt mer oversiktlig skjema for notering av målinger.
 12. MariusM

  spørsmål om PVK

  Injeksjonsport kanskje?
 13. MariusM

  Empati og samhandling

  Kanskje du kan si litt om hvordan du selv tenker rundt denne situasjonen? det er et godt etisk dilemma du har bragt på bane.
 14. MariusM

  Hva betyr dette EKG svaret?

  Du kan jo se om du forstår noe av dette.. jeg forstår det mens jeg leser det, men det forsvinner som koteletten ut av teflonpanna. https://lifeinthefastlane.com/ecg-library/basics/p-wave/ Lungemedisinsk sengepost - st.olavs.
 15. MariusM

  D-dimer ved mistanke om DVT

  " Forskerne konkluderer artikkelen med at det er behov for å øke kunnskapen om anbefalingene for utredning og diagnostikk av venøs blodpropp." Ja, virker ikke å være noen god grunn til å ta denne prøven i det hele tatt når den er så uspesifikk.
×