Jump to content
Sykepleiediskusjon

Nonmaleficence

Members
 • Content count

  39
 • Joined

 • Last visited

About Nonmaleficence

 • Rank
  Advanced Member
 1. Pasient anmeldt for seksuell adferd mot sykepleiere

  Såfremst pasienten er kognitivt klar og orientert har jeg ingen motforestillinger om å anmelde en pasient for truende/voldelig eller seksuelt uønsket atferd. En må forvente at voksne mennesker kan oppføre seg, og at de samme reglene som ellers gjelder i samfunnet, også gjelder i somatisk helsetjeneste. Selv om en er i en sårbar situasjon på grunn av sykdom, gir det ingen rett til å utøve krenkende atferd, og dette til tross for forsøk på korrigering.
 2. Abort og reservasjonsrett

  Det er som ved religion, som det er ved abort og reservasjonsrett. Det er helt feil at helsepersonells religiøse/personlige overbevisninger skal nekte å gi kvinner lovbestemt helsehjelp. En får i slike tilfeller finne en annen jobb, eller kanskje jobbe som noe annet. På lik linje forventer jeg at muslimske sykepleiere serverer svinekjøtt til pasientene. Mine kolleger som er muslimer bruker f.eks. hansker, noe som er helt innenfor. Sykepleiere må utføre jobben profesjonelt og ut fra lovens bestemmelser.
 3. Subkutan injeksjon- ulike spørsmål

  1. Virketiden på subkutan injeksjon avhenger av legemidlet. F.eks. insulin lispro bruker 15 minutter på å virke, derfor er det ypperlig i forbindelse med måltider. Det sies vel at virketiden er ca. 20-30 minutter sånn generelt ved subkutan injeksjon. 2. Det er ikke så mye annet som påvirker virketiden foruten hvilket legemiddel du bruker, og hvor raskt det absorberes. Jeg har i hvert fall aldri hørt om andre faktorer her. 3. Anerkjente maksimum er vel 1,5-2ml, men det er ikke støttet av noen forskning slik jeg har forstått det. Ved for stort volum kan det gi smerter. 4. smerte hevelse varme og væsking fra injeksjonsområdet blåmerke eller andre hudirritasjoner hudinfeksjon skade på utstyr, som at nålen knekker Jeg må gjerne korrigeres. Antar du har hatt undervisning, og har litteratur på emnet siden du skal ha praktisk test?
 4. Sykepleien sitt Bokasin

  Jeg har fått begge Bokasinene som er blitt ugitt i posten. Jeg er ordinært medlem av Sykepleierforbundet.
 5. God Jul

  God jul til deg Cathrine!
 6. Hjelp med avføringsprøve

  Hva slags avføringsprøver er det du skal ta? PCR er gjerne for virusprøver. Hvis det er et grønt glass som det står FecalSwab på så er det prøveglasset for å teste etter patogene tarmbakterier, altså sykdomsfremkallende bakterier. Det kan hende du har to hvite glass, hvor ett skal til f.eks. calprotectin og ett til noe annet jeg ikke vet hva de måtte trenge det til. Calprotectin brukes i diagnostiseringen av ulcerøs kolitt, cøliaki og andre tarminflammatoriske sykdommer. Du gnir penselen i prøvematerialet, og stikker den ned i glasset. Knekk av pinnen mot prøveglasset, slik at bommulsbiten faller ned i væsken. Jeg regner med den ene er rød/rosa, en grønn hvor begge har "q-tips". Gjør som ovennevnt på disse glassene. På de to hvite glassene fylles du 10-15g avføring. Det jeg har skissert her er basert på noe gjetning ut fra din beskrivelse. Hvis du er usikker kan du kontakte ditt lokalsykehus sin gastromedisinske/medisinske avdeling, da det mest sannsynligvis er laboratoriet der som analyserer prøven din. De vil kanskje kunne hjelpe deg enda mer. Evt. bare ta kontakt med legekontoret ditt hvis du kan det.
 7. Norovirussmitte til ansatte

  Kan vel kanskje også skyldes en misoppfatning om at håndsprit dreper alt av mikrober. Håndvask med såpe er førstevalget ved Noro. Noro er sterkt smittefarlig, så dårlig utført håndhygiene (ikke vasker hendene i 45sek-1min) kan også være en synder når Noro er i miljøet.
 8. Tørr hud på hendene

  Du kan bruke bomullhansker også. Er samme greia Så slipper du så mye klin med håndkrem i sengen!
 9. Sykepleiediagnoser - igjen...

  Når jeg hører sykepleierdiagnoser tenker jeg umiddelbart på god gammeldags pleieplan. 1. Kommunikasjon/sanser: Pasienten gir god blikkontakt. Responderer verbalt. Ingen tegn til dysartri eller afasi. 2. Kunnskaper/psykisk: Pasienten fremstår klar og orientert ved samtale. Er orientert for tid og sted. Ingen tegn til post-operativ delir. 3: Hud: Tydelig blodrose i bandasjen. Ingen barrierebrudd. Forsterker bandasjen første operasjonsdøgn for å forebygge postoperativ infeksjon. Bør ikke byttes med mindre det er barrierebrudd. Observeres videre. Perifer puls kontrollert x 4 gjennom vakten. Ingen tegn til iskemi perifert. 4. Ernæring: Post-operativ kvalme. Fått Afipran 10mg med effekt etter kurve. 5.. Eliminasjon: Post-operativ fjerning av kateter da det ikke er indikasjon lenger for at pasienten skal ha det. Forebygge urinveisinfeksjon. Pasienten har vansker med obstipasjon som følge av smertelindring og anestesi. Forsøkt oljeklyx, kan forsøke Laxoberal dråper etter kurve. 6. Aktivitet/funksjon: Pasienten er sengeliggende. Har behov for støtte ved mobilisering. Risiko for ortostatisme etter kirurgisk inngrep. Forsiktig mobilisering med støtte av én. Bør bruke preikestol for å forebygge fall. 6. Smerter/søvn/velvære: Pasienten angir post-operative smerter på VAS 6-7. Kuppert med morfin 2,5mg i.v. I tillegg fått Oxycontin depottablett 5mg mot smerter. Kan få Oxynorm ved behov. Pasienten angir å sove dårlig, visittlege har satt pasienten på Zopiklone 10mg vesper. osv.osv.osv. Du finner problemstillinger pasienten har, og foreslår løsninger på disse problemene. Det finnes mange måter å skrive sykepleiediagnoser på, enkelte modeller kommer med forslag ut fra diagnosen du setter. F.ek.s. legemiddelindusert obstipasjon => oljeklyx, laxoberaldråper, movicol, overgang til targiniq. Kan hende jeg har misforstått hva sykepleiediagnoser er, men det er slik jeg har forstått det.
 10. Tørr hud på hendene

  Anbefaler Eucerin Aquaphor på natten.På dagtid bruker jeg Eucerin KarbaRepair Plus med 5% Karbamid + Ceramide og NMF. Den kleber ikke, og varer lenge. Aquaphor er ganske så klebete, så anbefaler å bruke f.eks. bambushansker over på natten, eller bruke en fet fuktighetskrem fra apoteket som f.eks. Locobase Repair, Canoderm etc. Locobase Repair anbefaler jeg.
 11. Menn blir dårligere av influensa

  Jeg har influensa for øyeblikket, og jeg kan skrive under på at dette stemmer. Østrogen har en beskyttende effekt, som betyr at menn blir sykere. https://www.jhsph.edu/news/news-releases/2016/estrogen-protective-against-flu-virus-in-women-but-not-men-study-suggests.html
 12. Nattarbeid øker risisko for dødsfall med 26 prosent

  Hadde vært interessant å sett om dødeligheten er lavere blant de som har nattestillinger, eller om det er likt uavhengig om du jobber bare natt, eller tredelt.
 13. GPSchip under huden på demente

  Selv har jeg ingen betenkeligheter med å skulle få en GPS-chip under huden, skulle jeg bli dement. Det sparer meg bekymringen over å glemme hvor jeg er, og at jeg skal dø i en ulykke fordi jeg har rotet meg bort. I tillegg gir det meg friere rammer, jeg kan bevege meg utenfor institusjonen uten frykt for at jeg aldri skal bli funnet. Tenker det også er beroligende for familien, som da slipper å bli mine barnepassere i stedet for familie, og at de slipper den uendelige bekymringen over hvor jeg befinner meg. På andre siden kan man alltids argumentere med at en har rett til privatlivets fred, og at ingen skal overvåkes osv. Men jeg tenker det må være et valg som tas når en demensdiagnose konstateres. Hvis en er kommet såpass langt at demensen gjør at jeg selv ikke kan ta et valg, blir det vel som med alle andre saker at pårørende får ta dette valget, og forhåpentligvis respekterer mine ønsker når jeg var klar. Jeg har et mye større etisk problem med å "sperre" inne pasienter på en institusjon, fordi de ikke forstår hvordan en døråpner/kodelås fungerer. Opplever det som et større hån at koden står ved døra, men at de ikke skjønner hvordan de skal bruke informasjonen.
 14. Sykepleier uten videreutdanning med stetoskop?

  Enig i at stetoskop på hver seng er mest hygienisk. Inntil vi får det, benytter jeg sprit eller annen desinfeksjon der det faller naturlig. Når vil du si det er naturlig å lytte på pasienten? Jeg jobber for tiden med å lære meg lungelyder, men jeg er usikker på når det er indisert. Skulle virkelig ønske dette var pensum når jeg gikk på universitetet! Litteraturforslag tas imot med takk. Bruker for øyeblikket Jarvis Physical examination and health assessment pocket.
×