Jump to content
Sykepleiediskusjon
Sign in to follow this  
Guest Ssøster

Sykehus vs sykehjem som nyutdannet?

Recommended Posts

Guest Ssøster

Hei!

Er snart ferdig med utdannelsen, å klarer ikke bestemme meg om jeg ønsker å begynne på sykehus (hvor man må være i mange år for å få fast jobb) eller rett på sykehjem hvor man ofte får fast jobb i høy stilling raskt. Jeg hører mange anbefaler å ha noen mnd på sykehus først, men så frister det med å ha en fast stilling... Hva anbefaler dere? Er man for lite erfaren til å jobbe på sykehjem som nyutdannet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri jobbet på sykehjem, men vet jo at man ofte står mer alene der som sykepleier, og at pasientene har ofte mange sykdommer samtidig. På sykehus blir det ofte mer spesialisert. Men jeg tenker hvis du begynner på en indremedisinsk avdeling på et mindre sykehus (hvor det ikke er så spesialisert men mer generell indremedisin),vil du lære mye du helt sikkert for bruk for på et sykehjem. Så jeg tror jeg heller ville søkt jobb et slikt sted, og så søkt om fast stilling på et sykehjem etter et år eller to. 

Håper noen som jobber på sykehjem også svarer deg. Kan jo være at de med erfaring der fra har en annen og riktigere oppfatning av dette enn meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Begynne i hjemmetjenesten som nyutdanna (hade dok jobbet der som student tidligere) å trivdes veldig bra. Man er av å til allein som spl men man har alltid andre kolleger å snakke med. Å er det noe man lurer går det alltid å ringe legevakta. Man får en god klinisk blikk å blir vant til å ta vurderinger selv, ta blodprøver, tiltak etc. Så ser egentlig kun fordeler med å begynne på sykehjem eller i kommunen. 

Jobber nå på sykehjem å har mye fordeler med alle årene i hjemmesykepleie. 

Har kun jobbet tre uker på sykehus (infeksjonspost i Sverige) å hade stor fordel med at jeg begynne i hjemmesykepleie da jeg var vant å kunne klare meg selv i ulike situasjoner. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×